ZAWIERA SPOILERY!!! Ciekawy byłem tego filmu więc natychmiast zdecydowałem się obejrzeć,niezły,fajny pomysł i z zaciekawieniem się ogląda,w napięciu trzyma mocno ze względu na ciekawość co będzie dalej,ale jednak czuję niedosyt i rozczarowanie.Strasznie mieszane uczucia bo niby film fajny,ciekawy to jednak jakiś taki łatwo zrobiony,nie widać w ogóle tego demona,tzn żadnych cieni np tylko raz na drzwiach przez cały film i to też nic specjalnego,żadnych pozostałości po nim(bo tych lipnych łapek na mące to nawet nie liczę) konkretnie to nic takiego co by mogło wystraszyć widza.Jest napięcie,czekasz na więcej,myślisz że każda następna scena będzie lepsza i nagle kończy się film jak dopiero coś się zaczęło dziać.Do tego ta historia z tą dziewczyną Dianą nie wiem co ma w ogóle wspólnego z filmem,niby miała tą samą historię co bohaterka filmu a na końcu i tak niema to żadnego znaczenia bo niema nawiązania,można by powiedzieć "samemu trzeba zinterpretować" ale do dupy z takim gadaniem,są filmy które można interpretować ale ten do nich nie należy bo moim zdaniem poszli tu na łatwiznę,rzucili parę faktów prostych aka historia spalonego domu,zdjęcie dziewczynki nadpalone,strona o Dianie oraz jej egzorcyzmy do tego tabliczka do kontaktu z duchami i koniec,tyle a widz niech sobie to poskłada jak chce,poskłada parę bezsensownych zlepków,zero głębszej fabuły lub historii,zero naprowadzenia,wskazówek,jak wspomniałem pójście na łatwiznę,udawanie że ma to jakiś sens,nabicie w butelkę widza.No ale w napięciu trzyma,jednak niedosyt bo czekasz przez cały film a na końcu sam nie wiesz na co niby miałeś czekać.Ja dałem 6,obejrzeć można,i tak lepsze niż większość tej lipy co wychodzi.