<SPOILER> Które zakończenie filmu wymyślił Spielberg bo widziałem dwa rożne pierwsze z krzykami dzieczyny ktora zbiega na dol i pozniej wychodzi na piętro umazana krwią i gibie się cala noc i dzień i później wchodzi policja i ja zabija a drugie to ze Micah zbiega za Ketie na dol i nagle jego cialo przelatuje obok kamery. Proszę o odpowiedz tez dlaczego są dwa rożne zakończenia
ja slyszalam jeszcze o dwoch innych: jedno, ze opetana katie podchodzi do kamery i podrzyna sobie gardlo a drugie, ze podchodzi do kamery z twarza demona, usmiecha sie i ja wylacza
A to mi dużo wyjaśniliście, bo pierwszy raz widziałam zakończenie kiedy Katie-demon podchodzi do kamery i ją wyłącza, a kiedy wczoraj odnalazłam film na PC to zakończył sie "krzykami dzieczyny ktora zbiega na dol i pozniej wychodzi na piętro umazana krwią i gibie się cala noc i dzień i później wchodzi policja i ja zabija" i nie rozumiałam co się stało :-) Widocznie mam dwie różne wersje filmu :-D
Ja mam taką teorię, że oryginalna była wersja z policjantami (IMO lepsza), ale nie pasowała ona do zakończenia PA2, natomiast przy zmienionym zakończeniu obie fabuły się zazębiają. Jeśli nie widziałeś/łaś PA2 - dalej nie czytaj. [spoiler] W pierwszym zakończeniu dziewczyna zostaje zabita przez policjantów i nie pamiętam, żeby była tam jakaś luka czasowa, w której mogłaby udać się do domu siostry. Ponadto w PA2 na końcu pojawia się informacja, że miejsce pobytu Kate i bobasa jest nieznane. W zakończeniu drugim (dawno oglądałem, mogę coś pokręcić) Kate zabija Micaha, rzucając nim w kamerę i urywając dalsze nagrania - nie wiadomo co się z nią stało, więc jest miejsce na rozwinięcie wątku.
Ja czytałam (źródło wiarygodne) że zakończeń było 20 więc .. A jeśli chodzi o to, to powinno być tak że Katie rzuciła Micah'ą uśmiechnęła się do kamery, potem poszła do domu swojej siostry i zabiła jej męża, potem siostrę i zabrała Huntera .. myślę że w 4 części się wyjaśni :) W sumie to umiałabym połączyć te części w jeden film, ale trochę za długo by trwał, hehe :)