PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128648
5,4 30 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

Aby w dzisiejszych czasach horror się podobał młodej publice, musi posiadać następujące cechy:
a) Aktorzy-nie ważne że nie umieją grać, ważne aby byli młodzi i ładni.
b) Scenariusz- kogo obchodzi że jest nie logiczny i wtórny, ważne że dzieje się coś ,,strasznego"' czyli drzwi same się otwierają, na podłodze pojawiają się tajemnicze ślady, w starych rurach burczy.W międzyczasie bohaterowie albo biegają po domu, znajdując jakieś tropy które i tak do niczego im się nie przydadzą, albo szukają ciekawostek na google, albo płaczą. No i na końcu musi być ,,zaskakujący zwrot akcji" tak aby dotychczasowe starania scenarzysty poszły w diabli, i widz czuł się zaskoczony.
c) Muzyka- basowe poburkiwania wystarczą.
d) Zdjęcia, montaż, scenografia- a kogo to obchodzi, ważne że coś widać.
e) Reżyser- A co on właściwie robi?
Twórcom tego wyjątkowo nudnego gniota, udała się rzecz niebywała, sprzedali oni swojej domowej roboty wygłupy, szerokiej publice za sprawą zwiastuna(który w rzeczywistości jest ciekawszy od samego filmu) w którym opłacona widownia piszczy i zakrywa oczy z przerażenia na seansie tegoż tworu.
Film przejdzie do klasyki szwindlu.

ocenił(a) film na 2
jeti

Film korzysta z fenomenu Wojny Światów i Blair Witch Project by zarobić. To, że film dorobił sie wykorzystując wzorce z innych filmów to inna sprawa.

ocenił(a) film na 3
jeti

Zgadzam się z wami.

ocenił(a) film na 9
jeti

Główni bohaterowie tego filmu wcale nie byli ładni.

ocenił(a) film na 1
Algiz

Tą typkę bym wziął na ruszt;-)

ocenił(a) film na 9
jeti

A ja nie wzięłabym, nie w moim typie:-) Gostek był by całkiem niezły, gdyby nie robił takich głupkowatych min.

ocenił(a) film na 1
Algiz

Oj!
Rozmawiam z Panią, ciężko się z orientować po Twoim profilu.
Spytał bym się swojej dziewczyny, czy jej się ten chłoptaś podobał, ale boję się co ona sobie o mnie pomyśli;-)

ocenił(a) film na 9
jeti

Nic się nie stało:-) Kobiety mają ten plus, że jak stwierdzą, że dana dziewczyna jest ładna to traktowane jest to normalnie, jak facet stwierdzi to o innym facecie to już jest to inaczej odbierane ;-)

jeti

Ja oglądałem 3kę.A teraz mam zamiar zabierać się za 1kę.W sumie ja najbardziej mam dość horrorów typu slasher czy jak to się tam piszę.Wolę się bać tego czego nie widać.BWP bardzo mi się podobał.Nie wiem może znasz jakieś horrory takie nie co brudne.Bez wyidealizowanego świata.Bo teraz ciężko coś dobrego trafić.

ocenił(a) film na 10
jeti

Odezwał sie spec."Wez zimny prycznic człowieku"

ocenił(a) film na 1
Berith7777

Masz jakiś, kontrargument? Czy tylko kwiczysz?

ocenił(a) film na 10
jeti

Tylko kwicze.