Już nie mogę doczekać się 4 części, a w przyszłym roku wychodzi 5 (jupi). Nigdy nie
spodziewałem się, że za tak niewielkie pieniądze można stworzyć tak przerażającą serię horrorów.
Są to filmy trzymające w napięciu od samego początku aż do samiutkiego końca, atmosfera grozy,
wszechogarniający strach. Dwójkę oglądałem w nocy i pamiętam, że bałem się wstać do toalety
wysikać. Znakomita gra aktorska tylko pogłębia psychozę strachu. Dla miłośników horrorów są to
pozycje obowiązkowe.
Żebym ja po dwójce tylko do toalety bała się wyjść, to by dobrze było :)
W sumie nie wiem czemu, ale każda część PA tak na mnie działała, czwórki to ja się nawet zwiastun obejrzeć boję. Głupiutko trochę ale co poradzić ;)
tak zgadzam się. ten film jest naprawdę przerażający, dedykowany ludziom o solidnych nerwach. kiedy trząsł się żyrandol już głowę kryłem pod kołdrą ale kiedy trzasnęły drzwiczki od szafek to już pralka nie nadążała z praniem bielizny. jako miłośnik horrorów (oglądałem ich wiele) gorąco polecam. na dowód tego odsyłam do sprawdzenia ocen jakie dałem temu świetnemu genialnemu nadzwyczajnemu i budzącemu grozę filmowi
Uff całe szczęście, że nie jestem osamotniony w moich ocenach. Najbardziej przerażające jest to, że to nie są żadne potwory, zombie czy inne wymysły, tylko właśnie te ruchy żyrandola, samo zamykające się drzwi czyli coś co może przydarzyć się każdemu z nas - dlatego to takie straszne jest. Wiem jedno czwórki na pewno nie będę oglądał samemu, bo to po prostu się nie da wysiedzieć. Warto zawsze mieć jakieś wsparcie w postaci drugiej osoby.
Cała seria jest genialna ! Zgadzam się z powyższymi opiniami, film świetnie trzymający w napięciu i tylko prawdziwi koneserzy horrorów potrafią docenić te proste sceny tak zgrane z sobą by wyłoniły z zakamarków naszej głowy te wszystkie chwile gdy nie potrafisz zasnąć w nocy i wszystko zaczyna żyć... :)
po przeczytaniu byłem pewien że będzie to wypowiedź pełna ironi jednak komuś ten gniot się jednak podoba...ps o solidnych nerwach? ja o mało nie zasnąłem na 2 3 i niestety 4 1 jakoś uszła bo myślałem że na faktach ale potem reżyser puścił parę z ust
"na dowód tego odsyłam do sprawdzenia ocen jakie dałem temu świetnemu genialnemu nadzwyczajnemu i budzącemu grozę filmowi" to byla wypowiedż pełna ironii, ale widze ze nie zadales sobie trudu zeby zobaczyc moje oceny
ale jak widzisz komuś sie jednakl ten "horror" podoba. jego grozą jest własnie to ze tyle ludzi na niego chodzi i wciąż zarabia na kolejne części
Jak napisał kolega wystarczy sprawdzić oceny jakie nadaliśmy filmom z tej serii, tak jest to wypowiedź pełna ironii bo do tych filmów należy podchodzić z ironią bo inaczej się nie da - filmy te można scharakteryzować w ten sposób - ponad godzinę nuda 5 minut otwierania drzwi. trzęsienia żyrandolem, poruszania patelniami i koniec. Oglądam te filmy, aby się pośmiać, ale oczywiście podczas oglądania dozuję dość spore ilości alkoholu bo bez niego na pewno nie dałoby rady obejrzeć tych filmów.
jestem milosnikiem horrorow, ale tak wielkiego nieporozumienia w swiecie kina nigdy nie widzialem, czy ten film w ogole cos wnosi ? bo jezeli przez 90% filmu nic sie nie dzieje, to czy to mozna nazwac horrorem ? gdzie wy macie to napiecie ? gdybyscie dali mi kamere i chodzilbym z nia po domu w nocy, raczej roznicy by to nie robilo, wiec sam nakrecilbym wam PA 5
zgadzam się w 100%. Dla mnie trochę powtórka z REC 3: najnowsza część nie wnosząca zupełnie nic nowego, zero napięcia, dość przewidywalne, a na końcu i tak wszyscy giną. Gdyby nie końcówka (która być może wydała mi się taka 'łał' przez to, że całość była marna), to żałowałabym jeszcze bardziej pójścia do kina.
Jak w sobote byłem na Paranormal Activity 4 co całe kino śmiało się przy ostatniej scenie.
Kino śmiało się cały seans nic w PA 4 nie jest straszne jedyna część PA która jest straszna to 1.
Rzeszta jest średnia
Za tak niewielkie pieniadze ?? To ze produkcja kosztowala 50 tysiecy dolarow czy euro to jedno ale miliony, ktore poszlyw reklame tego filmu to drugie, ktorego nikt nie liczy bo kasa szla od sponsorow ...
Myslisz, ze wszystkie telewizje na swiecie reklamuja ten film za darmo w reklamach ??
Jak pięknie napisałeś tego nikt nie liczy bo kasa idzie od sponsorów, więc jak ktoś kupuje dla ciebie telewizor - ty za niego nie płacisz a jest twój czy liczysz go w sowich wydatkach ciekawe bardzo.
Nie w tym pleta. Pleta wysunieta przez kolege wyzej polegala na tym, ze osiagneli taki sukces tym filmem po tak niskich kosztach ...
Prawda jest taka, ze gdyby nie potezna reklama [jedna z najwiekszych od lat w tym gatunku] to o tym filmie slyszaloby nie wielu, a ogladaliby go jedynie najbardziej zagozali fani gatunku ...
Pozdro