Śmiało mogę stwierdzić , iż ten film jest jednym z najgorszych , jakie widziałem w przeciągu ostatnich kilku lat, ma on tylko wzięcie ze względu na popularność i jakoś części pozostałych ( głównie 1 i 2 ) .
Najbardziej zastanawia mnie , po cholerę oni porozstawiali te laptopy , i kręcą wszystko , skoro nikt tego nie ogląda ? Druga ciekawostka to przygoda ojca w kuchni , jeżeli komuś spada nagle za głową nuż , i wbija się w stół , to raczej nie daje się tego w niepamięć , nie wspomnę już o przygodzie córki w garażu. Na prawdę film mnie zaskoczył , lecz w 100% NEGATYWNIE , a przyznam że wyczekiwałem go od długiego czasu. W dodatku to zakończenie, wielka chorda demonów , na prawdę dopełniło to moim zdaniem opinię o tym filmie , mianowicie że jest on wielką klapą i nieporozumieniem . Sądząc po zakończeniu pojawi się niebawem część numer 5 , i raczej niemożliwością jest , żeby była ona lepsza od numeru 4 , lecz gorsza też nie bd bo raczej się nie da.
Reasumując moim zdaniem film to dno , NIE POLECAM NIKOMU , chyba że chce zmarnować kawałek swojego życia.
Pozdrawiam.
Dodam jeszcze , że trailer pokazuje sceny , których w filmie nie ma , a szkoda , bo tylko on stwarzały ciekawy klimat .
W 100% się zgadzam, obejrzałem tylko dlatego, żeby poznać fabułę skoro obejrzałem 3 poprzednie części to tą też niechętnie obejrzałem. 5/10 żeby ani nie zaniżyć ani nie zawyżyć oceny tego filmu na FW.