PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128502
5,4 28 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

Który wg was film straszniejszy/lepszy?

ocenił(a) film na 5
Heroes222

Moim zdaniem [Rec] nie straszy i momentami te sceny są wręcz śmieszne, nie podobał mi się... :)

ocenił(a) film na 5
RushOfAdrenaline

Ja lubię "[Rec]'a" ,a PA takie sobie widać braki budżetowe ,ale drugą część mając ponad 2 mln $ mogli duuużo lepiej zrobić :)

ocenił(a) film na 5
Heroes222

jak dla mnie REC lepszy bo w ciągu całego filmu dzieją się w miarę straszne rzeczy i w ogole jakaś akcja jest, a w PA to przez cały film praktycznie nic się nie dzieje, tylko końcówka wszystko ratuje ;]

ocenił(a) film na 6
Heroes222

Sam pomysł oceniam wysoko, ale realizacja, moim subiektywnym zdaniem, nie dała rady. Po prostu się kurde nie bałem. A powinienem.
Wybaczcie małą prywatę, ale za polecenie filmu, które jest w stanie naprawdę WYSTRASZYĆ stawiam piwo :-) Dodam, że żadne Kręgi, Klucze do koszmaru i im podobne na mnie nie działają. Czy jest dla mnie jeszcze jakaś nadzieja?!? Wesołych Świąt.

ocenił(a) film na 5
haywire

To zależy...napisz jaki film w życiu był dla Ciebie najstraszniejszy, albo chociaż w jakiego typu horrorah gustujesz, to może będzie można coś wskórać ;] Tobie również Wesołych! ;)

ocenił(a) film na 6
XxXxxEVeRaxxXxX

Filmy z dreszczykiem, niedopowiedziane, działające na wyobraźnie. Niekoniecznie z masą żywych trupów i tryskającą dookoła krwią. Skoro żaden (a jestem fanem horrorów i oglądałem ich wiele) nie był dla mnie straszny, to ciężko wśród nich wybrać najstraszniejszy. Na Ringu się śmiałem jak dziewczynka wychodziła z tv, na Kluczu do koszmaru i REC-u prawie przysnąłem w kinie. W miarę dobre były Egzorcyzmy Emilie Rose. Dead End też miał niezły klimat. BTW zgooglowałem temat "najstraszniejsze horrory" ale jak w pierwszej dziesiątce wyskoczyły mi Bękarty wojny, Oko albo Zejście to zwątpiłem.

ocenił(a) film na 5
haywire

Hymm...skoro żaden z horrorów nie był dla Cb straszny, a oglądałeś ich wiele, to nasuwa się taki wniosek, że może to nie jest odpowiedni gatunek filmowy dla Ciebie ;] bo zwyczajnie nie potrafisz wczuć się i po prostu bać. Ja kocham horrory, kocham się bać je oglądając, a żeby osiągnąć najlepszy efekt też trzeba się trochę postarać, dlatego najlepiej jest oglądać je w nocy będąc samemu w domu, albo przynajmniej w pokoju. Wspólne oglądanie ze znajomymi czy rodziną to nie najlepszy pomysł bo nawet najbardziej mrożącą krew w zyłach scenę może zepsuć czyjś idiotyczny chamski komentarz :/ Chyba mamy trochę inny gust, bo dla mnie zejście jest np. b. dobre i REC tak samo jest niczego sobie, natomiast Egzorcyzmy Emily to dla mnie straszna słabizna z mocnym co najwyżej jednym jedynym (kulminacyjnym) fragmentem filmu :/ Jak dla mnie to tajski Shutter - Widmo jest b. dobry ze względu ogólnie na ciekawą story i wiele strasznych, zaskakujących momentów szczególnie zakończenie ;].

ocenił(a) film na 6
XxXxxEVeRaxxXxX

W kwestii uzupełnienia - są poszczególne sceny, które mi się podobały w wielu filmach (nawet w słabiutkim moim zdaniem REC-u) tak więc nie skreślam z góry wszystkich horrorów i nie neguje, że kogoś mogą one przerażać. Uwierz też, że wszystkie oglądam samemu, w miarę możliwości w godzinach nocnych. Co nie zmienia faktu, że nie trafiłem jeszcze na film, jak to ktoś ujął w innym temacie, którego "nie chciałbym już więcej oglądać". Takiego szukam. Takiego, który cały czas będzie trzymał w napięciu i z czystym sumieniem powiem, ze mnie wystraszył. Jeśli masz jeszcze jakieś godne polecenia (mogą być w klimacie azjatyckiego Shuttera - przyznaję całkiem niezły) to pisz śmiało, będę wdzięczny:)
Tak z ciekawości..który z horrorów jakie miałaś okazję oglądać był na tyle dla Ciebie przerażający, że nigdy więcej już do niego nie wrócisz?

