PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637875}
5,1 33 tys. ocen
5,1 10 1 32906
4,0 10 krytyków
Paranormal Activity 4
powrót do forum filmu Paranormal Activity 4
Zloty_Deszcz

to po hiszpańsku z tą babką w sklepie? geneza to by musiało się dziać w 1800 roku a wtedy o ile mi wiadomo kamer nie było jeszcze... ale znajac zycie cos wymyśla:)

ocenił(a) film na 5
Zloty_Deszcz

Co ?? Nie widziałam co się stało :o ??

doma1600

SPOILER

Po napisach jest scena rozgrywająca się prawdopodobnie w Meksyku, w której facet wchodzi do sklepu z jakimiś roślinnymi specyfikami. Wszystko kręci oczywiście kamerą, z ręki. Rozgląda się po sklepie i w pewnym momencie zatrzymuje wzrok na ciemnym pomieszczeniu, w którego głębi znajduje się jakiś ołtarzyk z zapalonymi świecami, jakby służący do odprawiania jakichś rytuałów. Zaniepokojony tym widokiem cofa się, a drogę zastępuje mu starsza kobieta, z niezadowoleniem mówiąca coś po hiszpańsku (on wcześniej też coś mówił, ale nic z ich kwestii nie zostało przetłumaczone). Wymija ją, ciągle ją filmując, podczas gdy jej ciało przybiera dziwną pozę, na twarzy pojawia się diabelski uśmieszek, a ona rękoma zaczyna wykonywać dziwne gesty, jakby odprawiając jakieś czary. Przestraszony facet gwałtownie wypada przez drzwi i w tym momencie nagranie się urywa.

Całkiem ciekawa scena, fajnie działająca na wyobraźnię. Bardziej podobała mi się niż cały film.

ocenił(a) film na 5
Zloty_Deszcz

Ooo super :) Szkoda że tego nie widziałam :/

ocenił(a) film na 4
Zloty_Deszcz

Jaka geneza? przecież to skąd to się wzięło było tłumaczone w 3 części....

loozack

Być może, nie pamiętam dokładnie trzeciej części, ale czy przed wydarzeniami w niej przedstawionymi nie mogło dziać się jeszcze coś innego?

ocenił(a) film na 4
Zloty_Deszcz

z 3 części wynika, że nie mogło byc nic innego...chyba że jakimś cudem przywoływali by i odwoływali by duchy co było by głupie

ocenił(a) film na 5
Zloty_Deszcz

To całkowicie inna historia, nie związana z normalną serią. Zwykły spin-off.

ocenił(a) film na 4
1923

a co było w tej scenie?

ocenił(a) film na 5
loozack

Osoba z kamerą wchodzi do sklepu z dewocjonaliami, chwilę chodzi między regałami, przebitka kamery na postać Jezusa na krzyżu, po czym nagle pojawia się starsza kobieta, prawdopodobnie właścicielka, a kamerzysta odskakuje zaskoczony/przestraszony.
Zresztą, całość opisana została przez @Zloty_Deszcz wyżej.

ocenił(a) film na 4
Zloty_Deszcz

No to już mówię, ta scena jest z latynowskiego spinn offa, który ma powstać niebawem....parnaormal actibity 5 będzie swoją drogą z tego co napisane było na fw

Zloty_Deszcz

Ah! zawsze muszę wychodzić z kina w trakcie napisów! :D

MonikaFromComton

Ja codziennie puszczam po kilka razy ten film, więc końcówkę widziałem już wielokrotnie :)

Zloty_Deszcz

w sensie to http://www.youtube.com/watch?v=l_YU6jZjs5U?

Sined

A jest jakieś inne zakończenie?

Zloty_Deszcz

Kilka razy to oglądasz dziennie?

Sined

Nie, kilka razy dziennie wyświetlam ten film ludziom w kinie.