PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128644
5,4 30 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

Ozekiwania

ocenił(a) film na 8

Osobiście lubię tego rodzaju filmy. Zawierające ten sztuczny realizm, który potęguje napięcie i niemalże "siada obok ciebie na sofie" podczas projekcji. Zwykłe otoczenie nagle przeistacza się w potencjalne miejsce zbrodni albo siedlisko sił nadnaturalnych. Działa dla mnie.

Ale jeżeli ktoś się spodziewa albo jest wielbicielem niesamowitych efektów specjalnych i morza krwi wymieszanej z wnętrznościami to może sobie odpuścić. Ci którzy poszukują oskarowej gry aktorskiej też będą zniesmaczeni. Z założenia film powinien być jak najmniej oszlifowany. Powinien sprawić (jeżeli ktoś ma na tyle fantazji), że jelonek Bambi na twoim śniadaniowym kubku wygląda dziś inaczej, jakoś tak dziwnie na ciebie patrzy, chyba się zbratał ze szczoteczką do zębów i razem planują doprowadzić cię do obłędu.

Ten sam regał co "Blair Witch Project". Nieco niższa pułka, zaraz obok "Cloverfield".

ocenił(a) film na 1
cure79

Jestem fanem efektów specjalnych tam gdzie są naprawdę niezbędne czyli od karkołomnych filmów akcji przez fantasy aż po s-f, horror aby był przerażający wcale tego nie musi posiadać aczkolwiek teraz praktycznie tylko na to się stawia ale wracając do tematu. Gra aktorska? w sumie można stwierdzić, że tam nic nie było z gry aktorskiej dno totalne w tej kategorii.. Pomysł na film dobry ale jak już gdzieś wspominałem, wykonanie jest do bani i nie rozumiem choćbym bardzo chciał jak można się zachwycać tym filmem. (mowie tu w odniesieniu do jedynki po 2 aż strach się bać sięgać mając na uwadze, że temat powielany w sequelach prezentuje się zazwyczaj gorzej.)