Nie żałuje że byłem na nim w kinie...Bo naprawdę było warto :-) Ocena ogólna słaba....widać
jakie mają gusta obecni kinomaniacy....Wolą iść na Maczetę i zobaczyć tandetę....
Ten film jest mocno wygięty dlatego większości ludzi się nie spodoba. Zresztą zachwytu nad nim nie ma
Czy naprawdę uważasz że każdy komu nie będzie pasować Parrnasus musi być fanem Maczety? Parnasuus ma wady i zalety mi się podoba co nie znaczy ze to 100% arcydzieło. Film Budzi kontrowersje i o to pewno autorowi chodziło by zmusić do czegos więcej niż tylko sam zachwyt nad tą produkcją.
Mi się film ogółem podobał ze względu na scenografię i oczywiście dobrą obsade. Poecam
a mi się nie podobało i nie uważam się za totalne bezguście któremu tylko "Maczeta" się podoba... wg mnie "Parnassus" to dobry przykład na to jak można złą reżyserią i scenariuszem spieprzyć z założenia dobry film ze świetną obsadą... ta historia miała ogromny potencjał, do tego wspaniali aktorzy, a skończyło się tragicznie. Szkoda.
Jednak film jest bardzo dobrze zrobiony z tym ze to nie żadna super produkcja i tez nie takie byto założenie. reżysera..
Maczeta wielki kinomaniaku jest zrobiona dla jajec, jest parodią.. .Ten film natomiast jest zrobiony na poważnie i jest tak słaby jak bylaby Maczeta kręcona na serio. 3/10, a dla maczety 7/10.