PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128650
5,4 30 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

obejrzalem film i zastanawia mnie jedno pytanie a nie moge nigdzie znalezc rzetelnej odpowiedzi. Czy ten film rzeczywiscie byl oparty na faktach autentycznych i czy wszystkie sceny byly z kamery przemyslowej tej pary? Jak dla mnie to raczej jesli juz to nieliczne, a film jest zmyslony, ale czy zna ktos odpowiedz naprawde ???? Pytam serio :)

ocenił(a) film na 9
krzysztof_mazur20

Primo: fakty zawsze są autentyczne. A więc albo film oparty na faktach, albo na wydarzeniach autentycznych.
Secundo: kamera użyta w filmie nie była kamerą przemysłową.
Co do pytania: poważnie? To ja ci odpowiem: film nie tyle jest oparty na faktach, co przedstawia oryginalne nagrania rzeczywistych zdarzeń. Micah rzeczywiście został zamordowany, a Katie błąka się od tamtej pory po świecie z demonem pod trzustką. Ostatnio była w Polsce, odwiedziła mnie wczoraj i całą noc graliśmy w remika. Odpowiadam żartem.:)

użytkownik usunięty
krzysztof_mazur20

Bez przesady.. Jeszcze rozumiem, że można było mieć wątpliwości przy The Blair Witch Project- (gdzie kampania promocyjna była jak dla mnie jak na 1999 rok świetna) na samym początku jego wyświetlania i mając z 12 lat. Ale drugi raz ten sam numer?