PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128648
5,4 30 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

Witam. Obejrzałem wczoraj drugą część PA i chciałem poskładać jakoś sobie wszystko w całość.

Demon zaczyna nękać rodzinę w celu zabrania ze sobą Huntera. Zaatakował Kristi porywając ją do piwnicy a tam w nią wstąpił, by za jej pomocą zabrać dziecko. Dan widząc opętaną żonę prosi o pomoc byłą nianie chłopca, która mówi mu, co ma zrobić. Udało mu się "usunąć" demona z żony, ale wiedział, że konsekwencją będzie to, że demon ten przeniesie się na kogoś spokrewnionego z Katrin, w tym przypadku jej siostrę, Katie.
Tym oto sposobem Dan miał ochronić swoją rodzinę przed demonem, ale jako że nie wiedział, że demonowi chodzi o jego syna i tak zginął wraz z żoną. Demon przeszedł więc na Katie, która opętana zabiła siostrę, zabrała dziecko i wróciła do domu.
Czyli będąc u siebie, czego jeszcze w PA 1 nie wiedzieliśmy demon był już w niej. Na końcu Katie zabiła swojego męża, Micach'a.
Znane są mi 3 zakończenia, ale widziałem tylko jedno, to najbardziej prawdopodobne, gdzie Katie rzuca się na kamerę. Z napisów końcowych dowiadujemy się, że położenie Katie i dziecka jest nieznane, więc nie mogła zginąć z rąk policjantów, ani podcinając sobie gardło.
Czyli demona wypędzili na Katie, po czym udało mu się zabrać dziecko a, że nie mogła z dzieckiem przyjść do domu to ukryła ja gdzieś, po czym zabiła męża.

Trzecia część pokaże zapewne jak demon "znalazł" rodzinę.
Z tego co wynika z 2 części, to jak mówi to siostrzenica Katrin - mogła go wywołać jakaś prababka. Powiedziane jest, że Hunter jest pierwszym chłopcem od lat 30. Mowa również o tym, że jeśli człowiek prosi demona o władzę lub majątek, musi oddać pierworodnego syna, a jeśli tego nie zrobi, będzie tak długo nękał rodzinę, aż weźmie duszę. Więc demon po kilkunastu latach doczekał się w końcu syna pierworodnego.
Możliwe jest również, że demona wywołała matka, która chciała majątku po stracie domu, który się spalił.

Też tak ktoś to widzi? Piszcie co wam się zgadza, a co nie.

Gruba rozkmina, ale nudy straszne. Pozdrawiam.

fantheblues

W którym miejscu jest scena zabójstwa Micaha?
Bo ja obejrzałam uważnie film i... nic... Ostatnią sceną jest ta, w której Katie zabija Kristi i zabiera chłopca...
Potem jest komentarz, że miejsce pobytu Katie i Huntera jest nieznane.
Zaś tekst o tym, że Micah nie żyje jest kilka minut przed tym, jak Katie morduje Dana.

eweczka_spoko

Micach zginął w pierwszej części.