Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163938
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

Beznadzieja

Film trwa 2 godziny a czułem jakby trwał z 4...
Nuda, chaos, bezsens!!! To trzy szłowa które opisują ten film...

Tak tak ! Na pewno moje słowa bedą krytykowane.

Lecz tylko i wyłącznie przez ludzi którzy udają, iż zrozumieli film
a w rzeczywistości gów...o z niego wiedzą....

Pozdrawiam i odradzam :)

ocenił(a) film na 8
Tomecz

O gustach się nie dyskutuje. Każy lubi co innego.
Innym podoba się klimat Parnasoussa, innym jak widzę Ostrej Jazdy, Ali G in da House czy Nawiedzonej Narzeczonej :) Pozdrawiam również.

ocenił(a) film na 2
ajka_k

Komedie w których mamy do czynienia z marnymi aktorami, z marnym budżetem a mimo wszystko śmieszą ocenia się całkiem inaczej....

Wiadomo : np nota 7 dla Komedii nie jest równa nocie 7 dla dramatu...
W moim systemie oceniania komedii 7= realnej 3 :)
Chcąc oceniać równo każdy film bez względu na gatunek:
komedie nie wyszły by z noty 1-4. :)

Parnassus niestety jest przereklamowany i wątpie, że sam reżyser wie o co w nim chodzi xD więc moja nota pozostaje bez zmian :)

ocenił(a) film na 2
Tomecz

Patrząc na to co Tobie się podoba to jak widze gustjesz w Lejdis, Testosteron...... Więć nie masz po przytaczać moich filmow typu ROAD TRIP albo AlI G 5=5

Tomecz

Wiesz coś o gilliamie?Znasz jego filmy?Wiesz jak konstruuje swoje fabuły?Jak będziesz się następnym razem wybierał na film tak charakterystycznego twórcy, to tochę poczytaj i wysil szare komórki.Może nie bedziesz wtedy psuł nerw sobie ani innym.

ocenił(a) film na 9
Monika_49

ogłosić od razu, że każdy, kto się z Tobą nie zgadza jest idiotą -
genialne!

sprawi, że nikt nie odważy się powiedzieć, że film mu się podobał,
względnie, że jest nim zachwycony, a już na pewno, że go zrozumiał, w
obawie przed ośmieszeniem się.

cóż za przebiegłość!

ocenił(a) film na 6
Ola_75

Ja tak z innej beczki. Czy Wam też się wyświetlają w dziwny sposób ilości obejrzanych filmów? Tzn. przy każdym obejrzanym jest gwiazdka, a powyżej np. ogólny procent filmów artysty jakie się widziało. I tam mi sie wyświetlają inne wartości niż powinny, macie też ten problem??

A jeśli chodzi o Parnasussa- szkoda płacić za bilet chyba, lepiej poczekać na DVD. Nie jest na tyle oszałamiający wizualnie, żeby trzeba było spędzić dwie godziny w kinie. Trochę się dłuży, trochę za mało treści za dużo... no właśnie, czego? Sama nie wiem... Scena tanga Valentiny z Diabłem- fajnie zrobiona, momentami niezła muzyka, ale generalnie nic odkrywczego.

Annula

ja nie mam problemu z ilością wyświetlanych filmów. spróbój przeinstalować przeglądarkę. powinno pomóc.

Ola_75

Raczej nie jest na tyle szczwany.To chyba desperacka próba sprowadzenia wszystkich do jego poziomu intelektualnego.

Tomecz

chłopie to masz system!!
Otóż komedia jest po to aby śmieszyć i jeśli potrafi fajnie rozbawic to jak najbardziej zasługuje na 10. Nie umniejszaj innym tylko dlatego że mają inny charakter. Dramat nie jest kolebką sztuki filmowej, a właśnie komedia wystawiana przez greckich poetów.