http://hityfilmowe.com/readarticle.php?article_id=4759
Film posiada trzy różne zakończenia: oryginalne, kinowe, alternatywne. Które wam się
najbardziej podoba? :)
zdecydowanie ORYGINALNE, bo utrzymane w klimacie całego filmu, właśnie takiego się spodziewałam. Kinowe - typowe dla amerykańskiego kina zakończenie z wielkim boom i wow, ale niepasujące do reszty filmu (nagle ni stąd ni zowąd jakiś demon w ciele Katie rzuca już zapewne zwłokami Micaha...) Alternatywne - mało prawdopodobne żeby Katie wchodziła specjalnie na górę do sypialni aby akurat przed kamerą podciąć sobie gardło...
to oryginalne nie najlepiej wygląda niestety.
ciężko mi uwierzyć w to że zastrzeliliby słaniającą się na nogach dziewczynę. tym bardziej że pytała się ich gdzie jest micka (czy jakoś tak)
kinowe, tak czy inaczej, najstraszniejsze.
weź pod uwagę że ta słaniająca się na nogach dziewczyna miała w ręku nóż i była cała we krwi a na dole policja znalazła wcześniej prawdopodobnie dwa trupy... dlatego moim zdaniem film z tym zakończeniem składa się najlepiej w logiczną całość, chociaż trzeba przyznać że te kinowe jest najefektowniejsze ze wszystkich.
Kinowe zakończenie jest najlepsze, najbardziej straszne. W oryginalnym nie podobało mi się, że zabiła męża i sama siedziała, a potem dopiero została zabita przez policję, ale znowu alternatywne zakończenie było mało prawdopodobne i mi się najmniej podobało.
Jak już to alternatywne ale wszystkie były słabe :)
kinowe było robione już pod widownie
oryginalne było mało emocjonujące i nic z horroru (nie dość że pistolet czyli niezbyt krwawe narzędzie to i tak nic nie było widać)
alternatywne było jak najbardziej horrorowe i chociaż mało pomysłowe to według mnie najlepsze
Jak dla mnie to kinowe choć gdyby nie małe niedociągnięcie przy alternatywnym też byłoby mocne a dokładniej to wszystko popsuło to, że cofnęła się zamknąć drzwi trochę bez sensu jak na demona. Mogła zamknąć je nadprzyrodzoną siłą lub od razu jak wchodziła.