ocenił(a) film na 5
haywire

Hehe..no u mnie to jest troszeczke inaczej bo im bardziej mnie jakiś film wystraszy, to tym chętniej go ponownie oglądam ;) Horror ma mnie wystraszyć bo ja chce i lubie się bać oglądając tego typu filmy, przecież o to właśnie chodzi ;] Szczerze, to jak sama oglądnęłam kiedyś Hostel'a 1 to miałam po nim takiego schiza że na Słowacji na serio dzieją się takie rzeczy, jak te przedstawione w filmie, tym bardziej, że na wakacje sporo z moich znajomych jeździło do Słowacji i miałam coś takiego że przez jakiś czas stwierdziam, że za żadne skarby świata bym tam nie pojechała właśnie z powodu tego filmu ;p he Hymm..ze starych to Egzorcysta jest dobry, chociaż na początku długo wieje nudą, ale potem się rozkręca.

ocenił(a) film na 5
XxXxxEVeRaxxXxX

"Wzgórza mają oczy" też lubię, ale to raczej nie w Twoim stylu bo mniej tam klimatu, a więcej drastycznych krwistych scen.
"Teksańska masakra piłą mechaniczną"
"Smakosz"
"Dead silence"

ocenił(a) film na 6
XxXxxEVeRaxxXxX

Szczerze mówiąc nie oglądałem Hostela, widziałem tylko, że ma kiepskie opinie. Poza tym to jeśli się nie mylę to film w stylu Piły? Jeśli tak to raczej krwawa jatka a nic strasznego. Co do Twojej "Słowackiej schizy" to już coś hehe:) Może kiedyś się skuszę żeby to obejrzeć. Teksańską masakrę widziałem, Smakosza i Dead silence jeszcze nie miałem okazji, ale skoro polecasz to sprawdzę - najwyżej znowu Ci powiem, że nie zrobiło na mnie wrażenia:)

ocenił(a) film na 5
haywire

Wiesz...już dawno temu się przekonałam, że sugerowanie się (niejednokrotnie bezpodstawnie negatywnymi)komentarzami ludzi na forum nie jest niczym rozsądnym :/ Jak sam nie sprawdzisz, to się nie dowiesz, może akurat Ci się spodoba ;) Ja Hostel widziałam już dawno dawno temu, ale zapadł mi w pamięci, więc to chyba o czymś świadczy bo zwykle o nudnych filmach zapomina się po kilku dniach ;]

ocenił(a) film na 5
XxXxxEVeRaxxXxX

Jak nie lubisz krwawych jatek, tylko klimat to powinieneś oglądać te starsze horrory, tyle, że dla mnie one są mało straszne, ale za to ciekawe ;) Mogę polecić:
"Duch"
"Coś"
"Mgła"
"Smętarz dla zwierzaków"
"Koszmar z ulicy wiązów"
albo choćby legendarne"Sczęki" hehe xD no i wcześniej wspomniany "Egzorcysta"

Miłego oglądania :)
Może któryś z tych filmów Cię zainteresuje bo na jakieś poważne wystraszenie to bym się na Twoim miejscu nie nastawiała ;] pzdr :)

ocenił(a) film na 6
XxXxxEVeRaxxXxX

Już byłem gotowy sięgnąć po te filmy ale ostatnim zdaniem jakoś mnie zniechęciłaś :) Może nie tyle sugeruję się subiektywnymi ocenami poszczególnych widzów na forum, co średnią oceną ze wszystkich głosów. Z reguły jednak te oceny się pokrywają, z drobnymi odchyleniami. Nie zdarzyło mi się jeszcze np. zachwycać filmem, który jak się później okazywało miał 4-5 na filmwebie. PS. Hostel ma 5,3 co mnie jednak nie zniechęca do obejrzenia. Mam nadzieję na podobne schizy a propo Słowacji:)

ocenił(a) film na 5
haywire

Hehe...jeśli tak ciężko Ci się wystraszyć, to po co po obejrzeniu tych filmów masz się rozczarowywać? ;]heh, ze średnią ocen jest praktycznie tak samo jak z komentarzami, niektórzy ją zaniżają nie tyle z powodu, że film był na serio kiepski, tylko dlatego, żeby pokazać jakimi to są znawcami i że "co to w ogole ma być?", że "gniot", że "żal" itp. itd - nie argumentując najczęściej tego zbyt sensownie! :/. :/ A ja owszem, miałam tak i to nie raz, że coś miało niską średnią, a ja dostrzegłam w tym wiele ciekawych aspektów i oczywiście nie było to dla mnie mistrzostwo, ale jednak mimo wszystko dałam o wiele wyższą ocenę niż wynosiła średnia filmu :)

ocenił(a) film na 5
XxXxxEVeRaxxXxX

Bywa też na odwrót, że film ma megawysoką średnią, a dla mnie jest totalną klapą, tak więc widzisz, nie ma reguły, każdy ma inny gust i już ;)

użytkownik usunięty
Heroes222

Żaden

ocenił(a) film na 1
Heroes222

Lepszy? Zdecydowanie [REC]. Mimo, że nie jest rewelacyjny, to jest lepszy od PA pod każdym względem.

Straszniejszy? To zależy od gustu. Dla mnie osobiście [REC]

ocenił(a) film na 1
Heroes222

Rec lepszy chociaż ta beznadziejny.
Paranormal activity to nie jest film w ogóle! jakaś kompromitacja robiona pod amerykańskie McDonalny z wyżartymi mózgami!