Tyle się naczytałem o tym filmie, że wreszcie sam postanowiłem go obejrzeć. Niestety nie spełnił on moich oczekiwań. Jedyna godna uwagi scena to moment wyciągania głównej bohaterki z łóżka. Od razu dodam, że oglądałem ten film zamknięty w ciemnym pokoju i mimo to nie dałem się ponieść emocjom. Myślę, że jest to obraz dobry dla osób o słabych nerwach, ale nie dla horroromaniaków.
Horroromani na pewno nie znajdą tu nic czego mogliby się bać i co mogłoby ich zaskoczyć. Film przez całe 1,5h trwania okropnie sie ciągnął. Akcje poruszania się drzwi, robienia śladów z rozsypanej mąki, lunatykowania nie były w całej tej mdłej zupie niczym pikantnym. Również moim zdaniem scena gdzie coś przesuwa nakrycie na łóżku i wyciąga główną bohaterkę była najlepsza, ale tylko jedna taka w całym filmie i w sumie po takim seansie wcale nie mam ochoty na oglądanie PA 2. Horror, który nie okazał się horrorem to dno.
Najlepszy horror ever ! W moim odczuciu stawiam go obok takich killerow jak Egzorcyzmy Emilli Rose, lsnienie oraz Obcy a wszystko to dzieki przedstawieniu akcia ala dokument.
zastanawiające jest dla mnie to uwielbienie PA. Stawianie tego filmu na piedestale zastanawia mnie jeszcze bardziej. Przykro mi, ale mimo zachęty i feedback`u od Internautów, ten film nie zrobił na mnie wrażenia, a fanatyczne wypowiedzi sugerujące autentyczność faktów, na których film był oparty, przypomina mi jatkę po Blair Witch, gdzie ludzie uwierzyli, że wiedźma istnieje i zabija małe dzieciaczki.
Mnie do tego filmu namówił kolega przekonany o jego autentyczności. Gra aktorów okazała się na tyle dobra, że z początku nawet się zacząłem zastanawiać, czy moje sceptyczne podejście aby na pewno est słuszne. Szybko to jednak minęło. Przez 99% filmu nudziłem się z nadzieją, że coś sensownego zacznie się dziać, a potem film się skończył. Podziękowania dla policji (czy kogo tam) za udostępnienie materiałów było żenujące... Gorszy był chyba tylko kolega z przekonaniem próbujący mi wmówić, że to autentyk.
Bardzo bym chciał wiedzieć które to horrory sa według ciebie prawdziwymi strasznymi horrorami...
raczej "prawdziwie strasznymi", ale poprzestając na tym, dawno (co najmniej 10 lat) nie widziała dobrego horroru, dobrego, to znaczy takiego, który nie pozwala mi zasnąć), także również czekam na jakieś wskazówki.