Zastanawia mnie jeden fakt. Na końcu filmu główna bohaterka jest już opętana przez demona - jest on w niej, a nie w domu. To dlaczego kiedy policja przyjeżdża, na chwilę zapala się światło w tej kanciapie z której wchodziło się na strych? Czyli tej z której demon przychodził?
Cały film jest zrozumiały, jednak ten jeden moment mnie dziwi i zastanawiam się, czy to zwykły błąd, demon na chwilę opuścił ciało bohaterki, jest jeszcze jeden demon... ?
dlatego na początku wątku umieściłam słowa "na końcu" aby ktoś kto nie oglądał, nie czytał.
i nie opowiedziałam końca. uwierz, że mało można z tego wnioskować i to nie zmieni wrażeń z filmu bo te informacje nie są szczególnie ważne. obejrzyj to zrozumiesz
nie tlumacz sie temu smieciowi dziewczyno powinni mu usunac konto, swiatlo swieci sie w tym pokoju zauwaz ze wczesniej jeszcze tez tam sie swiatlo swiecilo w tych wczesniejszych ich nagraniech, demon wyszedlz jej ciala bo oprzytomniala jak policja przyjechala.
no zapewne założył konto tylko po to, żeby trochę nabluzgać ;)
oprzytomniała? hmm.. muszę się przyjrzeć ;)
Z takimi tekstami się nie powinno wjeżdżać ale powinnaś na początku napisać SPOILER to nie byłoby problemu :P
snakeTHEhunter DO CIEBIE CHAMIE UWAZAJ NA SLOWA I WYPAD Z FILMWEB, TO JEST PORTAL O FILMACH WIEC PO CO TU WCHODZISZ PRZED OGLADANIEM
sorki, ale ja chyba oglądałem inną wersję albo coś przeoczyłem ... nie widziałem żadnej policji ???!!!???
No właśnie przed chwilą z kumplem obejrzałem to bez policji. O mało w gacie nie narobiliśmy... Zupełnie zapomniałem, że jest druga wersja. A w ogóle mnie zastanawia, czemu powstała druga. Kurde ostatnia minuta filmu to zło...
Nie oglądałam wersji bez policji. Nie wiedziałam, że taka jest. Muszę ją zdobyć...
Są 3 wersje żeby było ciekawie ;) http://hityfilmowe.com/readarticle.php?article_id=4759 tu są wszystkie. Najlepsze to pierwsze, o którym pisze BloodMary93
A więc są 3 zakończenia ...
- wersja z policją mało wyrazista
- wersja z "samobójstwem" za dosłowna
- najlepszy jest end kinowy: horror-owo sugestywny
-----
Ja oglądałam ten gdzie Katie ( tak to się pisze ? ) rzuca się na kamerę. Ten moment był prze straszny , ale troszkę naciągany ;). Ten z policją był bardziej tak powiem realistyczny :d
To nie Katie rzuca się na kamerę, lecz Micah zostaje na nią rzucony. :-)
Mi osobiście najbardziej podobał się motyw z policją. Krótko i na temat, hehe.
Tak jest. Tzn nie krótko, bo chyba jest najdłuższe, ale ponieważ cały film razi prawdopodobnością (oprócz samego demona oczywiście) to takie zakończenie jest najbardziej w duchu produkcji. Nawet dla nas, widzów jest ono wiarygodne i spokojne, do tego te wszystkie działania kończą się pointą w której Katie (dla policji) zabiła swojego faceta, a potem ich zaatakowała i zginęła. Dla demona ;) (i nas) finał czysty jak łza, a wszelkie demoniczne wyjaśnienia schodzą na drugi plan, wszystko się nagrało, paranormalne wyjaśnienia zejdą na drugi plan.
Końcówka z samobójstwem gwałtowna, dziwne żeby demon sam się pozbywał zabawki ;P , ale rodzi pytania dla policji dlaczego to zrobiła.
a to z rzuceniem w kamerę po prostu zbyt zalatuje tanimi horrorami. Jak dla mnie, oczywiście.
Zakończenie z samobójstwem na końcu jak dla mnie najgorsze. Najbardziej realistyczne jest to z policją, ale przy trzecim aż podskoczyłam i wrzasnęłam (i to przy zapalonym świetle ;P), dlatego właśnie to polecam :)
ja tak samo na końcu mam jak rzuca mike o sciane jak "szmate" podchodzi do niego wącha go podchodzi bliżej do kamery i pokazuje swoja piękna twarz a za rarazem odrazajacą przemiane demona i koniec
potem jest gadka o zwłokach mike i że nie znaleziono miejsce POBYTU KEJTI
napiszcie co wy macie i skad daj cie link bądź filmik z sieci jak znajdziecie
PROSZE ODPISZCIE
Przed chwila obejrzalem Paranormal Activity.. mega zajebisty film !!!
polecam go z calego serca.. najlepszy horror jaki dotad ogladalem :D (a obejrzalem ok. 400)
Na marginesie.. bylem pewny ze oni naprawde nie zyja.. gdyby nie Wiki to byl dalej tak sadzil..
Wezcie.. aktorzy graja sami siebie do tego stopnia.. ale ze sa para to mysle ze mogloby byc :)
zakonczenie z policja mialem.. a to z tym swiatlem to bylo mozliwe ze demon opuscil jej cialo i uciekl tamtedy..
aha.. jak demon byl w poblizu, lub w jej ciele to mozna bylo uslyszec taki ciagly lub narastajacy bass z subwoofera.. (tzn ja tak mialem)