[spoilery]
Ok. Mamy noc dwudziestą pierwszą. Ostatnią. Katie wstaje, sterczy przez jakiś czas, schodzi na dół. Słychać przeraźliwy krzyk. Wstaje Micah, zbiega na dół, słychać kolejny straszny krzyk, po chwili ciszy po głośnym stukocie (damn, niemożliwe żeby dziewczyna miała tak ciężkie kroki) wchodzi zakrwawiona z nożem w dłoni. Mija kilkanaście w dłoni, laska cały dzień przesiedziała bujając się. Po 21 przyjeżdża jej siostra (tak myślę że to była jej siostra), słyszymy po chwili kolejny wrzask i szamotaninę.
Rodzą się pytania:
1. Dlaczego Katie zaczęła krzyczeć.
2. Czy Katie zabiła Micah celowo, czy w odruchu
3. I wreszcie - co się stało siostrze Katie? Coś ją zabiło, jeśli tak to co? Przeciez nie Micah...
Inne pytania:
1. Czym mogło być to 'coś'? Niemożliwe że duchem, albo demonem, to istoty niematerialne, nie mogą rzucać cienia
Czekam na Wasze sugestie
Eeee miałam inne zakończenie! W moim nie było żadnej siostry, Katie poszła do góry i tam cały czas siedziała, potem przyjechała policja i ją zastrzeliła i koniec.Wracając do pytań 1) może coś zobaczyła albo poczuła 2)może to coś jej kazało 3)nie było siostry 4)na tym pudrze widziałam (choć nie jestem do końca pewna) kopyta, więc może to był KOZIOŁEK MATOŁEK xD
luuudzie co wyście oglądali przecież ten film kończy się tym że wpada teściowa na kawcie i wu-zetke więc ona 1.krzyczy że są tylko rogaliki w lukrze 2.zabiła bo on jak poprzedniego dnia wracał z imprezy dla "tranzystorów" miał kupić wu-zetki 3.siostra widząc że mamusia z obrotu sprawy nie będzie kontent zakręciła wałki na głowie i uwaliła się trawą w salonie piękności u "Pani Jadzi"
1: zapewne zauwazyla cos albo sie poprostu ocknela no bo to jednak straszne moglo byc dla niej i nie wierze ze dla innych nie, idziesz spac i nagle w srodku nocy budzisz sie stojac na parterze swojego domu i z nozem w reku ( mysle ze demon wzial ten noz nim sie ocknela do jej reki) jest tez opcja ze to ciagle byl demon i chcial zabic micah wiec specjalnie zaczal krzyczec przez katie i wtedy on zbiegl.
2. Albo zrobila to opetana przez demona(raczej tak) albo byla tak skolowana ze nie wie co sie dzieje i go zabila, ale raczej mysle ze to demon zrobil to jej reka bo pozniej jak wraca na gore to widac ze wcaiz jest opetana i tak naprawde budzi sie dopiero o 21 50 okolo jak policja przychodzi i idzie w ich strone z nozem.
3. nie wiem czy to byla jej siostra ale wiem na pewno ze nic ja nie zabilo i napewno zyje dalej, poprostu weszla do mieszkania bo sie martwila o nich bo sie nie odzywali a nastepnie zaczela krzyczec gdy prawdopodobnie zauwazyla martwego micah z ranami od noza, wtedy zaczela sie bac (krzyknela czy ktos tam jest) watpie by miala na mysli katie w tym momencie, myslala ze ktos sie poprostu wlamal do ich domu i go zabil, pozniej nie bylo zadnej szamotaniny tylko ona spanikowala i uciekla i zapewne zadzwonila na policje ktora za jakis czas sie zjawila.
4. nie wiem co to bylo ten film daje duzo pytan do refleksji, zgadzam sie z poprzednim komentarzem, tez widzialem tak odciski kopyt:P
Ja co do wszystkiego zgadzam się z poprzednikami.
A co do kopyt - demony czy diabły (jak kto woli) często opisuję się jako 'coś' z kopytami, cyz jakoś tak... więc może jednak.
O boże przecież to proste.
1. Schodzi oszołomiona zahipnotyzowana czy jakkolwiek na dół.
2.Na dole napada ją demon ona krzyczy jak demon w nią wstępuje.
3.Micah biegnie na pomoc gdzie Katie już opętana zarzyna go...
4.Katie podwójnie ciężka bo opętana stąpa głośno po schodach
5.Na drugi dzień odwiedza ją koleżanka widzi trupa Micah i ucieka ,dzwoni 911
6.Katie opętana budzi się dopiero jak policjant się do niej odzywa...
7.Finał :D
Ona była juz wczesniej opentana po ugryzieniu......... Sama przekonywala jej chlopaka ze ta noc bedzie spokojna ze ma zostac ze nic sie nie stanie...
