PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124550}

Pan Zemsta

Bok-su-neun Na-ui Geot
2002
7,3 13 tys. ocen
7,3 10 1 13405
7,5 24 krytyków
Pan Zemsta
powrót do forum filmu Pan Zemsta

Pytanie

ocenił(a) film na 9

Niech mi ktoś wyjaśni - dlaczego Ryu mści się na handlarzach organów ?
Musiałem coś przegapić, ale wydawało mi się że handlarze wywinęli się z
zadania - zainkasowali 10 mln, zabrali nerkę chłopaka i znaleźli nerkę dla
jego siostry, tak więc dlaczego Ryu ich zabił?

tymionek

Nie, oni nie wywiązali się z zadania.
Ryu przyszedł do nich z myślą o wymianie swojej nerki na nerkę pasującą do operacji dla siostry, ale oni go wykiwali. Został uśpiony i pozbawiony nerki, zabrali mu również wszystko co miał (łącznie z 10 mln), a na koniec zostawili go nagiego w opuszczonym budynku.
Później Ryu dowiedział się od lekarza, że znalazł się dawca dla siotry, ale operacja będzie drogo kosztowac, a on został okradziony, więc nie może zapłacic za operację.
Właśnie tak ci handlarze skazali siostrę Ryu na śmierc i dlatego on się na nich zemścił.

ocenił(a) film na 7
Grexus

A molgby mi ktos wyjasnic czemu siostra Ryu popelnila samobojstwo? Cos zwiazane z ta notatka czy czyms, nie wiem co to dokladnie bo nie mialem napisow, ktore by to tlumaczyly,

Dasio

z tego co zrozumiałam, po prostu nie chciała być obciążeniem dla brata i powodem dla którego porwał dziecko. Była scena w której znalazła wyciąg z kąta, wtedy dowiedziała się, że nie mają już pieniędzy na jej operację i o utracie pracy przez Ryu.

ocenił(a) film na 9
kasiaPi_2

no tak ale przecież wiedziała o tym wcześniej (scena gdy go okłada jeszcze przed porwaniem, a zaraz po tym jak handlarze organami zrobili go w bambuko - stąd też pomysł na porwanie) pieniądze z porwania miały załatwić sprawę

zgliszcz

okladala go jego dziewczyna a nie siostra

alternatist

Tak to jest jak sie nie rozroznia tych skosnych, c'nie? ;p