totalna strata czasu...
żadnych głąbszych przesłanek... po prostu coś przykrego...
Czy normalnie każdy ogląda filmy dal głębszych przesłanek...ech - są przesłanki i jest rozrywka - a to drugie ten film zapewnia na najwyższym poziomie!!
Ja nie szukałem jakiś podtekstów filozoficznych w filmie o kopalniach na Marsie :-), ale film rozrywki na najwyższym poziomie nie zapewnil na pewno. Trochę się nudzilem nawet... 4/10
Hmm ja uważam że ma niezły scenariusz, tempa akcji czasami spada co prawda, ale ogolnie film jest ok. Kilka fajnie zrobionych scen (np ta z gostkiem w brzuchu, albo panienka z 3....wiecie czym:)) Arnie gra nawet fajnie, Stone na dokladke, mysle ze film jest ok jak na tamte czasy. Poza tym zrobiony na podstawie ksiązki P. K. Dicka, więc przesłanie jest proste: Zastanów sie co jest rzeczywistością a co fikcją, co jawą a co snem. To przesłanie pisarz przekazuje nam w wiekszości swoich książek.
właśnie!!! ja ten film traktuję jak typowo rozrywkowe kino akcji (z resztą ten obraz nigdy nie pretendował do bycia niczym innym) i w swoim gatunku jest naprawdę świetnym filmem!
A mi tam się podobał. I nie da się ukryć że to jeden z ambitniejszych jeżeli nie najbardziej ambitny film w którym zagrał Schwarzu. Nie twierdze oczywiście że to jakiś super inteligentna produkcja ale jak na Arniego...
Autor tematu chyba nie skumał filmu. Może powinien obejerzeć go z komentarzem reżysera i Arnolda na DVD to mu wyjasnią o co w nim chodzi :D