Walka Tyranozaura ze Spinozaurem jest wg mnie najlepsza w całym filmie. Jako całość trójka przewyższa "Zaginiony świat" choć ustępuje pierwszej części. Fabuła jest tu tylko pretekstem, niemniej postacie są dosyć wyraziste i mają swoje osobowości, więc kibicujemy im do samego końca. No, ale najważniejsze są tu dinozaury - w "JP 3" nastąpiła znacząca zmiana "czarnego charakteru" - tym razem nie T. Rex a Spinozaur ma więcej czasu na ekranie. Nie zabrakło również Welociraptorów - tym razem są jeszcze sprytniejsze i krwiożercze. Cały film dostarcza świetnej rozrywki, zwłaszcza ww. przeze mnie scena dwóch wielkich drapieżców.
I jeszcze pojawiają sie tu Pterozaury, ktorych wczesniej o ile pamietam nie było albo jakos epizodycznie. Ale wg mnie najlepsza była jedynka!
nasłabsza z serii, ale zgadzam się że walka T. Rexa z Spinozaurem po prostu cudo ! że też ten film nie był nominowany do oscara za efekty specjalne chociażby za tę walkę.
szkoda że nie realistyczna. Zęby Spinozaura z tego co mi wiadomo były przystosowane do łowienia ryb a nie łamania kości jak w przypadku tyranozaura. Walka była naciagana jak dla mnie. Tyranozaur powinien zabić spinozaura kiedy mu się wgryzł na początku w kark. Jestem w stanie powiedzieć że dinozaur który powinien być na scenie zamiast spinozaura to powinien być giganotosaurus albo już prędzej Carcharodontosaurus
O wiele lepszą walkę dwóch wielkich dinozaurów można ujrzeć w "King Kongu" Jacksona. Ale zgadzam się, trójka jest po prostu świetna, lepsza od dwójki, a jedynka minimalnie ją przewyższa. Jeff Goldblum to jednak nie Sam Neill :)
Do Awangardowy_kaloryfer zgodze się z toba że t-rex powinien zabic spinozaura po tym jak złapał go za kark,ale co do spino się nie zgodze bo spinozaur nie złamał mu kosci zębami.Paszczą sobie momógł ale zabił go łamiąc mu kark swoimi łapami.
Pozdrawiam
Czy wyście wszyscy poszaleli?! Według was ten film jest super?! Jestem fanem dinozaurów i tylko dlatego obejrzałlem Jurassic park Ale wytłumaczcie mi jak spinozaur miał pokonac t-rexa co?! Owszem walka mi się podobała Ale byłaby lepsza gdyby t-rex wygrał. Przecież spinozaur to dinozaur rybożerny jak baryonyx jego zęby były przystosowane do łapania ryb. Nie wiem co się wam w tym filmie tak podoba. Także za film 3/10. Efekty super przyznaje ale fabuła do bani.
Wygrał, bo go haczykiem na żyłce za dziąsło złapał i dziabnął nożem do filetowania pod żebro ;)))
Kolejna sprawa grzebień spinozaura słyżył do regulacjii temperatury jak u Dimetrodonta z czasów Triasu albo jak kostne płyty silnie ukrwione u Stegozaurów. Była bardzo delikatne i kruche więc Spinozaur siłą rzeczy po takiej walce z tyranozaurem powiniem mieć cały żagiel połamany a wtedy mógłby popostu umrzeć z przegrzania albo z zimna. Pozatym nie był 1/3 większy tylko mniej więcej były równeych rozmiarów po ok 15 metrów długości dorosłe osobniki.