PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128502
5,4 28 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

Moim zdaniem był naprawdę straszny. Może dlatego, że nie oglądam filmów o duchach często. Oglądam horrory często, ale takie inne bardziej masakryczne. Ten wywarł na mnie ogromne wrażenie...;]

ocenił(a) film na 10
Asymetria_

na mnie również, od wczorajszego wieczoru o niczym innym nie myślę.
tylko nie wiem czy to było naprawdę czy tylko tak wyreżyserowane.

ocenił(a) film na 8
maciek31

No właśnie ciekawe. No wiesz skądś tam ten reżyser musiał wziąć pomysł na film, może coś podobnego się kiedyś działo, ale na pewno też jest w tym dużo fantazji ;]

ocenił(a) film na 10
Asymetria_

gdyby nie sceny z tabliczką ouija i zwleczeniem z łóżka, film byłby bardziej prawdopodobny, ale z drugiej strony bez tych scen byłby mniej straszny i klimatyczny.

ocenił(a) film na 9
Asymetria_

wiem jestem czepialska ale od pomysłów to chyba jest scenarzysta a nie reżyser... a co do filmu wypowiem się później bo mam zamiar ten film jutro obejrzec :) < nie lubie takich filmów, więc mam nadzieje że dotrwam do końca xD >

pzdr. :*

ocenił(a) film na 8
Asymetria_

zgadzam się z wami. dawno mnie tak film nie przeraził ja poprostu trzęsłem się ze strachu ... ta cisza i wyszukiwanie na ekranie dziwnych rzeczy ... naprawde bardzo dobry film

ocenił(a) film na 10
Beemka

no właśnie,ja aż bałem się patrzeć przez te otwarte drzwi sypialni, bo myślałem że zaraz ten ktoś się tam ukaże

ocenił(a) film na 10
Asymetria_

Film bardzo mi się podobał, jak nie robią na mnie wrażenia piły czy temu podobne paskudztwa tak ten film był straszny. Napięcie rośnie z każdą minutą, ma się wrażenie że że to nie jest film, tylko ktoś nakręcił faktycznie taki dokument zwykłą kamerą. Widać strach mimo że na filmie nie widać zbyt wiele, może to czyni go tak przerażającym, wystarczy że pozwolisz się wciągnąć i już przepadłeś :) Polecam dla tych którzy lubią horrory, nie polecam oglądać samemu w ciemnym pokoju !

ocenił(a) film na 8
majgot

A ja właśnie polecam go oglądać,samemu w pokoju w późnych godzinach nocnych(najlepiej ok.2-3 w nocy) i najlepiej na dobrych słuchawkach lub kinie domowym.Efekt murowany.
Odemnie 8/10 za pomysł i wykonanie(dobra gra aktorów),mimo że po wcześniej przeczytanych recenzjach ,myślałem że bardziej będę się bał na tym filmie a zrobiłem tak jak napisałem
(dlatego lepiej to jest zobaczyć,nie wiedząć czego się spodziewać).

ocenił(a) film na 9
Demolo

skończyłam to oglądać z godzine temu :P
jaka masakra...
mało że jestem wrażliwa na horrory to oglądałam <bądź co bądź jeden z gorszych horrorow jak dla mnie nawet "Nienarodzony"przy tym to pikuś> powiem, że się bałam i to bardzo...na samym początku czułam jkaby to samo działo sie u mnie w pokoju - paranoja jakaś - i ominełam scene z tą tablicą - nie mogłam już...

ale film niezły..początkowo jakaś dupa... ale w rzeczywistosci klasa - fajnie zobrazowany pomysł aktorzy naprawdę b. naturalnie grali :)

zgadzam się 8/10