PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128501
5,4 28 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

A propos wersji zakonczenia filmu.. Dziwi mnie to: skoro jest to film na faktach.. i pierwszy raz ujrzał on światło dzienne to dlaczego sa 2 czy tam i 3 wersje? Przeciez nie mogli ginąć 2 razy tak? ;] więc albo to jest jedna wielka ściema i film został wyreżyserowany od początku do końca a do kin trafiła wersja bardziej hardcorowa aby pobudzić reakcje widzów albo po prostu to jest dokument tylko oparty na jakiś tam faktach.. niekoniecznie dokładnych jak w filmie.

bombardino

Film nie jest oparty na faktach, to jest chwyt reklamowy. Jest w całości wyreżyserowany, swoją drogą doskonale wyreżyserowany. Do dziś nie ma zarejestrowanej na taśmie tak ewidentnej działalności czy aktywności duchów czy demonów.

ocenił(a) film na 7
bombardino

Widzę, że kampania reklamowa Paranormal Activity i forma filmu wpływa na widza idealnie ;) Z tego co wiem, to nie jest film oparty na faktach, a tylko takowy udający (tzw. mockumentary), by wzbudzić w odbiorcy większe emocje.

A propos różnych zakończeń. Jakie są inne, prócz tego w którym Katie zabija swojego męża nożem, po czym zostaje zastrzelona przez policjantów? Pierwszy raz słyszę, że PA ma kilka wersji zakończenia i ciekawi mnie co innego jeszcze mogli wymyślić ;)

ocenił(a) film na 8
_koti_

to z policją to jest zakończenie z roku 2007, są jeszcze dwa inne:
- Katie zabija Micah, po czy sama podrzyna sobie gardło przed tą kamerą
- Katie zabija Micah, po czym ucieka z domu i miejsce jej pobytu nie jest znane do dziś

ocenił(a) film na 7
Karola

Aha :) Chyba jednak najlepsze to z 2007r. To z podrzynaniem sobie gardła popsułoby cały klimat ;)