PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128505
5,4 28 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

Zaciekawił mnie fakt, czy ten film został nakręcony na faktach autentycznych, bo w sumie na początku mamy podziękowanie rodzinie tej dwójki za udostępnienie materiałów, jednak pewna nie jestem...

Ogólnie film mi się podobał, był dość ciekawy - nie najstraszniejszy, ale może być. Sama wystawiłam mu 6/10.

ocenił(a) film na 3
aisha_fw

To tylko chwyt reklamowy.

ocenił(a) film na 9
aisha_fw

Tak z innej beczki... istnieją "fakty nieautentyczne" ??? hm.....

ocenił(a) film na 3
DarkOne

Najwidoczniej tak, bo jeszcze kilka lat temu każdy lektor filmu opartego w ten czy inny sposób na prawdziwej historii mówił z ekranu telewizora tekst: "film oparty na faktach autentycznych" :)

ocenił(a) film na 9
Pinokio1983

Pierwszy raz o tym słysze, ale może zbyt mało oglądam TV a tam kwiatki przy lektoracie są częste.

ocenił(a) film na 6
Pinokio1983

Chyba pinokio z konia spadłeś. Jak już to lektor czytał "film oparty na faktach" KROPKA. Nie wiem skąd się wzięły te "fakty autentyczne".

ocenił(a) film na 7
aisha_fw

Fakt jest sam w sobie autentyczny. ;]

ocenił(a) film na 8
Neo_

Film oparty na faktach, nie oznacza że wszystko co zostało w nim ukazane, musiało się zdarzyć w rzeczywistości.
Aby na początku filmu pojawił się napis "oparte na faktach", wystarczy znaleźć prawdziwą historię np. o tym - jak to para małżonków próbowała nagrać jakieś zjawiska paranormalne na kamerze. ;) Efekt końcowy jest już nie ważny - najważnieszy jest fakt, że ktoś w rzeczywistości podejmował taką próbę i mamy na to jakieś dowody :P ...cokolwiek - nazwiska, miejsce itd. Można wykorzystać wiele trików aby film stał się "oparty na faktach". To rzeczywiście fajny bajer reklamowy, do którego według mnie zawsze trzeba podchodzić z przymrużeniem oka. ;p