Czy to oznacza, że w PA 4 będą jeszcze starsze taśmy z dzieciństwa sióstr?
Poza tym mam nadzieję, że kolejna część będzie kolejną udaną jak jedynka i trójka (dwójka trochę nużąca była, nie licząc końcówki)
Wstrzymalbym sie z wyciagniem jakichkolwiek wnioskow, tak jeszcze przez dobre kilka lat, zanim zupelnie sie juz znudzi *dokumentowanie* Paranormalnych Zjawisk. Licze, ze bedzie mialo to miejsce gdzies w okolicy Paranormal Activity 7, gdzie w koncu cala historia zostanie zamknieta dzieki dokumentowi z ukrytych kamer w budzie psa pradziadka bohaterki/ra.
ja myślę, że całość skończy się na PA4. oglądając PA3 widziałam, że będzie 4 bo będzie historia babci.. no wiesz... ten cały ten magiczno nawiedzony krąg. bla bla
to widać że nie tylko ja tam myślę. ale będzie coś więcej niż babcia bo tam film by trwał 25 minut. lub pokażą nową rodzinne. Cóż może w ogólnie nie powstanie , tak jak w przypadku innych filmów.
śmiem wątpić. za dużo kasy zbijają na tej serii i z pewnością powstanie kontynuacja. No na pewno nie będzie tylko o babci, pewnie będzie o całej rodzinie babci :) ale na pewno coś z babcia :)
Mam nadzieję że w PA 4 będzie nowy wątek, bo ten już w sumie został zakończony, PA 3 czyli prequel wszystko wyjaśnił, więc nie ma sensu dalej ciągnąć obecnego wątku, no może jakiś tam sequel by zrobili, bo w sumie PA 2 zakończyło się dość tajemniczo, nie wiadomo co się stało z Katie i tym dzieciakiem. Osobiście wolał bym nowy wątek czyli nowe postacie i miejsce, bo dom już jest nudny, może np. szkoła, grupa licealistów chce zbadać tajemnice swojego kilku wiecznego liceum i wkrada się do niego w nocy z kamerami xd
Eeee tam taki już jest film , a ogólnie też jest podobny do takiego wątku Grave Encounters. To by było męczenie buły.
Nie może być nagle o jakichś licealistach i wgl, bo to by wgl nie miało sensu .. kolejna część jest na pewno jakimś dokończeniem poprzednich więc musi być w niej coś z poprzednich, a nie tak jakby jakiś inny film zrobili tylko pod tytułem PA4 . Ja ogólnie kocham PA wszystkie części, wszyscy świetnie to zagrali, ciekawi mnie to jak zrobili te wspaniałe efekty :D
Ha i właśnie tu jest haczyk bo wyprodukowanie wszystkich 3 części kosztowała grosiaczki. To właśnie jest najlepsze 2 plany na których rozgrywa się akcja 4 aktorów i 3 kamery troszkę efektów i za małą kasę mamy filmy, które swoją że tak powiem "mrocznością" przyciągają dużą liczbę odbiorców przez co zarabiają grube złotówki:) Dlatego twórcy nie chcą uciąć łba kaczce znoszącej złote jaja:)
Przecież to ma być początek mini serii o zjawiskach paranormalnych w macicy oraz o demonologi wśród plemników.
Nie wyobrażam sobie 4 części, 1 była zdatna do oglądania, 2 jeszcze uszła, 3 myślałem że oglądam jakąś produkcję bardzo amatorską, jeżeli w 4 mieliby pociągnąć wątek babki to film będzie niemy i czarno biały na taśmie 8mm, do tego oznaczać to będzie, że cała rodzina pokoleniowo miała jakieś obsesje związane z nagrywaniem swojego życia.
