PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128644
5,4 30 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

Mam pytanie do osób które uważają ten film za dobry a jeszcze lepiej za straszny.
Co sprawia że ten film was wciąga, że was straszy?
Czemu daliście temu filmowi dobrą ocenę?
Oglądałem go i "strasznie" to się na nim wynudziłem więc chciałbym wiedzieć co mnie ominęło, czego nie dostrzegłem.
Pytanie jest poważne. Chciałbym wiedzieć.
Prosiłbym o wypowiedzi osób którym ten film sie naprawde podoba. To nie temat do narzekania tylko chwalenia filmu.

ocenił(a) film na 10
mr_freeman

Bo na przykład u mnie w rodzinie były "nie takie same" ale podobne przypadki przez co moja ciocia popadła w nerwice nie śpi po nocach ma koszmary i cały czas ktoś musi przy niej czuwać (trwa to już 17 lat), bierze bardzo silne i drogie leki, ja mam 23 lata więc nie pamiętam jak to się zaczęło bo byłem młody ale rodzice mi opowiadali jakie sytuację miały tam miejsce, nie będę opowiadał bo nie jest to odpowiednie miejsce w każdym bądź razie nie były one przyjemne (najgorzej na tym wyszła ich córka która kilka razy obudziła się posiniaczona z zadrapaniami) są ludzie dla których to może nie być film (nawet horror) bo jest zbyt realistyczny. Słuchaj nie wierzę może bardzo w Boga ale nie wykluczam również istnienia czegoś na jego wzór, nie wszystko da się racjonalnie wyjaśnić. Dla mnie przerażającym przykładem jest ta dziewczynka na której podstawie nagrali Egzorcyzmy Emili Rose. Jest film dokumentalny na youtube można obejrzeć kręcony przez TVN, obejrzyj polecam.

A co do demonów to nie wiem czy istnieją ale również nie wykluczam istnienia czegoś podobnego "na wzór" może to wszystko choroby psychiczne "tak staram się myśleć" ale w wielu przypadkach są dowody na to że nie są to choroby psychiki, wiążą się z nimi zbyt odbiegające sytuacje.

Są ludzie którzy wychodzili z kin po pierwszych akcjach, tłumacząc się że nie jest to film który powinien być publikowany.

Słuchaj oglądałem wiele horrorów w tym na przykład REC , ZEJŚCIE .... ale tam są zwykłe potworki których można się przestraszyć jak zrobi się klimat ale po filmie wiesz że coś takiego nie istnieje, a tu jest odwrotnie.

Jak chcesz mocnych wrażeń i nie wierzysz w takie rzeczy to kup tabliczke ouija i pobaw się kilka razy tylko w nocy między 00:00 a 03:00.

Pozdrawiam i pamiętaj oglądając horror (nie ważne jaki) zawsze trzeba zrobić klimat bo znam kilku gości którzy oglądają horrory o 12 w południe a później mówią że nie są dobre.

ocenił(a) film na 10
killerek132

" pamiętaj oglądając horror (nie ważne jaki) zawsze trzeba zrobić klimat bo znam kilku gości którzy oglądają horrory o 12 w południe a później mówią że nie są dobre."Dokładnie.

ocenił(a) film na 10
mr_freeman

To film stworzony przede wszystkim dla efektów dzwiekowych(prostych prymitywnych ale jakze skutecznych przy dobrym nagłosnieniu).No i podstawa to całkowita ciemnosc w pomieszczeniu gdzie ogladamy film(oprócz obrazu oczywiscie;) )