PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637875}
5,1 33 tys. ocen
5,1 10 1 32906
4,0 10 krytyków
Paranormal Activity 4
powrót do forum filmu Paranormal Activity 4

Hej

Mnie ciekawi jedna, prosta sprawa, choć być może czegoś nie zrozumiałem. Skoro demon chce Huntera, to dlaczego zabija wszystkich, tylko nie jego?
Poza tym w 4ce Hunter jest już starszy, więc czemu demon go w czasie jak ten rosnął nie dorwał? Tylko dopiero teraz w 4ce atakuje, ale znowu wszystkich, tylko nie Huntera. Tego nie kumam.
Będę wdzięczny za jakieś wyjasnienie.

sajki

demon sam nie wie, czeka na PA 11

marckoza

No to super, a jakieś bardziej sensowne wyjaśnienie?

sajki

Może chodzi o to, że Hunter jest do czegoś potrzebny demonowi/wiedźmom, do jakiegoś rytuału czy coś w ten deseń. Ale zanim będzie mógł w nim uczestniczyć musi osiągnąć odpowiedni wiek.
Już bardziej mnie interesuje, skąd się wziął ten drugi dzieciak, Bobbie? I skoro Katie w PA2 już dorwała małego Huntera, to czemu go ze sobą nie trzymała? Jak i dlaczego Hunter trafił do rodziny Alex? I czy Wyatt to naprawdę Hunter? Na początku wszystko wskazywało na to, że to Bobbie jest Hunterem, potem zaczęli plątać i sam już nie wiem o co kaman ;/

kashino_rei

O, właśnie mi się przypomniało, że przecież w PA2 para bohaterów szukała w sieci informacji na temat paktów z demonami. Z tego co pamiętam, osoba która przywołała demona zobowiązała się oddać mu pierwszego męskiego potomka - czyli Huntera, ale w jakim celu? Chyba trzeba sobie odświeżyć ;)

ocenił(a) film na 10
kashino_rei

A powiedzcie a w tej części jest jakieś info co się działo z Kaite przez te 6 lat i dlaczego adoptowali Huntera ?

Umbrella_OC

Nie, żadnego wyjaśnienia. 6 lat wycięte z życiorysu, totalna czarna dziura. Co zostawia spory niedosyt i tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że seria powinna się skończyć na pierwszej części. Z każdą kolejną coraz więcej zamieszania się wkrada w całą historię.

kashino_rei

To było do przewidzenia, film (uważam za naprawdę dobry horror - każdą cześć) ma prostą konstrukcję.
1.Poznajemy Katie (PA)
2.Jakaś tam kontynuacja powiązana z jedynką (PA 2)
3.Znowu Katie - młodość (PA 3)
4.Znowu kontynuacja, powiązanie z trójką (PA 4)
5.Hmm...Katie?! Na stówę ukazane zostanie co działo się z siostrami pod opieką czarownic i Tobiego (PA 5)
6.Znowu przerwa w opowieści, kolejna bogu ducha winna rodzinka którą będzie "miotać jak szatan!" (PA 6)
7.No jak to co, KATIE! - tu pewnie pokażą te 6 lat z życiorysu;) (PA 7)
w tym momencie przebijamy serię PIŁA i kręcimy dalej xD

ocenił(a) film na 10
marckoza

hahah umarłęm :) dobre

ocenił(a) film na 3
sajki

mnie bardziej zastanawia co to za chłopak ten, co z Katie mieszkał. Z początku wydawało mi się, że ten Buddy czy jak to właśnie Hunter, a tu się okazuje, że nie. No to wogóle co to za dzieciak???

leviathana

Wyatt to Hunter. W któryms momencie Alex mówi do Wyatta, że jest adoptowany.
A Bobbie to nie wiem, może to syn Katie?

ocenił(a) film na 9
sajki

Bobbie czasem też nie był adoptowany? Tzn. czy tak nie mówił sam Bobbie? tylko czy to prawda? :D