Najlepsza część serii. Genialnie zrobione dinozaury (najlepsza animacja komputerowa zwierząt (dinozaurów) w historii), wysokie tempo akcji, ciekawy scenariusz, trzyma w napięciu. Jedyne co można zarzucić temu filmowi to że jest za krótki i że jednak jest wtórny. Ale co z tego skoro świetnie się przy nim można bawić. Szacunek dla reżysera i scenarzysty, bo przebili Spielberga. 9+/10
może i o gustach sie nie dyskutuje ale jak dla mnie to w porównaniu do 1 i 2 lipa...
johnston postawił na akcje i fx a nie na scenariusz (może to dla tego bo nie wymyslił im go wcześniej crichton??) :(
film i to dobry ale nie ma tego klimatu z poprzednich części niestety...
jak dla mnie 7/10 bo film warty obejrzenia ale przed pierwszymi dwoma sie umywa
Jak dla mnie to dwójka nie ma klimatu... Scenariusz robiony jakby na siłę, a w trójce wraca świeżość jedynki
Ja wystawiam ocenę 1/10. W porównaniu z poprzednimi częściami wypada bardzo nieciekawie. Słaby scenariusz, efekty nienajlepsze (odniosłem wrażnenie, że gorsze niż w 1 części, w każdym razie denerwowała mnie sama animacja jak również wykonanie komputerowe dinozaurów, które jak dla mnie wyglądały trochę "metalicznie"), mało akcji, zwłaszcza w porównaniu z pierwszą częścią. Poza tym to najbardziej naciągana z całej trylogi historia - chłopiec bez żadnej borni zdołał przeżyć na wyspie wypełnionej dinozaurami tylko dzięki wiedzy z książek archeologicznych. Zupełnie mnie to nie przekonało. Kilka innych motywów w filmie nie mniej mnie zdenerwowało, w każdym razie pozostanę na tym co już napisałem. 1/10. Jedyna zaleta - aktorzy, muzyka, czyli po częsci to co widziałem i słyszałem w poprzednich częściach.
...a mogło być tak pięknie - na jedynce mogło się zakończyć.
Jak ja uwielbiam te drące mordy głupie blondynki, te debilowate małolaty które pakują się w najgorsze kłopoty i zawracają rodzicom dupę (wytruć gazem - będzie szybciej), i cherlawych mężów z ambicjami na bohatera rodzinnego przy porcji popcornu z masłem. Wyłączyłam i wróciłam pod napisy końcowe...a tam szurum-burum ta sama "symfoniczna" muza co we wszystkich Indianach i innych przygodowo-nie wiadomo co durnoctwach kręconych dla ludzi z tosterami zamiast mózgów.
Ja tej części dałam 8 pkt. Jak dla mnie trochę mało się działo.:P
Najbardziej podobała mi się druga cześć z Goldblumem.:)))
Jestem jednak pełna podziwu, bo trylogia Parku Jurajskiego to bardzo dobre filmy, wspaniale zrobione. Duży plus dla aktorów, a największy dla Laury Dern.
Zdecydowanie najgorsza część, odebrana przeze mnie tym gorzej, że w trailerach i materiałach promocyjnych pokazano w zasadzie wszystkie sceny z dinozaurami oprócz tych najmniej widowiskowych (łażące ankylozaury, obserwowani roślinożercy, sen Granta, prokompsognaty, velociraptor wzywający pobratymca na pomoc, karnotaur obserwujący ludzi grzebiących w g****e spinozaura). Nowi bohaterowie są niezwykle wkurzający (ceramika łazienkowa rodzinnym symbolem o_O) i mało inteligentni ("To są dwie wyspy z dinozaurami?", akcja z wywoływaniem dzieciaka).
3/10 - nie 2/10, bo - jak zauważył mój tata - lepiej obejrzeć ten film niż jakąkolwiek nową polską komedię romantyczną.
Ja też uważam że to zdecydowanie najgorsa część serii
Jurrasic park 1 9/10
Jurassic park 2 7,5/10
Jurassic park 3 5,5/10
Najgorszy Park Jurajski - 10/10 :D Niestety ja albo film lubie albo nie :D Trójka mnie rozczarowała ale gdyby nie powstała jedynka ani dwójka ten film robiłby furorę :D
Zgadzam się z autorem tematu. Trzecia najlepsza! Oglądałam ją częściej niż pozostałe. Świetna akcja, dinozaury jak prawdziwe... No i jest Eric:*
dla mnie wszystkie czesci sa swietne, animacja super, efekty rowniez, akcja w kazdej czesci jest bardzo dobra, rowniez dlatego tak bardzo podobaja mi sie te filmy, gdyz interesuje sie dinozaurami
Nie jest lepszy od pozostałych. Fabuła typowa, ale jej sposób opowiadania przez Joe Johnstona (miał być reżyserem 1 części....)zaskakuje co chwila. I to zapewniło filmowi powodzenie. No i te efekty...choćby dla nich warto:)
dla mnie, najsłabsza - poza odpicowanymi dinozaurami nic w tym filmie nie było, no ale tak bywa gdy fan chce robić za mistrza
"Szacunek dla reżysera i scenarzysty, bo przebili Spielberga."
Ten cytat jak i cała wypowiedz to po prostu brak szacunku dla ikony kina. Grafika to nie wszystko.
Ale rozumiem, bo to czysto subiektywna opinia, oby tylko wiekszosc jej nie podzielała.
Film za krótki, scenario zbyt sztampowy (raptor łamiacy kark z zawisci ? Eee ... Dzieciak harcerzyk ;/), za mało nocnych scen, zero dreszczyku znanego z poprzedników.
For me:
1. Park Jurajski 10/10
2. Lost World 9+/10
3. Park Jurajski 7/10 - bardziej z sentymentu.
peace
zdecydowanie najgorsza część. Mimo że nie jest super-ssąca bo mi się podobała. To nadal najlepszy film o dinozaurach ale coś tu nie zagrało. 1 to powiew świeżości. Ale dla mnie i tak 2 jest najlepsza. Pozdrawiam
>> jantar20123
Szacunek do Spielberga to akurat mam ogromny, jest dla mnie najlepszym reżyserem w historii kina.
A co do filmu, to wczoraj oglądałem go po raz drugi i AŻ TAK mnie nie zachwycił jak za pierwszym razem. Ale ciągle uważam że to kawał dobrej roboty. Na chwile obecną moja ocena to 8+/10