PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128505
5,4 28 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

Ludziska! Dajcie spokój!!! Nastawiłem się psychicznie na WIELKIE emocje a tu OGROMNE rozczarowanie!!! ZERO akcji!!! LIPA!!! :-(

ocenił(a) film na 8
Teddy_6

No rzeczywiście,nie zobaczyłeś potworka z dużymi zębami i film już nieładny ;)Powinni się strzelać i jakieś efekty specjalne-wybuchy itp.To by było akcji!Boże,co za ludzie-masakra!

ocenił(a) film na 3
Demolo

Hmm...rozumiem, że odpowiedź ma mojego posta pisałeś o 2:39 i byłeś po prostu mocno zmęczony ale chyba nie do końca przeczytałeś moją KRÓTKĄ opinię! Jeżeli uważasz, że film był straszny, przerażający itd. to chyba...jednak jesteś MOCNO zmęczony życiem!!! Zapalające się śwaitło, 2 razy zamykające się drzwi, ślady stóp na podłodze i cosik podwijające pościel. Tak oto powinien wyglądać horror??? Człowieku!-OGARNIJ się trochę!!! Film jest po prostu LIPNY I SŁABY!!! A Ty dalej siedź pod kołdrą z zamkniętymi oczami!!! Wesołych Świąt!!! ;-) Pozdrówka! Teddy

Teddy_6

Ja także bardzo się nastawiłam na ten film, a okazał się poprostu beznadziejny .

ocenił(a) film na 8
shoshan

No,na pewno w "Galeriankach" są świetne aktorki,jak i cały film jest świetny-totalna amatorka którą oceniłeś na 9/10.Są gusta i guściki,no cóż nie każdemu dogodzisz.Pozdrawiam i Wesołego jajka.

ocenił(a) film na 3
Demolo

Ale co ma piernik do wiatraka????!!! Dyskutujemy na temat filmu "Paranormal activity" a nie "Galerianki"!!! O grze aktorów w obu filmach też nie dyskutowaliśmy(całe szczęście!), prawda??? Z jednym się z Tobą zgodzę: są gusta i guściki(całe szczęście!) bo gdyby wszystkim podobały się te same filmy byłoby nudno, nie??? P.S. Galerianki oceniłem tak a nie inaczej ponieważ takie filmy i taki TEMAT jaki był w nim poruszony nie zdarza się często a filmy gdzie trzaskają drzwi i coś skrzypi na schodach było, jest i będzie tysiące!!! :-) Bez napinki dla Ciebie i...do następnej "dyskusji"!!! ;-) Pozdrówka!!! Teddy

ocenił(a) film na 7
Teddy_6

A ja popieram post Demolo , film jest naprawdę dobry , strasznie dobrze buduje napięcie.. powolnie.. nie masz pojęcia co się wydarzy, z każdą nocą ze strachu przechodzą cie ciarki po plecach a scena z ciągnięciem za nogę była naprawdę przerażająca i nie do przewidzenia(i tu masz Teddy akcję) , nastepnym + tego filmu była dobra gra aktorska oraz to że mimo strasznie małego budżetu powstał naprawdę dobry jak nie bardzo dobry horror dlatego Teddy nie miałeś tam fajerwerków czy ukazujących się demonów itp. nie podobał Ci się film, spoko.. masz prawo do tego lecz co oczekiwałeś od filmu nisko budżetowego ? Jeżeli się wypowiadasz podaj troszkę argumentów ;] a nie Tworzysz temat jak dzieciak pisząc "Ale kur... lipa!!!!
Ludziska! Dajcie spokój!!! Nastawiłem się psychicznie na WIELKIE emocje a tu OGROMNE rozczarowanie!!! ZERO akcji!!! LIPA!!! :-("

chcesz przesyt akcji w filmie to proponuję obejrzec np. gamera czy uprowadzoną

ocenił(a) film na 3
Buk4

Hmm...argumenty o które prosisz podałem w poscie #1! Trzaskanie drzwiami, zapalające się światło itd. Zapytam jeszcze raz: Tak wedłud Ciebie(was) powinien wyglądać horror??? To miało mnie w jakikolwiek sposób przestaszyć??, proszę Cię bardzo! ;-) Co do Twojej opinii na temat "gry" "aktorów" to...właściwie jej nie skomentuję ponieważ ŻADNEJ gry nie było!!! Obydwoje ględzą przez pół filmu o rzeczach naprawdę mało istotnych i...tyle! Zgodzę się z Tobą, że faktycznie jest to film niskobudżetowy i chyba zbyt mocno nastawiłem się na WIELKIE emocje których według mnie nie było tam prawie wcale! Co do Twojego zdania, że jeżeli "chcę przesyt akcji w filmie..." to proponuję np. Gamera to odpowiem tak: np. film "Rec" też jest horrorem i zrobiłem na mnie o wiele większe wrażenie niż ta "pseudo produkcja" a jak zapewne wiesz tam było akcji co niemiara!!! :-) Dobrze, że są gusta i guściki! ;-) Pisząc "Ale kur... lipa..." chciałem w sposób dość "mocny" stwierdzić jakie to 1,5 godziny straciłem na film który miał być horrorem roku a jak dla mnie wyszedł jednym z pasztetów roku!!! Z poważaniem: Teddy :-)

