Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163937
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

...

ocenił(a) film na 4

gdy obejrzałam zwiastun nie mogłam się doczekać gdy go obejrzę (myślałam, że to będzie naprawdę wspaniały film) - niestety zawiodłam się - ta końcówka była dziwna - postać Tone'go wydawała się bardzoooooooooo pozytywna, a tu w ostatnich 15 minutach dowiadujemy się, że był z niego okropny,dwulicowy drań (myślę, że to powinno być wprowadzane stopniowo),natomiast ostatnie 5 minut filmu było dość ciekawe ale trochę żałosne : ojciec ją odnalazł w prawdziwym świecie po 3 letnich poszukiwaniach ale nie mógł do niej i jej rodziny dołączyć i musiał pracować jako ulicowy facet z teatrzykiem dla dzieci - gdyby nie piękno tych fantazji ( tzn.kolory,wgl całość tego tła z marzeń film byłby nie do zniesienia) Gra aktorska była dobra ale fabuła dawała wiele do życzenia, dla mnie najlepszą postacią był diabeł

sagatwilight

Przecież to było pokazywane niemal od samego początku że Tony jest oszustem.

sagatwilight

heej a to nie było tak, że ta babka z dzieckiem i kolesiem to była jego żona? w sensie parnassusa? a co do filmu, to niestety muszę się zgodzić.... sama się na nim zawiodłam. wątki były tak pogmatwane, że podczas oglądania nie mogłam się połapać o co chodzi... miało być bajkowo, a tu nic z tego. tzn efekty, animacje, Johnny - ok. ale mogło być znacznie lepiej ;)

ocenił(a) film na 8
asik91_2

Sago to, że Tony jest złym oszustem film pokazywał od samego początku. Miej Zmierzchu, a więcej myślenia.
Ale zgodzę się co do jednego, film mnie zawiódł. zwiastun, a szczególnie ten skrócony w TV był magiczny i niesamowity. miałam wielki dylemat ponieważ chciałam postawić mu jednocześnie i 4 i 8. jest poniżej moich oczekiwań, ale jego wykonanie i trochę inna historia niż sobie wyobrażałam jest świetna więc nie miałam serca obniżać oceny.