Nic mnie nie wystraszyło w tym filmie, a koledzy mówili że będę się bał wyjść z domu po tym filmie.
Oni chyba nie oglądali Wzgórza mają oczy czy innych popularnych horrorów.
A ja własnie z całym szacunkiem uważam że wzgórza mają oczy chowają się przy tym, ale 4 stopnień lepszy ;)
Tak, właśnie. Chociaż zwykle nie oglądam horrorów, bo "nie lubię" xd, to ten mnie jakoś specjalnie nie przerażał.
Zgadzam się tylko z pierwszą częścią twojej wypowiedzi. PA mnie rozczarowało. Po wypowiedziach ludzi na forum spodziewałam się fajnego horroru na którym się przestraszę. Pomysł fajny na film tylko jak zwykle coś nie wszyło. Film bardzo przewidujący, momentami aż komiczny. Jedne dobre momenty to noc. Kidy było widać cienie i słychać kroki a nie widać nikogo. Wszystko psuje ta dwójka gł bohaterów delikatnie mówić mnie drażnili. wszystko w filmie było dobrze puki się nie odzywali. Szkoda, że znów szansa na dobry horror została zmarnowana.
Nie zgadzam się zupełnie. Wzgórza itp. produkcje są IMHO kręcone dla dość "prymitywnej" publiki. Im bardziej rozprute bebechy, im brutalnej zgwałcona laska przez zdeformowanego zwyrola, tym niby strasznej. Tymczasem w PA docieramy do małego ja, które boi się niedomknietej szafy. Jak dla mnie to jest super i do tego nie gorszy.
Zgadzam się z YourNick. Jak dla mnie fenomen tego filmu polegał na klimacie. Faktem jest, że nie trudno mnie przestraszyć, ale brutalne sceny (a na nich, swojego czasu, bazowała większość horrorów) wywołują u mnie zniesmaczenie, a nie strach.