Film dobry, ale zastanawia mnie sam koniec. Śpią, K, wstaje, mija pewniej okres czasu, idzie gdzieś, M. śpi dalej. Coś się zaczyna się tłuc, łomotać, dziewczyna krzyczy. M. wyskakuje i do niej biegnie, znów krzyk i łomot. Wraca zakrwawiona K. z nożem, siada na ziemi i się kołysze, M. już nie wraca. Mijają godziny, ktoś się dobija do drzwi, dzwoni telefon, w tle nocy dalej łomoty. Wkracza policja..strzelają do dziewczyny <?>. Pytanie: Czy to ona czy ów "demon" zabił tego mężczyznę. Dwa: Dlaczego ją zastrzelili?
To ona go zabiła, ale to w niej siedział ten demon, więc właściwie obie odpowiedzi są dobre. Tak myślę przynajmniej. A co do drugiego pytania: wiesz, gdybyś zobaczyła kołyszącą się, najwidoczniej obłąkaną, zakrwawioną kobietę z nożem w ręku, która wstaje i z tym nożem idzie w Twoją stronę i pomimo Twoich rozkazów tego noża pościć nie chce, przez co tym bardziej wygląda na obłąkaną, też byś chciała się w jakiś sposób obronić. Poza tym oni mają prawo strzelać do ludzi, którzy są zagrożeniem dla życia innych, a ona była.
Przy okazji nie wiem czy oglądałaś, ale polecam zakończenie kinowe (są trzy: oryginalne, kinowe i alternatywne - kinowe najlepsze) obejrz, wtedy się dzieje najwięcej.
nie pamiętam za bardzo ale ty mówisz o innym zakończeniu.
1. Było takie że ona go tam nożem zabiła i przyszła z powrotem do sypialni siadła na podłodze i siedziała przez kilka dni, następnie przyszła policja i znaleźli gościa a potem tą gościówę co siedziała i chyba się tam na nich rzuciła. (Nie pamiętam)
2. Była też druga że ona po wyjściu z sypialni poszła gdzieś i tam zakrzyczała tak jak w pierwszym zakończeniu i ona go tam też tym nożem zabiła. I po chwili w stanęła ona w drzwiach trzymając tego kolesia i tak go rzuciła o ścianę (obok kamery) że tak wyjebał w ścianę że kamera się przekrzywiła a ona wtedy tak na czworakach jak w horrorach podeszła do tej kamery i tak spojrzała demonicznym spojrzeniem w obiektyw.
Miała takie białe oczy co świadczy o tym że był w niej demon.
W 1 zakończeniu ona była gdy weszli policjanci
W 2 zakończeniu pod koniec było napisane że do dziś jej nie znaleziono.
Więc nie wiem czy oni zrobią 2 początki drugiej części czy ją znajdą. Bo zakończenie było inne, Tam w ją strzelali a w drugim uciekła. I policja znalazła gościa po kilku dniach.
hmm.. było troszeczkę inaczej, ale mówisz że nie pamiętasz więc spoko:D przede wszystkim ona tam siedziała i bujała się tylko jeden dzień, przyszła siostra, zobaczyła na dole zabitego M., po jakimś czasie przyszła policja. wszystko trwało tylko ok. jeden dzień. w drugim zakończeniu jakoś nie widziałam żeby było coś o tym, że jej nie znaleźli, no ale może nie oglądałam całego. no i jest jeszcze zakończenie alternatywne, ale nie mówię co będzie żeby nie spoilerować.