PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637875}
5,1 33 tys. ocen
5,1 10 1 32906
4,0 10 krytyków
Paranormal Activity 4
powrót do forum filmu Paranormal Activity 4

Totalnie nieporozumienie. Pierwsza część po prostu miodzio. Druga i trzecia, powiedzmy, że mogą być ale czwarta ?! Masakra jakaś. Ani to straszne, ani przerażające. Nie wiem czemu ktoś zdecydował się na kontynuację aż do czterech części. Tą czwartą mogli sobie darować.
1/10.

ocenił(a) film na 2
melody0111

Racja. W dodatku mały jeżdżący na rowerku po domu - pomysł zerżnięty z Lśnienia. I scena z wanny - pomysł żywcem zdjęty bodajże z amerykańskiego The Ring, ale nie jestem pewna.

ocenił(a) film na 2
gabrielafrancuz

Rowerek, to w tym filmie była rzecz która mnie poruszyła najbardziej :< cała reszta do kitu, gdybym był w kinie sam to bym wyszedł, nic się tam nie działo kompletnie nic

użytkownik usunięty
tomalek_1447

Ja również się mocno zawiodłem na tym filmie, mimo że jestem fanem pierwszej części, ale ta odsłona nie ma jakiegoś polotu co poprzednie.

ocenił(a) film na 4
melody0111

Film jest po prostu kiepski!

użytkownik usunięty
melody0111

Jeszcze nie ogladałem czwórki, ale skoro twierdisz, ze jedynka miodzio to pewnie dla mnie czwórka będzie kozak . Jak dla mnie to jedynka była żenująca, dwójka taka sobie , trójka najlepsza, więc nie mogę się doczekać aż wyjdzie z lektorem

troll

ocenił(a) film na 4
melody0111

Bardzo długo czekałem na czwartą odsłonę, licząc po cichu na to że "zakryje" moje zażalenie po 3-ciej części... Niestety zawiodłem się... film robiony wyłącznie dla $$$ - zero szacunku dla fanów. Dałem 4/10, ze względu na to że wystraszyłem się "aż 2 razy"... Jedyny moment warty obejrzenia to ostatnie 15 sekund przed napisami końcowymi. Nie polecam - szkoda marnować 1.5h swojego życia.

ocenił(a) film na 3
ramzesu

Dokładnie. Co do "straszaków", to największym wydaje się być rzucenie się tej nastolatki na łóżko, gdy rozmawia ze swoim chłopakiem.. Po 1 części potencjał został zmarnowany, bo wszystkie kolejne "odcinki" nie mają w sobie nic, a ogląda się je tylko po to, by poznać całą historię, jak w serialu. Więc chyba faktycznie nie opłaca się marnować 1,5 h, tylko rzucić okiem na końcówki, bo z horrorem nie mają za wiele wspólnego. Cała seria PA potoczyła się podobnie jak BWP, czyli pierwsza część wyprodukowana z bardzo niskim nakładem finansowym, która okazuje się hitem, a kolejne to nieporozumienie.