PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637875}
5,1 33 tys. ocen
5,1 10 1 32978
4,1 9 krytyków
Paranormal Activity 4
powrót do forum filmu Paranormal Activity 4

youtube.com/watch?v=fiw5zFK1IvU
Co sądzicie?

ocenił(a) film na 9
atlantis_3

Dużo tam spojlerów,bo nie wiem czy oglądać zwiastun,czy poczekać do premiery ?

użytkownik usunięty
Siteboy1997

raczej mało
trailer poprzedniej części pokazywał dużo scen których i tak potem nie było w filmie, tu pewnie będzie jest to samo.

ocenił(a) film na 3
atlantis_3

Nie ma za dużych spojlerów,zapowiada się ciekawie,obejrzę z ciekawości : )

ocenił(a) film na 4
atlantis_3

Zapowiada się genialna część, oby tylko tego nie zepsuli. Dobrze, że akcja nie cofnie się o kolejne lata do tyłu tylko w końcu pokarzą co się stało z Katie i dzieckiem :)

ocenił(a) film na 3
dovio

Nie cofna sie do tylu.. tylko wlasnie to jest kontynuacja czesci drugiej, kiedy Kate zabrala Hunera - to bylo ostatnie zdarzenie w czasie.

ocenił(a) film na 6
atlantis_3

To co, teraz katie z Hunterem będą chodzić i straszyć domy ?
Ale zwiastun dobry, zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

ocenił(a) film na 7
DawidPB94

Coś mi się wydaje, że ten chłopak z tarasu to Hunter, który przyszedł pod swój dawny dom.

damianspoko07

Dokładnie, mi też się wydaje że to Hunter, w sumie ta część dzieje się 5 lata po dwójce, więc Hunter ma tam 6-7 lat. Co do domu, to raczej nie ten sam dom, bo ta dziewczyna mówiła "te dziwne rzeczy zaczęły się dziać kiedy wprowadzili się nowi sąsiedzi". Zauważyłem że w każdym trailerze PA pojawia się ciemna, długo włosa postać, to jest ten demon Tobi/Tobey (what ever) i tu też jest, więc to ten sam duch :3

ocenił(a) film na 6
indk

Może Ci nowi sąsiedzi, to Katie z Hunterem?

ocenił(a) film na 8
DawidPB94

no też tak sądzę ;D ale pewnie ta rodzinka blondynki ma coś z tym wspólnego ;)) chociażby coś z domem czy ogólnie z rodziną ;D bo chyba przypadkowych ludzi by nie straszyli ;p ?
ale zapowiada się wreszcie co innego ;D nie ma całej rodzinki tylko w końcu coś sensownego ..innego ;D
Blondynka z duchami ?...lepiej trafić nie mogli ;p czekam na premiere!! ;*

ocenił(a) film na 7
DawidPB94

Raczej napewno, tylko zastanawia mnie jedno. W poprzednich częściach było wyjaśnione, że babka Huntera weszła w pakt z demonem i w zamian ona miała "dostarczyć" mu pierworodnego czyli wyszło na Huntera to na jakiej zasadzie zaczyna on się pojawiać u przypadkowej osoby która mieszka obok domu...
To równie dobrze mógł się pojawiać obok domu Kate w 1 części i obok domu Krisit z 2 części.

ocenił(a) film na 9
damianspoko07

A ja myślę że ten zwiastun jest próbą zmylenia nas.
Tak samo jak zwiastuny do 3 części.
W tym zwiastunie tak samo pojawia się ta czarna postać,tak jak w 3 części dziewczynki ją wywoływały.
W filmie jej nie było(tej sceny).
No to może tu też to zastosowali,zmyślone trailery.
Co o tym myślicie ?

użytkownik usunięty
atlantis_3

kolejna kiczowata część

ocenił(a) film na 8

ej co tu masz kitowatego koleś?? ;/
Panowie i Panie film jeżeli ktoś oglądał od początku wszystkie części i poklei a nie skakał od środka albo jakoś tam rozumie i wie że jest wart poświęcenia czasu na skonsumowanie go :) pyzatym , film kręcony kamerą amatorską zwykły film ..co tu macie efektów specjalnych... a zobaczcie jaką robi kasę na świecie oraz popularność.. atmosfera w nim jest powalająca.. to jest horror :) a nie to jak inne pseudo horrory gdzie leje się krew i pływają flaki co się praktycznie oglądać nie da;/ więc czekam na 4 część :) zapowiada się baardzo ciekawie :)

ocenił(a) film na 5
atlantis_3

Ta blondyna wygląda na bardzo słabą aktorkę. Szkoda by było spieprzyć film przez kiepawe aktorstwo.

