6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128799
5,6 24 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

Badziew

ocenił(a) film na 5

Nic mnie nie wystraszyło w tym filmie, a koledzy mówili że będę się bał wyjść z domu po tym filmie.
Oni chyba nie oglądali Wzgórza mają oczy czy innych popularnych horrorów.

ocenił(a) film na 7
qsagan

A ja własnie z całym szacunkiem uważam że wzgórza mają oczy chowają się przy tym, ale 4 stopnień lepszy ;)

użytkownik usunięty
pasikk

koncowka najlepsza w tym filmie. Raczej film na ocene: dobry. ; ))

Oj, zgadzam się. Jedynie końcówka była dobra - ale nawet tu bym nie przesadzała.

użytkownik usunięty
dies_natalis7

Tak, właśnie. Chociaż zwykle nie oglądam horrorów, bo "nie lubię" xd, to ten mnie jakoś specjalnie nie przerażał.

qsagan

Zgadzam się tylko z pierwszą częścią twojej wypowiedzi. PA mnie rozczarowało. Po wypowiedziach ludzi na forum spodziewałam się fajnego horroru na którym się przestraszę. Pomysł fajny na film tylko jak zwykle coś nie wszyło. Film bardzo przewidujący, momentami aż komiczny. Jedne dobre momenty to noc. Kidy było widać cienie i słychać kroki a nie widać nikogo. Wszystko psuje ta dwójka gł bohaterów delikatnie mówić mnie drażnili. wszystko w filmie było dobrze puki się nie odzywali. Szkoda, że znów szansa na dobry horror została zmarnowana.

qsagan

Nie zgadzam się zupełnie. Wzgórza itp. produkcje są IMHO kręcone dla dość "prymitywnej" publiki. Im bardziej rozprute bebechy, im brutalnej zgwałcona laska przez zdeformowanego zwyrola, tym niby strasznej. Tymczasem w PA docieramy do małego ja, które boi się niedomknietej szafy. Jak dla mnie to jest super i do tego nie gorszy.

ocenił(a) film na 7
YourNick

Zgadzam się z YourNick. Jak dla mnie fenomen tego filmu polegał na klimacie. Faktem jest, że nie trudno mnie przestraszyć, ale brutalne sceny (a na nich, swojego czasu, bazowała większość horrorów) wywołują u mnie zniesmaczenie, a nie strach.

ocenił(a) film na 10
Miyu83

Nuudy .
Myślałam że to będzie lepsze ...

ocenił(a) film na 8
HAIKO

eee, film potrafi przestraszyć, choć najbardziej bałem się pająka, który wyszedł spod kanapy, a później zobaczyłem podobnego na filmie