PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=475848}
6,2 129 tys. ocen
6,2 10 1 128502
5,4 28 krytyków
Paranormal Activity
powrót do forum filmu Paranormal Activity

jak dla mnie to zblizyl sie i to bardzo pod niedościgniony szczyt blair witch... oczywiscie w tego typu filmach, kazdego moze wystraszyc cos innego, chodzi mi o to, ze sa fani biegających zombie, fruwających wampirow czy innych dziwadel, a kogos innego wystraszy szelest liści w ciemnym lesie czy skrzypiące drzwi... ja zaliczam sie do grupy, która bardziej stawia na KLIMAT w filmie, niz na litry lejacej sie krwi... jak dla mnie 9/10 bez gadania :]

ocenił(a) film na 9
madafaker

Ja dałem mocną 8.Klimat przewspaniały i również zgodzę się z tym,że to najlepszy horror ostatniego czasu.Większość horrorów to chłam jak np.piła czy wrota piekieł. Ten to inny temat. Na prawdę polecam miłośnikom dreszczowców :)

ocenił(a) film na 7
madafaker

Polecam Rec lub White Noise :)
Co do Paranormal Activity 7/10.

użytkownik usunięty
madafaker

to nagraj sobie szelest liści i trzaskających drzwi na mp3 i słuchaj. film powinien posiadać także wciągający obraz a nie tylko dźwięk.

ocenił(a) film na 9

satanix sam sobie odtworz dzwiek na mp3!!! mowilem o tym, ze film ma super klimat i nie chodzi tu tylko o dzwiek bo obraz z nieruchomej kamerki w sypialni tez ma swoj smaczek... to wez sobie wlacz piłe 8 , tylko uwazaj zeby cie obraz nie wciagnal do środka haha

madafaker

Polecam Noroi (2005)
http://www.filmweb.pl/f427694/Noroi,2005

Jest znacznie lepszy od BWP i PA.

@czarko17 White Noise to raczej nie horror dokumentalizowany, lub horror w konwencji dokumentu (paradokument).
Więc nie wiem po co polecasz ?

użytkownik usunięty
madafaker

Ja dałam 5/10- jedyne co mi się podobało w tym filmie to to, że miał potencjał i ewentualnie gdy ktoś boi się takich rzeczy jak duchy itp to oglądając w nocy może trochę się pobać. Reszta dla mnie to taka marna podróbka TBWP (nawet tak jak tam imiona i nazwiska bohaterów są zgodne z aktorami) z kiepską grą aktorską i dużą ilościom naciągnięć. Darowaliby sobie też wstęp (napis z podziękowaniami za udostępnienie taśm czy co tam było) i koniec (dedykacja plus zdjęcie) bo taki numer może przejść tylko raz, a nabrać się może tylko dziecko.