Totalnie nieporozumienie. Pierwsza część po prostu miodzio. Druga i trzecia, powiedzmy, że mogą być ale czwarta ?! Masakra jakaś. Ani to straszne, ani przerażające. Nie wiem czemu ktoś zdecydował się na kontynuację aż do czterech części. Tą czwartą mogli sobie darować.
1/10.
Racja. W dodatku mały jeżdżący na rowerku po domu - pomysł zerżnięty z Lśnienia. I scena z wanny - pomysł żywcem zdjęty bodajże z amerykańskiego The Ring, ale nie jestem pewna.
Rowerek, to w tym filmie była rzecz która mnie poruszyła najbardziej :< cała reszta do kitu, gdybym był w kinie sam to bym wyszedł, nic się tam nie działo kompletnie nic
Ja również się mocno zawiodłem na tym filmie, mimo że jestem fanem pierwszej części, ale ta odsłona nie ma jakiegoś polotu co poprzednie.
Jeszcze nie ogladałem czwórki, ale skoro twierdisz, ze jedynka miodzio to pewnie dla mnie czwórka będzie kozak . Jak dla mnie to jedynka była żenująca, dwójka taka sobie , trójka najlepsza, więc nie mogę się doczekać aż wyjdzie z lektorem
Bardzo długo czekałem na czwartą odsłonę, licząc po cichu na to że "zakryje" moje zażalenie po 3-ciej części... Niestety zawiodłem się... film robiony wyłącznie dla $$$ - zero szacunku dla fanów. Dałem 4/10, ze względu na to że wystraszyłem się "aż 2 razy"... Jedyny moment warty obejrzenia to ostatnie 15 sekund przed napisami końcowymi. Nie polecam - szkoda marnować 1.5h swojego życia.
Dokładnie. Co do "straszaków", to największym wydaje się być rzucenie się tej nastolatki na łóżko, gdy rozmawia ze swoim chłopakiem.. Po 1 części potencjał został zmarnowany, bo wszystkie kolejne "odcinki" nie mają w sobie nic, a ogląda się je tylko po to, by poznać całą historię, jak w serialu. Więc chyba faktycznie nie opłaca się marnować 1,5 h, tylko rzucić okiem na końcówki, bo z horrorem nie mają za wiele wspólnego. Cała seria PA potoczyła się podobnie jak BWP, czyli pierwsza część wyprodukowana z bardzo niskim nakładem finansowym, która okazuje się hitem, a kolejne to nieporozumienie.