PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637875}
5,1 33 tys. ocen
5,1 10 1 32906
4,0 10 krytyków
Paranormal Activity 4
powrót do forum filmu Paranormal Activity 4

Sądze że czwarta część mogłaby być o matce dziewczynek ewentualnie babci która zawiera pakt z demonem (diabłem) ofiarując tym samym dusze sióstr. Aczkolwiek nie wiem jak będzie kręcony sequel - będzie czarno - biały ? ? ? ?

Podzielcie się opiniami o czym mógłby być film waszym zdaniem

ocenił(a) film na 3
Phyill

jak dla mnie nie podoba mi sie cofanie akcji do tyłu... wolałabym zobaczyć co dalej stanie się z Katie... jednak jakoś nie czekam na kolejne części,co za duzo,to nie zdrowo... wystarczyłyby dwie części po co kręcić kolejne...

negativaa

Ja jestem ciekawy jak to wszystko się zaczęło. A element cofania własnie przyciągnął mnie do tego horroru ;)

ocenił(a) film na 5
Phyill

Mnie również! Historia babci byłaby jak najbardziej ciekawa. W ogóle niesamowicie czekam na czwartą część, jednakże sądząc po obsadzie myślę, że może tu zostać pociągnięty wątek Katie i tego, co stało się po porwaniu przez nią dziecka. :3

Phyill

calkowicie sie zgadzam :P

Phyill

Może 4 będzie o dalszych losach Katie. Mimo, że akcja idzie do tyłu, to tu może zrobią wyjątek.

Phyill

Moim zdaniem to będzie coś nowego, obecny wątek został wyjaśniony i zamknięty, więc albo to będzie sequel dwójki, albo to będzie zupełnie nowy wątek, nowe postacie etc.

ocenił(a) film na 7
indk

nowe postacie pewnie nie bo gra tu ta Katie co grala we wszystkich czesciach ;]

użytkownik usunięty
Phyill

wtedy chyba kamery by nie mieli :)

Phyill

a może jakoś w dziwny sposób połączą dalsze losy Katie i przeszłość jak był zawierany pakt :)

ocenił(a) film na 3
Phyill

Przecież gdyby to był sequel to znaczy że akcja się będzie dziać PO wydarzeniach którejś z części ;)

Leyawill

Ukazał się już zwiastun i widzimy, że chodzi tu o ich SĄSIADÓW :)

ocenił(a) film na 3
BrokenStrings

Sporo ludzi wstawia podrobione zwiastuny które mają kawałki z poprzednich części, ale skoro tak mówisz to zajebiście :D

BrokenStrings

Jestem ciekawy co nam przedstawiom ;)) Mam ochotę na niespodziankę ;p

Phyill

przedstawią* Ups ;P

ocenił(a) film na 5
Phyill

Ok jak możecie to wytłumaczcie mi po co Babcia zawierała pakt z demonem? Bo chyba tego nigdzie nie było

ocenił(a) film na 6
Jared_2

jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi wiadomo o co

była wzmianka o tym w pierwszej częsci 'o zawieraniu paktu z demonem w celu zdobycia władzy i bogactwa'

ocenił(a) film na 8
Phyill

Mi się wydaje, że ten chłopczyk to Hunter, a ta dziewczyna to ta, co przeżyła w 2 części. Bo ta kuchnia mi się kojarzy...

ocenił(a) film na 7
_Bastet__

Ta dziewczyna to napewno nie Ali Rey czyli córka Kristi.
1. Ona miała ciemne włosy
2. Była starsza
3. w zwiastunie do 4cz. dziewczyna gada chyba z matką

ocenił(a) film na 8
damianspoko07

To może to jakaś daleka rodzina, bo demony nie atakują sąsiadów ot co.

ocenił(a) film na 7
_Bastet__

Dlatego również obstawiam, że jest to rodzina Kate i Kristi. Innego wytłumaczenia niema...

damianspoko07

Mi się wydaje, że to się dzieje kilka lat później. Kate zniknęła z dzieckiem, które teraz nagra zupełnie nowa bohaterka. Może będzie chciała mu pomóc i demon lub opętana Kate zaczną jej to utrudniać? No ciekawy jestem - myślałem, że będzie gorzej.

Dimond

Ta blondynka, nazywa się Alex. Zgadza się, przed domem stał Hunter. Podobno ta dziewczyna, kiedy zobaczyła Huntera przed domem, powiedziała - "dziwaczny dzieciak z drugiej strony ulicy... [szept] On jest super straszny..."

Przetłumaczcie sobie te teksty:

"The film may finally reveal the whereabouts of Katie and Hunter."

