... i niestety, to co widzialem calkowicie odsunelo mnie od podjecia kolejnej proby ogladania filmow tej kategorii. Okazalo sie bowiem po raz kolejny, iz bariere klimatu tworzy wlasnie ow amatorski charakter filmu. Po raz trzeci z rzedu oparlem sie o dobre oceny na tym portalu, jesli chodzi o podobne produkcje, i niestety nie podzielam dobrego zdania wiekszosci "telewidzow" o tym filmie. Ujmujac trafniej: horror z niskiej polki.
Osobiscie jestem zwolennikiem wyzej-budzetowych produkcji, dlatego tu daje niestety tylko 5/10.
Co do oceny też się zgadzam 5/10,chociaż właśnie moim zdaniem ta stylizacja na amatorską produkcję wyszła na plus,bo nadało trochę takich pozorów realizmu,dlatego jest 5 a nie niżej,bo szczerze jakoś się za bardzo nie przestraszyłem ..SPOILER... może jedynie wtedy jak ten demon wyciągnął tą panienkę z łóżka...ogólnie horrory to nie jest jakoś specjalnie mój ulubiony gatunek filmów.
Zgadzam się z tobą, film średni ale lepsze to niż latające wszędzie flaki. Pewnym plusem filmu są trzy alternatywne zakończenia. http://www.playtube.pl/horror/9666-paranormal-activity-2007-dvdscr-napisy.html
wg mnie ten film nie był ani straszny, ani działający na wyobraźnie. Po prostu nudnyyy. Ale to jest moje zdanie:) Ogólnie bardzo lubie horrory, ale ten lub wszystkie piły mnie śmieszą. Najlepsze są japońskie horrory, które mają swój irracjonalny, wręcz chory klimat, np. wszystkie części Klątwy Ju-on, Jian qui. Podsumowując uważam, że amerykańskie horrory, które są głównie przeróbkami japońskich (np. the grudge: klątwa jest wersją klątwy ju-on, a the eye- jian qui) są bardzo słabe.
Nie wiem czemu, ale amerykanska wersja "The Grudge" zadzialala na mnie wrecz piorunujaco. Ogladnalem japonska, ale to jednak nie bylo to. Wole jednak klimat amerykanski. Tu mialem doslownie ciarki na plecach, ktorych nie wywoluje u mnie wiekszosc terazniejszych horrorow.
Do strasznych horrorow mozna na pewno zaliczyc "Egzorcyste", "Ducha", "Egzorcyzmy Emily Rose", "Zemste po latach", "Zejscie" i na pewno jeszcze sporo innych, na ktorych tytuly teraz nie moge wpasc. Ale wystarczy spojrzec na moje oceniane filmy i wszystko sie wyjasni.
Pozdrawiam
no tak, zgadzam się co do Egzorcysty (ale tylko pierwsza część jak dla mnie) i Egzorcyzmów Emily Rose. Przyznam, że nie oglądałam Ducha i Zemsty... więc nie mogę ocenić:) Natomiast Zejście mi się średnio podobało.
Duch, kazdy z jego odcinkow, byl na tamte czasy naprawde straszny. Mniej wiecej podobna historia jak w powyzszym filmie. Nie wiem jak teraz by zadzialal, ale zapadl mi mocno we wspomnieniach. Zemsta rowniez.
Natomiast zapomnialem o prawdziwym klasyku gatunku, jakim jest "Lsnienie". Musze jeszcze troche pogrzebac w myslach, zeby wymienic kolejne dobre produkcje, jesli jeszcze jestes zainteresowan(y)a..