PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637875}
5,1 33 tys. ocen
5,1 10 1 32913
4,0 10 krytyków
Paranormal Activity 4
powrót do forum filmu Paranormal Activity 4

Wielu z Was pisze, że zakończenie wyjaśnia wiele... Możecie jaśniej?
Proszę o podanie mi jak na tacy, co wyjaśniło zakończenie tego filmu. Tłum babek idzie na główną
bohaterkę, nastolatkę, a kilkuletnie dziecko stoi i patrzy.

Oglądałam poprzednie części, jestem w temacie. Nie chcę spoilerować. Proszę o wyjaśnienie co
to zakończenie wyjaśnia, bo jestem chyba do tyłu...

ocenił(a) film na 6
kas71

no to bez spoilerow chyba sie nie obedzie wiec powiem UWAGA!!!

ja nie wiem jak inni ale mi sie wydaje ze zakonczenie nie tyle wyjasnia co po prostu pokazuje sporo. a wiec:
prawdopodobnie dlatego nie mogli znalezc huntera bo byl adoptowany...to tylko moje rozumowanie
widac ze katie juz byla calkowicie opentana przez demona (twarz itd.), tlum babek to czarownice
jezeli ogladalas/es poprzednie czesci to zobaczysz te powiazania: babcie katie i kristi byla czarownica i ofiarowala pierworodnego kristi demonowi (nie wydaje mi sie zeby gdzies byla jakas wskazowka dlaczego) i teraz koncowka (dla mnie przynajmniej) jakby zakonczyla ten rytulal.. w filmie powiedzieli ze potrzebowali czystej osoby do tego (dziewica) no i Alex zostala tam zeby byc ofiara albo cos w tym stylu i Hunter/Wyatt mial byc oddany demonowi.

tak przynajmniej mi sie wydaje i nie wiem czy moja pokrecona troche wypowiedz cos pomogla ale sie staralam, najwyzej moge sie jeszcze cos postarac wyjasnic... lol

kas71

Jeżeli człowiek poprosi demona o majątek lub władzę musi mu oddać pierworodnego syna.
Jak wiemy Hunter (pa4 Wyatt) był pierwszym urodzonym chłopakiem w rodzinie Katie i Kristi.
Demon przejął kontrole nad Katie po to by przyniosła mu Huntera. Widocznie Hunter został w jakichś sposób odebrany Katie i trafił do nowej rodziny, czyli z tej z pa4. Robbie, dziecko, które zaadoptowała Katie widziało tego ducha i to właśnie Robbie miał sprowadzić Huntera do Katie.
W pa4 mamy mówione, że aby rytuał się udał potrzebują czystej osoby (Alex - dziewicy). Katie i duch zabija wszystkich z rodziny Alex, aby nic im nie przeszkodziło i żeby nie było świadków.
Te kobiety na końcu filmu były to czarownice. Przybyły na rytuał oddania dziecka (Huntera) demonowi, a Alex była złożona w postaci ofiary (dziewica).