Osobiście strasznie boję się oglądać horrory, o owym filmie nasłuchałam się tyle, że dopiero wczoraj odważyłam się po niego sięgnąć. Siedziałam jak na szpilkach, oczekiwałam czegoś, co totalnie mnie przerazi, jakież więc było moje zdziwienie, gdy po zakończonym seansie okazało się, że film nie jest tak straszny, jak się mówi, co więcej - jest w nim tylko kilka zaskakujących momentów. Wszystko, co najlepsze od razu pokazano w trailerze. Wydaje mi się, że PA jest trochę przereklamowany. Co o tym myślicie?
Uwazam tak samo. Obejrzalem najpierw Fourth Kind i podobal mi sie znacznie bardziej. Koncepcja jest podobna, lepiej na mnie podzialala za pierwszym razem, na PA sie autentycznie nudzilem :]
Nie jest przereklamowany, po prostu tak to jest jak sie nasluchasz cudow przed obejrzeniem i nastawiasz sie na nie wiadomo co. Film przeraza jak cholera jesli nie wie sie do konca z jakim filmem ma sie do czynienia:) Tez najpierw obejrzalem Czwarty stopien i wedlug mnie PA jest troche lepiej wykreowanym dzielem, z wieksza dawka realizmu i klimatu:)
Przereklamowany, to wyjątkowo lekkie słowo w tym przypadku . Sam fakt, ze trailery tego filmu składały się w sporym procencie na pokazywanie rzekomo wystraszonych ludzi w kinie ... był co najmniej żenujący . Ktoś myślał, że jak sobie doda trochę bełkotu odnośnie "autentycznych wydarzeń" na początku i nakręci niby to amatorską kamerą film, to zbije fortunę, a widz poszczy się ze strachu . W moim odczuciu, sceny, które miały być choć trochę straszne - były . Natomiast jeżeli chodzi o resztę filmu, to tak : makler giełdowy wraz ze swoją dziewczyną, mieszkają w domu, który nie wiadomo po co, ma z 4 sypialnie ; ona, kładzie się spać w staniku (ktoś tu chciał oddać klimat często pokazując ją w majtkach i z wyrzuconymi cycami poza dekolt?) i w makijażu, a on niczym wyciągnięty z komiksu o Kapitanie Ameryka , zgrywa bohatera, kpiąc z "demona", wyzywając go niemalże na pojedynek . No, oczywiście pogłębiająca się paranoja w głowie bohaterki była do przewidzenia niczym śnieg w grudniu . Schodząc w nocy na parter domu, oczywiście zapomina się o włączeniu świateł, ale tylko w niektórych sytuacjach, bo przecież fajnie pobawić się z demonem w chowanego . Poza tymi "drobnymi" szczegółami było jeszcze kilka mankamentów, które psuły obraz filmu, który mógł być naprawdę ciekawy . Może czepiam się mniej istotnych rzeczy dla tego gatunku filmu, ale po obejrzeniu kilku naprawdę dokładnie zrobionych dzieł, takie rzeczy po prostu rażą ... .
Moze masz troche racji, z tym ze wiele osob w tym ja ogladalo ten film nie znajac smiesznych trailerow:) Stanik i cpt. America to czepialstwo z twojej strony, za duzo wymagasz od tak taniego filmu;) Pierwsza mysl po obejrzeniu tego filmu to: straszny i realistyczny, inny niz wiekszosc drogich szajsowych hollywoodzkoch horrorow ktore zamiast straszyc smiesza(chyba tylko Piła1 i Silent Hill przypadly mi w ciagu ostatnich lat do gustu).
W sumie to może masz racje z tym czepialstwem, ale sam powiedz, ze takie szczegóły mogły być trochę bardziej dopracowane, bo przecież wkładu finansowego to nie wymaga :< . O, dobre tytuły podałeś . Nie wiem czy widziałeś, ale gdybym miał polecić fajne horrory, to na pewno Rec, część pierwsza (zrobił na mnie szczególne wrażenie w kinie) , oraz The Others . Poza tym może jeszcze Amityville .
Tak, `Rec` jest świetny (a przynajmniej pierwsza tego filmu część) - straszny i choć także kręcony kamerą z pierwszej ręki, to lepiej dopracowany niż PA, wytwarza więcej klimatu.
Rec ciagle mam w planach do obejrzenia:) Zgadzam sie co do Amityville a takze The Others, chociaz to troche inny klimat z zalozenia ale swietny film. Jednak pamietajmy ze ze wszystkich tych tytulow PA zostalo wyprodukowane najmniejszym kosztem:)
Witam, mam takie pytanie jakie jest u Was zakończenie filmu ? U mnie jest jak Katie rzuca swoim chłopakiem na kamerę, natomiast u kolegi widziałem inną końcówkę że zabiła swojego chłopaka na dole w salonie i wróciła do pokoju gdzie kiwała się 2 godziny aż do przyjścia policji.
Ja też oglądałem jak rzuca swoim chłopakiem o kamerę ale też widziałem zakończenie z policją. Jedyn90 ona nie kiwała się 2 godziny tylko trochę więcej od 3.16 a o 21.51 policja zapukała do drzwi.