6,2 12 tys. ocen
6,2 10 1 11722
5,0 4 krytyków
Paradise
powrót do forum filmu Paradise

Mam ścisły umysł i zabrakło mi wyjaśnienia jak działa to postarzanie/odmładzanie. Bo tak naprawdę oni handlują czasem biologicznym ludzi. Ale fajnie jakby był kawałek - choć 30 sekund jakieś wymyślonej nowej "genetycznego zegara które poprzez wibracje neutrin można cofnąć".
Co wy na to?

Jacek_Jarentowski

Też mi tego zabrakło. Jak dla mnie to powinien być jakiś przeszczep komórek macierzystych, telomerów, czy czegoś w tym stylu, czego nie da się tak prosto przełożyć na długość życia. Za cenę skrócenia strzelanki na Litwie czy skrócenia scen seksu mogliby wpleść to wyjaśnienie a film by bardzo na tym zyskał. Aeon przekonywałby do dawstwa tym, że „będziesz rano wstawał, dużo gimnastykował się i zdrowo się odżywiał to osobie zrekompensujesz, a poza tym dostajesz od nas kasę, za którą będzie cię stać na opiekę medyczną czyli kupisz sobie zdrowie” Widz miałby radochę, że coś tam musiał wydedukować i narracja byłaby bardziej realistyczna jeśli chodzi o sprzedażowe techniki manipulacji i jakiś element science w tym sc-fi.

Jacek_Jarentowski

Przecież tego nie da się wyjaśnić, jak można handlować czasem, skoro go nie mamy.