Na pewno nie będzie nudna, 1 i 2 dały popalić 3 też była całkiem straszna .. cudo :) i nie mają żadnej obsesji , ty byś nie chciał nagrywać zjawisk paranormalnych które się dzieją w twoim do mu żeby potem Ci ktoś uwierzył , przecież jak nie masz dowodów to nikt Ci nie uwierzy jak nie zobaczy na własne oczy ; d
Ja tam mogę oglądać w nieskączoność. Jak dla mnie najlepszy horror świata. Mam nadzieje, że w następnych częściach powrócą do Katie i dziecka. Wiem jedno, nie ważne co ukręcą i tak ludzie będą wydawali pieniądze na obejrzenie, gdyż sama ciekawość jest silniejsza od nas :)
dla mnie to nawet horror nie jest. Nie chcę mi się za bardzo rozpisywać więc tylko o pierwszej części napiszę. Co w niej było strasznego ? Bo wg mnie nic... jedyny straszny moment był na końcu gdy ten facet poleciał w kamerę a potem zobaczyliśmy twarz. Czekać ponad godzinę na jeden "straszny" moment to lekka przesada(słyszałem, że są dwie różne wersje tego filmu, na końcu w jednej wersji jest to co napisałem a w drugiej policja przychodzi do tego domu i ją zabija)...
No wiesz, jeżeli dla ciebie horror polega na tym, że coś znienacka wyskakuje na ekran i gra jakaś straszna muzyczka to PA nie jest dla ciebie horrorem, dla mnie horror to nie tylko wyskakujące mordy lub straszne hałasy, przez które człowiek odruchowo się przestraszny, samo to co się tam dzieje ma być straszne, ma się czuć niepokój i film ma trzymać pod napięciem, takie właśnie jest PA, samo to co tam się dzieje w tym filmie mrozi krew w żyłach, jak tak sobie człowiek pomyśli że coś takiego by mu się przydarzyło budzi strach i o to chodzi, film ma zostawić piętno na psychice, że po obejrzeniu takiego filmu ma się czuć strach jeszcze przez jakiś czas, wtedy film można nazwać strasznym, wtedy film jest prawdziwym hołłołem, ale oczywiście nie wykluczam czegoś co się dzieje znienacka, bo też straszą. Moje odczucia po obejrzeniu PA takie są i dla mnie to najlepszy horror wszech czasów.
takie coś to nazywa się "thriller", dlatego nie pisz jak nie wiesz ....
Ten film nigdy nie będzie z gatunku horrorem. Jeśli nie wiesz co to thriller to zapraszam do googli
Raiton nie wiem jakich googli używasz ale ewidentnie wykazuje to niewiedzę na temat odróżnienia horroru od thrilleru
Paranormal A jest rasowym przykładem horroru.....
Według mnie twórcy zostawili sobie niezłą furtkę w postaci ojca dziewczynek z 3 ciężki, którego jak wspominają matka i babka, dzieciom bardzo brakuje więc można się domyślić, że matka przeżywała w młodości to co jej córki teraz i również o tym nie pamiętała, a ojciec tak jak wszyscy mężczyźni w tej serii nie przetrwał tego okresu heh
Raiton horror to film gdzie są stwory wampiry demony, duchy, ufo coś co "nadprzyrodzone", thriller zaś psychopaci, mordercy, zabójcy, gwałciciele, ogólnie inni ludzie. częsta pomyłka....
Ale by było fajnie gdyby to był Sequel. Nie można również zapominać o Ali, pasierbicy Kristi. W końcu z jakiegoś powodu jej nie uśmiercili. Po za tym ktoś musi kręcić tak? Wątpie, że demon chciałby robić sobie biografie ;). Jeśli to będzie prequel, to będzie nuda. Zresztą zżera mnie ciekawość co się stało z Katie. Ogólnie podoba mi się historia sióstr, a że Kristi już nie żyje... no cóż.
Święte słowa, święte ! Horrory to nie tylko litry krwi i odcinanie kończyn i tym podobne ochyctwa .. PA jest świetne, nie moge się doczekać 4 części , obejrzę z chęcią ; D