"The film may depict an encounter with the demon in the 1990's."

"The film may follow Grandma Lois and focus on her ties to the cult."

"From the trailer entitled 'What Really Happened?', it is revealed that a girl named Alex will be a main character. It appears as though she lives across the street from Hunter and Katie, and may or may not live in one of the houses in either three movies. Most likely it would be the home from PA3. She appears to be video chatting with an unknown male. It is possible that 'Toby' will make an appearance, as a tall black form appears in her doorway. Hunter is judged to be around eight or nine years old."

"There is an unknown male that Alex chats with."

"Hunter is seen in many shots, one of which is where he is standing outside while Alex holds the camera toward him from an upstairs window. She states, "Wierd kid from across the street... [whisper] He's super creepy..." before he turns to look at her just as the lights go out."

"There is a second unkown girl, with more blonde-brunette hair that curls. She seems to be yelling something. It is quite possible that this is a sister, a college roommate or a friend."

ocenił(a) film na 7
JohM

Może w tym domu mieszka potomek Randy'ego z Kate, który wywołyłał krwawą Marry w 3 części ?

ocenił(a) film na 7
damianspoko07

Jeszcze mam taką teorię,
że Toby chce powrócić do "tamtego" świata i w tym celu potrzebna mu brama ta która była pokazana w 3 części w tym małym pomieszczeniu? i dlatego nawiedza teraz ten dom...

jeszcze mnie ciekawi otóż to, obejrzałem 1 spot do 4 części i jest tam pokazana taka scena
http://screenshooter.net/data/uploads/wh/de/hdga.jpg
ta dziewczyna ze screena wygląda mi na tą co jest w zwiastunie, czyżby otwierała bramę demonowi?

ocenił(a) film na 8
damianspoko07

Wydaje mi się że to będzie 3 lub 4 lata później od akcji w 2 części ,nowa rodzina wprowadziła się a ten chłopiec to Hunter ale nie wydaje mi się żeby był żywy.Chłopiec może chcieć alby ta dziewczyna mu pomogła .

ocenił(a) film na 7
missnikilove75

Raczej jest żywy, tylko ma duszę demona :) tak mi się wydaje

ocenił(a) film na 9
missnikilove75

Ten chłopiec to chyba nie Hunter,tylko Robie

ocenił(a) film na 8
damianspoko07

Potomek Randy'ego z Kate? Ale z jakiej paki? On był od niej dużo starszy. (Jeśli chodzi o Katie). ;)

ocenił(a) film na 7
_Myszaa_

trochę mi się pomieszało, miało być
mieszka potomek Randy'ego, który z Kate wywołyłał krwawą Marry w 3 części :)

ocenił(a) film na 8
damianspoko07

Aha, chyba, że tak. To możliwe. ;)

ocenił(a) film na 9
damianspoko07

No,ale dlaczego miałoby go nawiedzać?
Bo "bawił się" w wywoływanie duchów?
Chyba nie?
Mnie osobiście już nic tu nie pasuje,i myślę że w filmie w ogóle nie zobaczymy tej blondyny.
No bo chodzi o to żeby demon wziął duszę Huntera,a okazuje się że jego wcale nie ma,a za to jest jakiś Robie.

Siteboy1997

Kathryn Newton jako Alice
Dianna Agron jako Megan
Katie Featherston jako Katie
Brady Allen jako Hunter/Robbie
Matt Shively jako Alex

Phyill

Ja czekam na wytłumaczenie wszystkiego co do tej pory się działo. M. in. Czemu babcia dziewczynek zawarła pakt z duchem? Czemu dziewczynki się z nim przyjaźnią? Czekam na ujawnienie ducha! I mam nadzieję, że będzie duuużo niespodzianek, a poza tym film będzie trzymał w napięciu, tak jak pozostałe części. Miło by było gdyby było jeszcze więcej części :D

ocenił(a) film na 4
zuziazacharska

Hmmm... Z tym duchem to będzie taki problem, że w PA od początku tym złym jest demon.

ocenił(a) film na 6
Phyill

ziutek jak oglądałeś wczesniejsze częsci to zerknij sobie jaka data jest na kamerze
jak ruszysz mózgownica przez moment to już będziesz wiedział o czym będzie 4 część

ocenił(a) film na 6
Phyill

deleted

ocenił(a) film na 6
Phyill

w sumie nie zauważyłem ze pisałeś w kwietniu
wtedy mogłes nie wiedzieć
to sorry

Phyill

Słuchajcie. Nie rozumiem jednej rzeczy.