Dobrze ze nie zastanawiacie sie czy wszedl w nia od tyłu czy od przodu :) Film dobry, ale nie warto sie zastanawiac czy to jest na "realu" czy nie. W Ameryce nie ma prawie nic realnego. Tam wszystko albo z silikonu albo z plastiku albo innego tworzywa sztucznego :)
1 katie zaczeła krzyczeć, a właściewie demon wymusił jej krzyk, by zbawić (cwaniaczka) Micah
2 To nie ona go zabiła a demon, który ją opętał
3 Nic się jej nie stało, zobaczyła zwłoki i uciekła zawiadamiając policję
1 Widać, że mogą. A wręcz celowo demon ukazywał im swoją obecność. Specjalnie zachowywał się coraz głośniej i jawniej, by wzbudzić w nich strach, zwłaszcza strach w Micah
A demon włADAŁ JEJ ciałem znacznie wcześniej, już w 2 czy 3 noc stała przez kilkadziesiąt minut przy łóżku i patrzyła na Micah. Oglądać uważnie panowie
A tak w ogóle to ja jestem tym dem0nem i jak nie skończycie o nim gadać, to po was przyjdę. Wszystkich!
Nie ma się przecież nad czym zastanawiać, wszystko jest jasne. Tutaj taki plan końcowych wydarzeń:
1. Katie została opętana przez "demona" już kilka godzin przed nocą, ponieważ najpierw chciała opuścić jak najszybciej ten dom, później jednak mimo nalegania ze strony swojego narzeczonego chcę w nim pozostać. Zwróćcie uwagę na scenę kiedy leży na łóżku i namawia Micah do pozostania, a po słowach "wszystko będzie już dobrze" widać lekki uśmiech na jej twarzy. Podobne opętanie miało miejsce kilka nocy wcześniej kiedy wyszła na zewnątrz nic nie pamiętając następnego dnia. Jest noc. Jak już wiemy opętana Katie wstaje z łóżka, sterczy kilkadziesiąt minut w pokoju, po czym schodzi na dół. Po chwili słyszymy przeraźliwy krzyk, który budzi Micah. Ten zrywa się z łóżka zbiega na dół i kolejny krzyk.
2. Opętana Katie zabija swojego chłopaka nożem. Następuje chwila ciszy i po chwili słyszymy "ciężkie" wchodzenie po schodach, jakby "demona", okazuje się, że to Katie, która siada obok łóżka i tak buja się przez kilkanaście godzin.
3. Po godzinie 6 dzwoni budzik, później słyszymy jak na automatyczną sekretarkę nagrywa się jej przyjaciółka czy siostra, którą widzieliśmy w kilku ujęciach. Martwi się co się z nimi dzieje, bo nie dają znaku życia. Nie otrzymuje odpowiedzi, więc wybiera się do nich wieczorem. Puka, nikt nie otwiera, więc wchodzi. Na dole widzi Micah w kałuży krwi, więc wybiega przerażona z domu i zapewne dzwoni po policję. Ci zjawiają się po kilkunastu minutach, wchodzą do domu, widzą ciało Micah i przez radio zgłaszają, że potrzebna będzie pomoc medyczna. Wchodzą na górę, w trakcie wchodzenia po schodach radzę przyjrzeć się też jednemu z pokoi na górze w którym zapala się światło, a po chwili gasi. Po wejściu zauważają Katie siedzącą obok łóżka, wołają do niej, Ona wstaje oszołomiona, nie wiedząca co się dzieje z myślą, że to Micah. Podchodzi do policjantów trzymając w ręku nóż, po czym policjanci zabijają Katie.
Co do innych pytań.
1. Nie mam pojęcia co to było, na świecie jest pełno plugastwa. Duch czy demon, może samej "osoby" nie widać, ale widać znaki jej obecności właśnie jak cień czy ślady.
w słowach Katie "wszystko będzie już dobrze" Wyraźnie słychac jej głos i głos demona!! Nachodzą się na sie bie!!
Po co się nad tym zastanawiać. Należało by spytać twócrów co im po głowie chodziło w końcu i tak film nie jest tak naprawdę oparty na faktach.
Po tym co ja obejrzałem to myślę że ten "Demon" tak jakby wszedł w Katie i nią w pewien sposób kierował. Może jak zaczęła krzyczeć wtedy to ten Demon to zrobił Micah słysząc krzyk zbiegł na dół i został zabity i ten duch w ciele Katie wrócił na górę i kiwał się tak przez resztę nocy i cały dzień. A jak przyszła nie wiem kto to był koleżanka czy siostra i zobaczyła ciało Micah to zaczęła krzyczeć i wtedy Katie zaczęła się bujać tak jakby D3mon wyszedł z jej ciała i poszedł zabić tą na dole a chwile przed tym coś z alarmem się stało jak odwierała drzwi lub chwile później tak jakby cichy alarm czy coś nie wiem. I jak zabił Demon ta na dole wrócił na górę i znów wszedł w ciało Katie która zaczeła sie znów bujac jak przyjechała policja to śiatło na końcu korytarza zapaliło sie i za chwilę zgasło, tu nie wiem o co chodziło. Ale jak policja znalazła Katie to demon opuścił ciało a Katie nie wiedząc co sie stało i będaca w lekkim szoku czy w czym tam sobie była nie reagowała na słowa policji i policja ja zastrzeliła.
odp na 3. Jej nic się nie stało. Przyszła ich odwiedzić, ale zobaczyła zabitego Micah, uciekła i wezwała policje ;]