Pierwsze co to nie warto marnowac na to czasu, film jest po prostu nudny! Przez trzy czwarte akcji, jezeli akcja mozna to wogole nazwac, bo ciagnie sie jak flaki z olejem, nic sie nie dzieje, zwykla obyczajowka. Jedyna scena ktora moze robic wrazenie to ciagniecie Kate za noge po podlodze, poza tym nie ma NIC kompletnie, co mogloby zrobic wrazenie... Nie polecam!
Nudny to jest wyscig zolwi na dystansie stu metrow. A jezeli ktos lubi "megaprodukcje" typu "droga bez powrotu" to wedlug mnie ma wielki problem...Film wymiata i jest jednym z najbardziej nowatorskich horrorow ostatnich lat. Brawa dla pomyslodawcow
Jak ktoś gustuje w producjach typu "Piła 9", "Oszukać Przeznaczenie 15" czy "28 tygodni później" to nie jest to film dla niego. Tyle w temacie.
I zachęcam takie osoby, żeby w ogóle nie brały się za oglądanie tego filmu. Gwarantuję, że wam się nie spodoba, więc dajcie sobie z miejsca spokój.
To, ze komus sie nie podobal ten film nie musi oznaczac ze jest fanem Pily itp. Moim zdaniem film byl po prostu nudny i ani troche straszny, wiec nie rozumiem ogolnego podniecienia.
czego chcesz od 28 tygodni pozniej :P to najlepszy film o zombi jaki widzialem :P
"Jak ktoś gustuje w producjach typu "Piła 9", "Oszukać Przeznaczenie 15" czy "28 tygodni później" to nie jest to film dla niego. Tyle w temacie."
ja nie gustuje w tego typu filmach a mimo wlasnie tego film mnie nie powalil!
poza tym mozna lubic rozne kino, to ze ktos oglada pile wcale nie musi oznaczac ze film typu paranormal nie bedzie sie podobal i odwrotnie...kazdy ma wlasne zdanie :P
czyli jak się powinno oglądać takie filmy?
po godzinie oglądania myślałem że zasnę, nic kompletnie nic strasznego,
raz się drzwi zamknęły, coś stuknęło puknęło ale chyba to jednak za mało jak na najlepszy horror ostatnich lat (raczej filmowa pomyłka 2009)
jedyne co to w końcówce coś się zaczęło dziać,
ogólnie film nudny i słaby
bo to jest specyficzny film. podoba sie albo nie. Mi sie bardzo podobal i bardzo mnie zaciekawil. Bardzo lubie takiego typu filmy, a ze jeszcze bylo o duchu i tak fajnie rozkrecalo sie.
Myślę, że do tego filmu trzeba mieć specjalne nastawienie. Bo widzisz, nie należy porównywac tego filmu np. z Piłą, The Ring, i inne tam jeszcze rzeźnie. Różnica jest taka że to co sie działo w Paranormal jest jak najbardziej rzeczywiste, prawdopodobne (nie mówie ,że ten film był na faktach) Takie rzeczy się po prostu dzieją, i to jest własnie fenomen tego filmu, bo chyba mi nie powiesz, że babka wychodząca z telewizora jest przerażająca. Totalna fikcja. Krótko mówiąc najstraszniejsze jest to czego nie widać. Naprawde polecam pooglądać ten film, ale w samotności, koniecznie w nocy i koniecznie z dobrym nagłośnieniem.