Oglądałem go sam, w nocy i z słuchawkami na uszach... Wrażenie nie do opisania, bałem się z łóżka wyjść. Gdy ten demon wyciągał ją z łóżka za nogę ciary mnie przeszły a włosy dęba stanęły. Rewelacyjny dla tych co lubią horrory psychologiczne bez masakry.
Najgorszy jest fakt, że kilka miesięcy po obejrzeniu dalej się boję zasnąć i lękam się, że coś mnie pociągnie za nogę.. :(
Niesamowity!!! Długo nie mogłam dojść do siebie, po obejrzeniu tego filmu. Kręcenie "amatorską" kamerą dodaje dramatyzmu i realizmu!!! I to zakończenie...kiedy to coś, zbliża się do kamery. Miałam wrażenie, że ten demon po mnie idzie xD
Na pewno dla wielu straszny, mi lekko ściął krew w żyłach w pierwszych 30 minutach, potem jakoś napięcie/strach uleciały ;)
W każdym razie polecam ten film, na pewno ma całkiem duże szanse na przestraszenie widza. Skromna forma, skromna treść, dobry efekt. 6+/10
[SPOILER]
zakończenie które widziałem (bo jest ich kilka) czyli rzucenie chłopakiem w kamerę mocno mnie rozczarowało.
No i już obejrzałem wszystkie, pod tym linkiem http://hityfilmowe.com/readarticle.php?article_id=4759
Tak więc pierwsze (oryginalne/reżyserskie) najlepsze, realistyczne i fajne, drugie (kinowe) najgłupsze, zalatuje tandetą, a trzecie (alternatywne) jest ok, krótkie i na temat ;)
Szkoda tylko że pod tym linkiem wycięto napisy końcowe, które dodają post scriptum do historii (przynajmniej w zakończeniu kinowym były). Chciałbym wiedzieć jak to podsumowano w pierwszym i trzecim.
Jeden z najlepszych jaki widziałam, Siada na psyche. Kurcze, po raz pierwszy sie bałam na horrorze. Nie musi byc wcale w filmie rozlewu krwi,potworków i tym podobnych rzeczy.
Najbardziej w filmie przerażały mnie sceny gdy ona sobie wychodziła z łóżka i po prostu stała tak kilka godzin.
a ja ten film obejrzałam wczoraj....no i nie ruszył mnie zupełnie....Może pomysł i fajny ale czegoś brakowało. Ja daje 5 .
A ja żałuję jednej rzeczy...że nie oglądałem tego filmu w nocy. Wtedy emocje byłyby by ogromne, choć nie twierdzę że nie były, bo w pewnym momencie mało zawału nie dostałem. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony i jak do tej pory jest to najlepszy horror jaki oglądałem. Napięcie było dużo większe, przez to że myślałem że film ten jest zlepkiem prawdziwych nagrań (nie reżyserowanych). Film obejrzę jeszcze nie raz, tyle że nie sam i na pewno w nocy.
Polecam i pozdrawiam.
Dla mnie rewelacja, jak na film krecony w ten a nie inny sposob czyli `niby` przez głównego bohatera.podszedlem do ogladania z pewną rezerwą, ale film bardzo pozytywnie mnie zaskoczyl.niestety bedzie 2 czesc- jak znam zycie bedzie h*jowa
ogladalam to z chlopakiem trzymal mi rece zeby nie ogladala przez palce ;D naprawde straszny te wszystki dzwieki itp..jeszcze jak jest (chyba SPOILER) pod koniec pokazane ze film ten dedykowany jest tej parze jak to zoabzcylam to o malo nie zamarlam ze strachu przez chwile myslalam ze to naprawde sie stalo dopiero potem widzialam wywiad z aktorami i sie uspokoilam ;)