Jeżeli chodzi o przedpremierowy pokaz to odbył się właśnie dzisiaj o 20:30
w kinie Muranów. Na filmie było zaznaczone że jest dla widzów od 12 lat (
widziałem jakiś wątek w komentarzach że od 15 lat - dlatego prostuję).
Zastanawia mnie także wysoka ocena w okolicy 9.13 - No cóż efekty specjalne
całkiem ładne, pytanie tylko czy o to chodzi w filmie ?
Też dziś byłem na tym pokazie... i kurka nie wiem co o nim powiedzieć :| A
jest o tym jak dr Parnassus oszukał? diabła hahaha Film dla mnie osobiście
to klapa, choć efety super i momentami zabawy, ale strasznie rozciągnięty i
przez to stracił urok. Ale miło było popatrzeć na Cole nawet fajnie
zagrała.
Ja także byłam na pokazie... może efekty były w miarę ale cały film zastanawiałam się o co chodzi. zdecydowanie drugi raz bym go nie obejrzała
Zastanawiałaś się o co chodzi w filmie, nie zrozumiałaś go i dlatego wystawiłać mu ocenę, że jest słaby???
Brak słów...
Jeśli się nie rozumie estetyki Gilliama to ocenianie filmów w takich kategoriach jest co najmniej płytkie, nie
sądzisz?
Dokładnie tak, może jest płytkie ale to moja ocena. idąc na film miałam nadzieje, że jeśli jest dobra obsada (m.in Johnny Depp, Jude Law), będzie to film ciekawy, mający klimat. nie udało się ale jak widać krytyka tego filmu łączy się z linczem mojej osoby.
pozdrawiam.
W żadnej innej społeczności, tylko tutaj na Filmwebie, ludzie spinają się do mega potęgi...O jakim linczu Ty mówisz? Daj spokój!
Pozdrawiam
Estetyki Gilliama? Pozwole sobię wtrącić, że owy film to praktycznie totalny montażowy chaos.
Ani "12 małp", ani nawet "Nieustraszeni..." czy "Przygody Barona..." nie były tak pocięte.
Wyobraźnia, wyobraźnią, ale oddzielajmy bogactwo formy i fabularną miałkość, na jaką ten film schodzi.