Druga część kończy się jak siostra przychodzi pozabijać wszystkich i zabrać dziecko tj. 9 październik. Jednak mąż zginął 8 października.
W pierwszej części 8 października to żona zabija swego męża. Gdzie jest wtedy w 1 części dziecko? Gdzie ukryła zwłoki męża, jeżeli 9 października zachowywała się już normalnie?

ocenił(a) film na 9
Mateusz17_filmweb

Bo to są tak jakby 2 rodziny.
Jedna to Katie i Micha,a druga to Kristy ze swoim mężem córką i Hunterem.
I 8 października Katie zabija Miche,a 9 października przychodzi do domu swojej siostry(Kristy),i tam zabija siostrę jej męża,i wychodzi z Hunterem.
Teraz jaśniej ?
: )

Siteboy1997

Hm. No już trochę jaśniej. Czyli w drugiej części przez demona została opętana Kristy, ale jej mąż 'przeniósł' demona na Katie.
Jeżeli to jest ciąg dalszy 'trójki' to dlaczego dziewczynka tam ma blond włosy?

ocenił(a) film na 9
Mateusz17_filmweb

Hah,to nie jest ciąg dalszy trójki tylko dwójki ; )
A czemu ma ona blond włosy,bo to jest ktoś inny o kim jeszcze nie słyszeliśmy.
Ze zwiastuna wiem że ma na imię Alex ale kim jest tego się dowiemy na premierze :D

Siteboy1997

Już rozumiem. Nie wiem skąd mi do głowy wpadła blondynka. Trójka to ich dzieciństwo. Dwójka to losy Kristy, a jedynka Katie.
Są do siebie podobne, mają podobne imiona i pomieszało mi się w głowie. Teraz już rozumiem fabułę. Czekam na czwórkę, dzięki.

ocenił(a) film na 6
Phyill

Moim zdaniem film mógłby być o nowych właścicielach domu rodziny Rey'ów. Praktycznie każda część mnie nudziła może ta będzie jakaś ciekawsza...

KluzoL

Z tego co wiem w tej części będzie więcej akcji, więcej zjawisk paranormalnych ale z jakimiś skutkami, a nie np. potluczenie obrazka na scianie ;0

ocenił(a) film na 7
Phyill

Z trailera wnioskuje ze historia dotyczy sąsiadów dziewczyny z zwiastuna. Mówi ona coś o jakimś chłopcy, według mojej hipotezy będzie tu opowiedziany dalszy los małego chłopczyka ukradzionego w drugiej części. Jak wiadomo Katie porwała go a wstąpił w nia szatan czy ten caly duch, demon, gdyz jedna z sióstr ożeniła sie w 3 części z demonem, z czego całe zło przeszło na nie, i dlatego moim zdaniem porwała chłopczyka, by teraz on był kontynuacja całej tej złej historyjki. Czyli on przechowuje ducha w sobie a nie ma juz rodziny którą mógłby teraz wykorzystać do swych celów wiec wykorzystuje biedną sąsiadke.

ocenił(a) film na 8
Haszysza

w trailerze wyraźnie widać o czym będzie 4 część. 9 października już opętana Katie zabija swoją siostrę i jej męża i zabiera Huntera. po kilku latach, już w 2011 (widać datę na kamerze tej blondyny) mieszkają już w innym mieście, w Henderson w Nevadzie. Dziewczyna słyszy syreny i widzi że u sąsiadów coś się dzieje. Słychać później jak rozmawia prawdopodobnie z matką ,że chłopiec zamieszka z nimi, bo jego matka (prawdopodobnie chodzi o Katie) jest w szpitalu. Chłopiec ma na imię Robbie ale to jest Hunter tylko po prostu zmienili jego imię (możliwie żeby nie można było go odnaleźć). Demon będzie nawiedzać sąsiadów tylko dlatego że jest tam Robbie (Hunter). Tak mi się wydaję :)

ocenił(a) film na 9
Ola1696

Noo,ja już chce ten film :D
Byłem w kinie na "Jesteś Bogiem" to już plakat widziałem Paranormal :D

ocenił(a) film na 2
Phyill

czekam na ten film. Fajnie że będzie kontynuacja ale mogli by też zrobić kilka ujęć z Katie jak sobie przypomina zawieranie paktu z demonem przej jej babcie i jak uciekała z Hunterem gdzie byli i co się z nimi działo, może być ciekawie w tej części. Wie ktoś wogóle ile ma być tych część??

Zdzichuldinho

Twórcy zapowiedzieli, że to na pewno nie jest ostatnia. :)

ocenił(a) film na 8
CezaryK

mogłabym to oglądać non stop :D