Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163937
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

Dlaczego ten film ma tak wysoką note, a niebyło nawet premiery?
Ocenialiście zwiastun?

ocenił(a) film na 2
DALIA_22

Film jeździ po różnych festiwalach, np. w tym tygodniu był wyświetlany na Camerimage, gdzie zobaczyło go pewnie z kilkaset osób.

spanki_00

aha

Chyba,że tak...

ocen jest strasznie dużo, dlatego się zdziwiłam.
Wiem,że premiera jest w Polsce w 2010r a na świecie już była, ale zdziwiła mnie ilość ocen.

ocenił(a) film na 8
DALIA_22

Nigdy nie słyszałaś ilu polaków jest za granicą, że takie zdziwienie ilością?

ocenił(a) film na 6
DALIA_22

Jak to dlaczego takie oceny?? Bo gra Jonny Deep! A jak gra Dżony to bez oglądania wiadomo ze arcydzieło^^ Nie dziewczyny?:P

ocenił(a) film na 7
lawyer

Czy "zagorzali" fani Deppa mogliby w końcu zapamiętać jak poprawnie napisać jego nazwisko? Ile razy można czytać wypowiedzi ludzi zafascynowanych tym aktorem, którzy nie wiedzą nawet jak poprawnie napisać jego nazwisko??!!

ocenił(a) film na 5
pestka572

Chyba nie zrozumiałaś oczywistej ironii.

Damian298

Pomimo ironii można pisać te nazwisko poprawnie.
Poza tym ta ironia nie jest tu zbytnio wyczuwalna, bo takie rzeczy ludzie naprawdę niestety piszą.

ocenił(a) film na 6
gupidupek

Rzeczywiście, pomimo ironii można napisać poprawnie. Więc się poprawiam: nie żaden Jonny ani Dżony tylko Johnny Depp. nie żaden "Deep" (czyli z ang. "głębia"), tylko zwykłe "depp" czyli np. z niemieckiego "głupek":D

A tak poza tym uważam ze to bardzo dobry aktor.

ocenił(a) film na 6
lawyer

szukałaś to w słownikach? naprawdę zaimponowałaś mi, jesteś zajebista <brawo>

M0RiARTY

widzę, że dark user ma jakieś kompleksy ;)

ocenił(a) film na 9
M0RiARTY

Nie trzeba szukać w słownikach, żeby takie rzeczy wiedzieć.
Reguła jest, że w dzisiejszych czasach uczymy się dwóch języków;)
Tak więc, cięty komentarz nie wyszedł. Ale nie o językach mowa ;)

lawyer

hehe to Ci się udało :D hehe <za długi> :D

lawyer

Zastanawia mnie jak to sie dzieje ze ludzie niby w sumie inteligentni nie sa w stanie zrozumiec tresci ironii lub sugestii. Jak ktos pisze "nie, dziewczyny?" to przeciez wyraznie sugeruje ze chodzi o tlum zakochanych w Jonym fanek. No i kiedy najpierw pisze Jonny Deep a zaraz potem Dżony to nie jest jasne ze to zart? Ci ludzie co nie pojmuja ironii naprawde mysla ze ten czlowiek jest glupi i nie wie jak napisac nazwisko? Nie wiedza ze przekrecone nazwisko jest czescia tresci wypowiedzi?
Wytlumaczcie mi prosze, na czym polega proces myslowy ludzi co nie rozumieja ironii i sugestii.
Kurcze, a moze to jest po prostu brak poczucia humoru? Tylko czym jest wtedy ten brak, przeciez zrozumienie tresci to aspekt inteligencji.
To taka dygresja nie na temat.
A co do filmu to nie tylko Dżony ale na pewwno Hif Ledżer tez przyczynil sie do wysokiej punktacji :)

ocenił(a) film na 6
Maddarena

1. nie mam kompleksów
2. Twój komentarz że Deep oznacza gpo angielsku głębie a depp z niemieckiego głupek - jebie mnie to
3. grzecznie się zapytałem czy szukałaś to w słownikach, i przyznałem że mi zaimponowałaś, naprawde jesteś zajebista, nie użyłem ironii ani sarkazmu
4 nigdy nie uzywam ironi ani sarkazmu

ocenił(a) film na 6
M0RiARTY

świat z ironią i sarkazmem jest dużo ciekawszy, przykro mi, że nie chcesz go używać lub co gorsza nie umiesz :(

ocenił(a) film na 6
Tancerzyk

to był sarkazm? lub co gorsza ironia :(

ocenił(a) film na 10
DALIA_22

To film Terrego Gilliama.
Bez oglądania daję 8.
Jak jetem zawiedziony daję 8,5.
Proste? :)