Jestem przekonany, że kiedy oglądałem ten film po raz pierwszy, główni bohaterowie równocześnie umarli na końcu. Stosunkowo niedawno widziałem go znowu, tym razem w TV (chyba na Polsacie) i jestem pewien, że w tej wersji filmu nie ma pod koniec żadnej śmierci. Pamięć płata mi figle czy istnieją dwie wersje-ze "złagodzonym" i "zaostrzonym" zakończeniem i która w takim wypadku jest tą oficjalną?
Prawidłowa wersja jest,gdy umierają oboje na końcu,TVN obciął końcówke poprostu.
A nie jest odwrotnie? Bo Noah dostaje zawału czy tam zasłabł po prostu, ale nie umiera... Tak to pamiętam, ale mogę się mylić bo z miesiąc temu oglądałem.
Noah już po zawale odwiedza Allie. Rozmawiają. Allie pyta się, go czy to możliwe, by ich miłość sprawiła, że odejdą razem. Noah kładzie się koło niej na łóżku i oboje zasypiają. Na tym zakończyła się ta polsatowa wersja. W prawdziwej, normalnej wersji rano znajduje ich pielęgniarka - oboje są martwi.
Też widziałam zakończenie w Polsacie i nie wiem jakim idiotą trzeba być, żeby obciąć końcówkę filmu?! I to tak piękną końcówkę, która jest zwieńczeniem całej tej historii.