PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=670062}

Paranormal Activity: Inny wymiar

Paranormal Activity: The Ghost Dimension
2015
5,0 18 tys. ocen
5,0 10 1 18310
4,7 6 krytyków
Paranormal Activity: Inny wymiar
powrót do forum filmu Paranormal Activity: Inny wymiar

Okej.. mamy opis, że dorosła Katie próbuje żyć z rodziną sobie.. tylko szkoda, że ani razu nie pojawiła się w filmie.
Dlaczego ostatni film z serii nic nie wyjaśnia? ROzumiem, że całym sensem filmu było przywołanie demona?
W taki razie po co im były dzieci? Gdzie się podziała Kristi? Gdzie się podziała babcia i ci wszyscy inni z kultu?
Film sam w sobie całkiem spoko. Jedna z lepszych części.. jednakże pozostawia więcej niedomówień niż wyjaśnień fabuły... słaba 6 ode mnie bo film zrobiony całkiem przyzwoicie :)

electrode

na Twoje pytanie może odpowiedzieć następna część ;) ale fakt - Katie nie występuje w tym filmie ani razu. Film słaabiutki ale byłam na seansie w 3D i gdyby nie moja wada wzroku i ciągła zmiana okularów to pewnie by mi się bardziej podobało ze względu (w dużej mierze zapewnie) efektów 3D.

ViPQueen

kolejna część? a czy to nie miała być ostatnia? :)

ocenił(a) film na 3
electrode

gdzieś czytałem o kontraktach na 8 części łącznie, po premierze 4. Do tego spin-offy typu Naznaczeni i chyba jeszcze jeden będzie.

ocenił(a) film na 3
electrode

Od razu proszę o poprawianie, bo już dawno od oglądania poprzednich, ale musze sobie je przypomnieć, bo jakaś masakra w tej fabule jest. Mam wrażenie, że oni co film zmieniają koncepcję historii...W 1 i 2 było, że to zapłata za deal babci z demonem, że spłatą będzie pierwszy chłopak w rodzinie. Potem, jakieś wiedźmy przyszły. Potem portale czasowe i przestrzenne. Potem, że to wiedźmy zbierają armię. Teraz, że Tobby miał się odrodzić. Ktoś jest w stanie krop po kroku wyjaśnić tę historię chronologicznie? Nie produkcjami, ale jakby fabułą tego uniwersum?

użytkownik usunięty
electrode

Ja zrozumiałem to tak:

Do przywołania demona ta cała sekta Midwives potrzebowała dziewczynki i chłopca urodzonych w tym samym dniu (data jakoś składa się w trzy szóstki). Dlatego video nakręcone do ogłoszenia o dom, w którym mieszkała rodzina z tej części, zostało przez kolesia, który trenował Katie i Kristy, gdy były młodsze... W sprawie domu z rodziną kontaktowała się Katie, bo była o tym mowa...
Młode Kristy i Katie są pokazane na video - Kristy zostaje trenowana przez tego kolesia a Katie siedzi z tyłu rysując, o ile się nie mylę. Przedstawiona jest postać Toby'ego (warto dodać, że w mega żałosny sposób, bo postać tej całej 'smoły' to naprawdę jakiś żart).

Babcia Kristy i Katie jest pokazana kilka razy, między innymi, gdy one poznają tego faceta, który będzie pomagał im w naukach, z których Toby 'jest dumny... Być może o czymś zapomniałem, ale film kompletnie mnie zaskoczył (negatywnie). Obiecano widzom wiele wyjaśnień w tym filmie a tu zonk. Prawie nic. Kolejne kamerowe nawiedzenia i to wszystko w sumie.

Chciałbym napisać, co mnie cały czas nurtuje w całej serii Paranormal, ale po prostu jest tego za dużo ;)