Jimbo_

A mi się wydaje że to ta dziewczyna z drugiej części której nie było w domu jak Katie zabiła wszystkich w domu a jej nie było, łączą ją więzy krwi z Hunterem i Toby musi się jej pozbyć

ocenił(a) film na 9
KUBA_Cichy14

ale Ali była brunetką

ocenił(a) film na 8
Siteboy1997

Kolor włosów jeszcze można zmienić. ;) Ale to na pewno to nie ona, ten chłopak jak z nią rozmawia, to mówi do niej "Alex, what's happening?" Czyli to nie Ali. Z resztą jej matką była Kristi, tak? Czy tylko taką "zastępczą"? Bo już nie pamiętam. A tutaj ma normalną matkę. Ale nawet jakby, to chyba inna aktorka, z resztą dowiemy się, jak będzie już obsada. ;)

ocenił(a) film na 7
_Myszaa_

Raczej napewno to nie Ali, fakt, że Kristi nie była jej prawdziwą matką ale to napewno nie Ali.
Aczkolwiek obstawiał bym, że jest to jakaś rodzina Krisiti i Kate, ponieważ nie widzę sensu pojawiania się demona w przypadkowym domu.

damianspoko07

Ta blondynka, nazywa się Alex. Zgadza się, przed domem stał Hunter. Podobno ta dziewczyna, kiedy zobaczyła Huntera przed domem, powiedziała - "dziwaczny dzieciak z drugiej strony ulicy... [szept] On jest super straszny..."

Przetłumaczcie sobie te teksty:

"The film may finally reveal the whereabouts of Katie and Hunter."

"The film may depict an encounter with the demon in the 1990's."

"The film may follow Grandma Lois and focus on her ties to the cult."

"From the trailer entitled 'What Really Happened?', it is revealed that a girl named Alex will be a main character. It appears as though she lives across the street from Hunter and Katie, and may or may not live in one of the houses in either three movies. Most likely it would be the home from PA3. She appears to be video chatting with an unknown male. It is possible that 'Toby' will make an appearance, as a tall black form appears in her doorway. Hunter is judged to be around eight or nine years old."

"There is an unknown male that Alex chats with."

"Hunter is seen in many shots, one of which is where he is standing outside while Alex holds the camera toward him from an upstairs window. She states, "Wierd kid from across the street... [whisper] He's super creepy..." before he turns to look at her just as the lights go out."

"There is a second unkown girl, with more blonde-brunette hair that curls. She seems to be yelling something. It is quite possible that this is a sister, a college roommate or a friend."

ocenił(a) film na 7
JohM

aha, czyli się zgadza powiązanie tylko, że z domem a wtedy nie wykluczone, że mieszka w nim rodzina Kate. Może rodzinka np. siotra babki z 3 części
albo jeszcze lepiej to jest może rodzina jakiegoś członka kultu?
Co do blondyny to dziwnym pomysłem jest powiązanie z Ali...

użytkownik usunięty
damianspoko07

Mi dziwne pomysły chodziły po głowie że matka głównej bohaterki (młodej blondynki) może być tą opiekunką z 3 części, którą też coś nawiedzało. Lecz to by było dziwne. W sumie wiekiem się zgadza, bo dość na starszą osobę wygląda,

ocenił(a) film na 9

A może mama tej blondyny to opiekunka Huntera z 2 części?
Chyba nic się z nią nie stało ?

ocenił(a) film na 8
Siteboy1997

Nie, nie. Opiekunka Huntera, to była jakaś starsza latynoska. ;)

ocenił(a) film na 9
_Myszaa_

No tak,ta wygląda młodziej :D
No to jestem ciekawy kto to może być

ocenił(a) film na 9
Siteboy1997

Wiecie co?
Czytałem przed chwilą IMDb i tam pisze że ten chłopczyk to nie Hunter jak myślimy,tylko Robie !
No to skąd ten dzieciak jest?
To dziecko Katie?
Może zaszła w ciąże z Micką? (nie wiem jak to się pisze)
Dziwne ...

ocenił(a) film na 6
Siteboy1997

A może nie tylko babcia Huntera poświęciła pierworodnego, tylko inne członkinie tej grypy(czy jak tam na nie mówicie) też, i może 4 część będzie o innej rodzinie, której babcia poświęciła pierworodnego?
Co wy na to?

ocenił(a) film na 9
Rafcio505

Może być i tak,ale czemu w to wszystko jest wplątana Katie?
Nic mi tu nie pasuje,przecież tu chodzi o Huntera,którego jak się okazuje brak. ;)

ocenił(a) film na 6
Siteboy1997

Też prawda ;P
Może po prostu Katie zaczęła go wychowywać i zmieniła imię dla zmyłki z Huntera na Robie....
Ale wydaję mi się, że to ma jakiś większy sens, i nieźle nas zaskoczą w kinach ;P

ocenił(a) film na 8
Rafcio505

Możliwa jest ta zmiana imienia.
Kurde, teraz się jeszcze bardziej doczekać października nie mogę. xD

ocenił(a) film na 9
Rafcio505

Oj,już nie mogę się doczekać premiery.
Będzie zaskoczenie na maxa,tak myślę ;P

ocenił(a) film na 6
Siteboy1997

Noo! ;D
Ja też już się nie mogę doczekać ! ;P
Na pewno coś dowalą ;v

ocenił(a) film na 9
Rafcio505

A może ten zwiastun to zwykła ściema,i w ogóle tej blondynki nie będzie
hah,to by było dopiero : D

ocenił(a) film na 6
Siteboy1997

Znając to co ostatnio zrobili, pokazując w trailerach sceny, których nie było w filmie to jest to możliwe ;P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
JohM

