PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128502
5,4 28 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

Czemu ten film ma dwa inne zakończenia? i jeden jest z 2007 a drugi z innym zakończeniem z 2009.wie ktos o tym ze na samaym końcu do domu wpada policja i zabija katie?a jak byłem w kinie to tego zakończenia niebyło

bulled

Ja wczoraj oglądałam na komputerze ten film z tym drugim zakonczeniem (policja zabija kate). A jakie jest w kinie?

realpearl

SPOILER
W kinie Kate z nieprawdopodobną siłą rzuca swoim nieżywym chłopakiem w kamerę,potem pochyla sie nad nim a następnie z przerażającym uśmieszkiem rzuca się na kamerę.

ocenił(a) film na 3
Samara_4

Fragment z rzucaniem ciałem w kamerę widziałam na trailerze i po zakończeniu filmu zastanawiałam się co się u licha z tą sceną stało:). Ja widziałam zakończenie z policjantami, ale coś mi się zdaje, że drugie zakończenie o wiele lepsze:/.

ocenił(a) film na 9
Rinoa_Sin

ale dalej z tymi dwoma zokończeniami niewiem czmu tak jest? i jedno z tym zakończeniem jest z 2007 a ztym zakończeniem z policją z 2009?

ocenił(a) film na 7
bulled

Piszcie kużwa spojery młotki...

za krótki <br/>

ocenił(a) film na 7
MoDEddie

Co ty w ogóle na forum robisz jeśli jeszcze go nie oglądałeś? Zamiast mieć do innych pretensję, że o filmie piszą po prostu nie zaglądaj tu przed obejrzeniem.

A ja się cieszę, że takie rzeczy można na forum znaleźć, bo sam widziałem to z policjantami i nie wiedziałem, że jest inne.

bulled

Doczytałam w Internecie, ze nakręconych zostało dużo alternatywnych zakończeń. Film jest z 2007 roku i wtedy do dystrybutorów trafiła wersja z policją, która potem krążyła po necie. W ostateczności do wersji kinowej wybraną tę drugą wersję. Prawdopodobnie jest też trzecia wersja, która była prezentowana tylko na pokazach premierowych na festiwalach. Pozostałe nie były nigdy wyświetlane.

realpearl

na stronie seans24.pl można zobaczyć to kinowe zakończenie,tylko najpierw trzeba się zalogować,bezpłatnie.

ocenił(a) film na 7
bulled

Filmweb pisał o tym jakiś czas temu. http://www.filmweb.pl/WIDEO+Oryginalne+zako%C5%84czenie+%22Paranormal+Activity%2 2,News,id=55609
Moim skromnym zdaniem oryginalne zakończenie bardziej odzwierciedlało (pseudo)autentyczność materiału.

Spoiler!

Nie wiem ,czy faktycznie Pan Spielberg maczał palce w przerobionym zakończeniu ,ale pomysł "kobiety-demona" zalatywał niestety hollywoodem.Aż się boję co twórcy mogą wymyślić w kontynuacji ,ponieważ słyszałem ,że takowa się szykuje.Pamiętając co spotkało w swej kontynuacji "Blair Witch Project" ,można się spodziewać czegoś w stylu "Zabójczego ciała" z podtytułem "Katie w akcji".;P Czego sobie ,oraz wszystkim którym film "PA" przypadł choć trochę do gustu ,nie życzę.