PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124550}

Pan Zemsta

Bok-su-neun Na-ui Geot
2002
7,3 13 tys. ocen
7,3 10 1 13405
7,5 24 krytyków
Pan Zemsta
powrót do forum filmu Pan Zemsta

Mam taki test jesli chodzi o filmy. Ogloadam je w nocy, jesli nie zasne - film jest niezły. Od "Sympathy for Mr Vengenace" nie mogłem się oderwać. Niezwykła plastyka filmu, surowa i przewrotnie piekna. Kamera studiuje ludzkie twarze i ukazuje każdy mięsień, każdą emocje. Fabuła jest nieco bardziej przwidywalna niż "Old Boy" ale to nie ma wikszego znaczenia, gdyż nie o zaskoczenie tutaj chodzi a o analizę ludzkiej duszy. Stadium zemsty, która nie ma na celu oczyszczenia, a zadanie cierpienia, tym którzy sprawili ze cierpieli ukochani bohaterów. Śmierć za śmierć, tylko to jest istotne ( niezapomniana scena, gdy Dong-jin zabija Ryu "wiem ze jesteś dobrym człowiekiem ale musze to zrobić"). Arcydzieło

elliotthead24

Zgadzam się z Tobą. Chciałbym tylko powiedzieć, że Dong-Jin
mówi do Ryu "Wiem, że jesteś dobrym człowiekiem. Więc mam nadzieję, że rozumiesz, dlaczego muszę Cię zabić." Pozdrawiam

jisan

Zgadzam się całkowicie. Bardzo mi się podobało przekazanie zemsty jako czegoś nadludzkiego, nadludzkiej siły,można powiedzieć że nawet opętania. Dong-Jin nie był w stanie przebaczyć, tak bardzo był "przesycony" rządzą zemsty. Strasznie mnie zafascynował początek filmu..? Ryu zapoczątkował te wszystkie tragiczne zdarzenia w tak głupi sposób. Każdy się chyba spodziewał że jego siostra popełni samobójstwo.

Gecko

Dzięki za podanie zakończenia. Naprawdę doceniam to, że dodałeś wcześniej, że spoilerujesz.

orson

To nie jest film jak oldboy kolego żeby zachować główny motyw i sens filmu, więc nie pisz że zdradziłem ci zakończenie

Gecko

No i co z tego, ale jednak panuje taki zwyczaj, że jeżeli piszesz coś, co związane jest ze zdradzeniem zakończenia, to wcześniej o tym uprzedzasz. To taka informacja na przyszłość.

ocenił(a) film na 10
elliotthead24

Ja sondze, rze to prawsza rze zemsta nie jest najlepszym rozwionzaniem. Dobrym pszykladem jest to jak Zidan sie zemscil na Materacim.!! I co?! Italia miszczem! Franczesko Toti by tak chaniebnie nie postompił.!!

Franczesko

O Boże, wpisz na Google "Słownik ortograficzny" (tylko nie popelnij błędu) "Miszczu"...
Sorry za dygresję od tematu filmu.

Azot

lol A ja uważam że Franczesko specjalnie porobił takie błędy.... heh pozdro...chyba że jest takim bardzo nieinteligentnym człowiekiem i nie zrobił tego specjalnie :)

ocenił(a) film na 7
Kinia_Esz_

franczesko to taki jasiu smietana