Czyli jadnak ktoś zmieni imię Hunterowi...
Dianna Agron? Ta z Glee? To będzie naprawde ciekawe ;P

ocenił(a) film na 8
JohM

Alex, to przecież dziewczyna. Czy Kathryn Newton jako Alex powinno być. A Matt Shively nie mam pojęcia, bo raczej nie Alice. ;)

ocenił(a) film na 9
_Myszaa_

I dalej nie wiem co myśleć o tym wszystkim ;D

ocenił(a) film na 8
Siteboy1997

Ja też nie. :D Oni zawsze coś namieszają w trailerze, a w filmie zupełnie co innego. xd

_Myszaa_

Matt Shively w tym filmie ma mieć na imię Alex ;)

ocenił(a) film na 9
JohM

A wiecie co mnie jeszcze dręczy ?
To że w 1 części Katie powiedziała że idzie do swojej mamy,ale przecież ona nie żyje.
Czy to błąd w fabule(bo nie myśleli że będą kolejne części),czy celowo to zrobili?

ocenił(a) film na 8
Siteboy1997

No właśnie. Przecież zginęła w 3 części. Też tego nie rozumiałam, ale co tam. To chyba błąd w fabule. Chociaż z Paranormal nigdy nic nie wiadomo. ;P

ocenił(a) film na 9
_Myszaa_

Może nas zaskoczą ;)
A mnie zastanawia jeszcze kim jest ta czarna postać,która przewija się przez wszystkie części filmu.
Mi to przypomina Katie,ale wiem że to nie ona.
Jak myślicie kto to ?

ocenił(a) film na 8
Siteboy1997

No właśnie ta czarna postać jest najbardziej zagadkowa. :) Myślałam, że to może być ten Toby, ale raczej nie, bo to kobieta (?). Właśnie, może ma ktoś jakieś sugestie? :)

ocenił(a) film na 9
_Myszaa_

Właśnie tak samo się zastanawiam Toby czy nie Toby,no ale to nie może być on.Od zawsze o tym mówili.Katie w I części,że pamięta jak stało to coś przy łóżku(tylko tyle pamięta),II część to samo do siostry mówiła,III część na plakacie.Ale myślę że to jest zmyłka,może jak usunęli katie pamięć,to jej wmówili że widziała tą postać?Ale i tu mi nie pasuje coś,bo mieli stracić pamięć jak w ciąże zajdą,no i Kristy zaszła,ale Katie chyba nie,więc musi coś pamiętać,no chyba że ten Robie to jej dziecko.Już sam nie wiem co myśleć...

ocenił(a) film na 8
Siteboy1997

Może Katie już na samym początku była w ciąży z tym Micah, ale o tym nie mówili, czy sama nie wiedziała. Chociaż... też już nie wiem co o tym myśleć.

ocenił(a) film na 9
_Myszaa_

Jeśli tego w 4 nie wyjaśnią to będziemy się o to później martwić heh ;P
Ale mnie jeszcze coś ciekawi.
Co z babcią Katie?
Co się z nią dzieje,może to ona jest tą postacią ?
Ciekawe czy będzie w 4 mowa o ich babci

ocenił(a) film na 8
Siteboy1997

Dobre. Może i ta babcia jest czarną postacią. A czy będzie o niej mowa? Myślę, że tak. ;)

atlantis_3

Jak dla mnie, to tylko 1sza czesc byla prawdziwym horrorem. Jak ktos bal sie w trakcie ogladania 2 lub 3 czesci, to juz widze jak w domu panikujecie jak wam przeciag drzwi zamknie. Paranormal Activity zaslynelo 1sza czescia i mysle, ze nie powstanie lepsza odslona tej serii, bo to po prostu byl pewien skok jezeli chodzi o produkcje horrorow. Bylo oczwywiscie kilka filmow, ktore staly sie klasykami na rzecz tej kamery i widoku 1szej osoby, ale to wlasnie tworcy PA pokazali jak na prawde powinno to wygladac. Wiem, ze sporo ludzi zatwardziale twierdzi, ze 1 czesc byla nudna, ale o to wlasnie w tym chodzi, przeciez na logike biorac, jezeli krecimy cos co nas np, zaciekwailo, to nie zawsze uda sie nam nagrac jakies niesamowite kadry i talerz ufo w tle... W kontynuacjach PA autorzy nie mieli juz czego wymyslac, w ogole nie bylo to straszne, prawie usnelem ogladajac to cos. Za duzo sie dzieje, a z malo jest w tym klimatu. Moze obejrze czesc 4, ale nie licze na nic specjalnego. Zreszta ten trailer mowi sam za siebie, nic strasznego.

Kiper69

a jak myślicie od ilu lat będą wpuszczać na ten film bo mam 14 lat i chciała bym iść na niego z koleżanką i pełnoletnim bratem i jego dziewczyną