PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128648
5,4 30 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

Jak dla mnie nic specjalnego. Niby tak dobrze oceniany, ale jak dla mnie kiszka. Większość filmu nic się nie dzieje, tylko próba budowania atmosfery scenami z nocy. Dobrą połowę filmu przespałem. Końcówka kiepska, szczególnie bardzo niedopracowana ostatnia scena. Ogólnie 3/10.

ocenił(a) film na 7
drake10

A jak dla mnie horrorek niczego sobie. Wielokrotnie spotykałem się z opinią, iż lepiej oglądać taki film w domowym zaciszu nocą niż w kinie. Nastrój był bardzo fajny. A najlepsze było to, że sąsiad mi na pięć minut przed północą pukał coś młotkiem i przesuwał mebel - uuuuu, efekty po takim seansie ryją beret :-) Duchy były, piszczące panienki były, skrzypiące drzwi też - czyli to co dobry horror mieć powinien. Choć do "Rec" i "Blair Witch Project" daleko.

Z minusów - eeeee, to wszytko już było! Skacząca kamerka - też. Irytujące zachowanie głównego bohatera. Coś buszuje po domu, dziewczę piszczy, tajemnicza siła ściąga kołdrę to co robi prawdziwy bohater? Sięga po bejsbola? Zapala światło? Nie, oczywiście że na złamanie karku leci po kamerę, odpala sprzęt i po ciemku schodzi po schodach. No jaaasne... Irytujące dłużyzny po to, by pokazać 3 min akcji. "obiecuję ze nie kupię tej tablicy Ouija" - hehehe, każdy już wie że kupisz :-) Spanie przy otwartych drzwiach sypialni na oścież - to taka nowa moda? I jeszcze parę takich głupotek by się znalazło.

drake10

Dno i szit totalny. Amatorski filmik, bardzo źle zrobiony, aktorzy-amatorzy, efekty do bani. Nuda, głupota i bezczelność, że takie gó.no wciska się widzom. 1/10