PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128650
5,4 30 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

d.n.o.

ocenił(a) film na 1

Podobnie jak film [Rec] dno i metr mulu.

ocenił(a) film na 3
dziaru

Nie rozumiem jak można porównywać te dwa filmy ... to że w obu użyto real movies nie czyni ich podobnymi ... wydaje mi się że przynajmniej jednego z nich nie obejrzałeś....

ocenił(a) film na 1
gisby

chcialbym obu nieobejrzec, ale juz za pozno:( kompletnie nie dociera do mnie horror bez odpowiedniej muzyki, ujęć, budowania napiecia.

ocenił(a) film na 9
dziaru

Mam pytanie. Bez żadnych "wątów", czy co. To Twoje zdanie. Nie zgadzam się z nim, ale możemy podyskutować. Wolisz takie horrory mało realne, po których wiadomo, że nic co zostało zawarte w filmie nie jest prawdziwe ? I takie typu "ręka, noga, mózg na ścianie", czy bardziej "Param... Param... Param... BUUUUUUUUUUUUUUU !"

ocenił(a) film na 10
dziaru

Bez budowania napięcia? Już chociażby fakt, że film jest bez muzyki temu przeczy. Narastająca cisza i nagle jakiś niespodziewany huk albo Katie wyciągana za nogę z łóżka! To jest prawdziwe napięcie! A nie panna patrząca w lustro, schyla głowę aby umyć twarz, podnosi się, a w lustrze co? Coś czego nikt z widzów się nie spodziewa... POTWÓR! Aaaaaaaaaaaaa!!!!
Film ten nie jest ani trochę przewidywalny i to właśnie czyni go ambitnym.
No ale każdy ma swoje zdanie, niektórzy oceniają horror po ilości wylanej krwi, szkoda że producenci zaczynają robić to samo.

ocenił(a) film na 10
ddavidd666

dokladnie, nie wiem co strasznego jest w potworze albo duchu pokazanym ot tak ze kazdy go widzi i sie w koncu przyzwyczaja do tego widoku nic strasznegonatomiast tu prawdziwy horror,bez tandetnych efektow z pokazywaniem duchow,najstraszniejsze jest to ze wlasni jedynie widac co on robi i ze caly film pokazany jest tak jakby sie to dzialo naprawde, dzieki temu klimat jest wyjatkowo straszny, brak muzyki sprawia ze nie wiadomo kiedy nastanie straszny moment i cos sie stanie

ocenił(a) film na 10
gisby

zgadzam sie w paranormal activity stawiaja na groze poprzez klimat natomiast w recu na wystrzszenie ludzi bo cos nagle wyskoczylo i zaczelo wrzeszczec