ocenił(a) film na 7
Teddy_6

hmm , co do Reca hmm napiszę szczerze ,że nie oglądałem lecz słyszałem o nim wiele dobrego mimo to nie zmieniam swojego zdania Paranormal Activity jest filmem dobrym.. Co do trzaskania drzwiami , zapalającym się światłem , ciężkimi krokami po schodach jak i śladów kopyt.. moim zdaniem mogło to wywołac strach u widza który z zapartym tchem przyglądał się losom postaci oraz wybrykom demona.. "Obydwoje ględzą przez pół filmu o rzeczach naprawdę mało istotnych" wydaje mi się ,że istotnych.. jeżeli kobieta chce się dowiedziec co ją prześladuje,jak można to wypędzic , czy wcześniej się już ktoś z takimi rzeczami spotkał , czy nadal żyje..z mężem rozpatrują różne "domowe" sposoby przegonienia demona.. a w tym czasie 'ględzą' o sprawach codziennych.. czy to nie jest normalne ? Jakich oczekiwałeś dialogów od kolesia który pisał scenariusz.. zastanów się ?
Fakt, faktem że nie w 100% ma tak wyglądac horror lecz napewno powinien zaskakiwac(zaskakiwał) , budowac w miarę wolno napięcie które moim zdaniem posiadał ten film.., wywoływac strach u widza(wywoływał) itp.
Jeżeli sądzisz ,że ten film jest przeciętny trudno.. Kwestia Gustu

dla mnie film zasługuje na 7/10

użytkownik usunięty
Teddy_6

BTW was tez nie zastanawia czemu zawsze w horrorach ludzie mają wkręcone 10W żarówki? Przecież jak zapalają światło to efekt jest porównywalny z zapaleniem zapałki...

Co do filmu to tez jestem wybitnie rozczarowany. Miało być mega strasznie a było przeciętnie i dość przewidywalnie. Mnie film bardziej zdenerwował niż przestraszył. Nie mój klimat... :)

ocenił(a) film na 4
Teddy_6

obejrzeć można ale bez rewelacji ten film

ocenił(a) film na 1
wakabajashi

Zgadzam sie z załozycielem tematu.To kompletne dno tylko dzieci mogly sie bac ogladajac ten film...

ocenił(a) film na 8
pitixpl

Do Teddiego,apropo "Galerianek".
Przykład:zrobie film jakiego jeszcze nie było ,też go wysoko ocenisz,mimo że będzie totalna amatorka?
Można docenić nowatorski pomysł,ale jego wykonanie było żenującą słabe i nowy pomysł nic nie dał.
Ja Ci dam argument taki:za 11 tyś dolarów(budżet filmu),nie znajdziesz lepszego horroru,a film przebija ofertą wiele horrorów wysokobudżetowych.
A i widze że z "potworkiem" miałem rację,bo nic nie widziałeś w "Paranormal .." tylko trzaskanie drzwi,zapalające się światło i zsuwającą się kołdrę.
Wiem chciałeś jednak ujrzeć "coś" a oni Ci nie pokazali ;) Pozdrawiam ;)

ps:jakby w filmie pokazali jakiegoś demona,film by spadł u mnie o kilka ocen.

ocenił(a) film na 8
Demolo

I taka mała aluzja do pitixpl.Tylko dzieci mogą ocenić film "Kobieta-kot" 10/10, ;).Bez napinki ;)

ocenił(a) film na 3
Demolo

Hmm...nie pozostaje Ci nic innego jak zrobić właśnie jakieś "novum" i zaskoczyć tym cały świat!!! Jeżeli Ci się to uda to...dostaniesz ode mnie nawet i ocenę 11/10!!! :-) Myślę, że horror o niski budżecie który zrobił OGROMNE zamieszanie mamy już za sobą(Blair Witch Project) i kolejne powielanie go poprzez nagrywanie filmów amatorską kamerą mija się z celem! Powtórzę jeszcze raz: JA OSOBIŚCIE NIE PRZESTRASZYŁEM SIĘ ANI RAZU na Paranormal Activity i dlatego nie polecam go innym fanom gatunku!!! Horrory mają straszyć i nawet jeżeli straszą za pomocą "tego czegoś" to właśnie o to mi chodzi!!! Mnie trzaskanie drzwiami, gaszenie świała nie przeraża i...tyle!!! Jeżeli Ciebie tak to...OK!!! :-) Miło było pogawędzić i może podyskutujemy jeszcze przy okazji innych "prawdziwych" horrorów?! ;-) Pozdrówka! Teddy

ocenił(a) film na 7
Teddy_6

tu nie chodzi o ocenę jaką mu dałeś, po prostu o niedocenienie filmu ;] ale to Twoja sprawa :) a nagrywane filmu amatorską kamerą myśle ,że nie mijają się z celem , wręcz przeciwnie lepiej budują napięcie :) pozdrawiam pana który dał fantastycznej 4 10/10... :|(Teddy)

ocenił(a) film na 3
Buk4

Hmm... to zapodaj jakiś przykład filmu który był kręcony amatorską kamerą i "budował napięcie"(oprócz Blair Witch oczywiście!)Do tego kolego trochę mnie napiąłeś!!! Co Cię kur...obchodzi jakie daje oceny poszczególnym filmom??? Jeśli nawet dam wszystkim filmom które obejrzałem 10/10 to i tak nie zmienia to faktu, że większość z nich jest O NIEBO lepsza od tego badziewia którego Ty tak zawzięcie bronisz!!!- i do tego widzę, że zachwycasz się MEGA produkcjami pt. "Shaolin Soccer"(8/10)-uuu...GRUBO!!! P.S. Obejrzyj sobie Rec-a lub Kwarantannę i potem ze mną podykutuj! Peace!

Teddy_6

Jakie takie gówno mogło tyle zarobić??