Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163938
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

Pomimo reklam w TV i znaną oficjalną datą premiery nie ma w zapowiedziach w kinach multikino. Przeoczone?

ocenił(a) film na 6
teodozjan

Prawda, tez jestem tym zmartwiona. Weszłam dziś na stronę Multikina i Heliosa i w żadnym nie ma zapowiedzi...Czekam na ten film już od ponad roku i będę naprawdę zła jeśli nie zobaczę go na dużym ekranie.... mam nadzieje, ze to się jednak wyjaśni...

użytkownik usunięty
Qurak

Żeby było weselej, dzwoniłam dzisiaj do Multikina i pytam się, czy będą grać "Parnassusa", facet w ogóle nie
kojarzył tytułu, więc podałam mu oryginalny tytuł i powiedziałam, że to ostatni film Heatha Ledgera
(pomyślałam, że facet skojarzy, byłam w błędzie!), na co on mnie zapytał, czy chodzi mi o "Raj dla par"!!!!(?????
)...Odpowiedziałam mu, że nie chodzi mi o tą durnowatą komedię, ale o film w reżyserii Terry Gilliama, po tym
całym długim wstępie facet oświadczył: "aha, już kojarzę, nie chyba nie będziemy grać"...

Zatem, Multikino jak zwykle nie poinformowane, a pracownicy...szkoda gadać! Pocieszające jest jednak to, że
na stronie Multikina jest banner reklamowy, więc przypuszczalnie film będzie miał swoją premierę 8 stycznia,
tylko pracownicy jeszcze o tym nic nie wiedzą.

Jeśli jednak okaże się, że Multikino jak zwykle zrobi widzów w konia, bo przecież oni ambitnych produkcji nie
mają w zwyczaju grać, zawsze pozostaje Cinema City, do którego też dzwoniłam i na pewno będą grać już w
dniu premiery.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6

Z tego co sam się orientuję to sieć Cinema City będzie grać na 110% ten film. Sieć Helios na 95%, a siec Multikino sama nie wie, a jeśli już zagra to prawdopodobnie tylko w większych multipleksach (Gdańsk, Gdynia, Bydgoszcz, Poznań, warszawa, Łódź i wrosław). Tak więc jak zwykle multikino to jedna wielka niewiadoma.

Dobrze że ten film nie dystrybuje monolith, bo wtedy w multikinie na pewno by go nie było.

ocenił(a) film na 9
artur_t

mam ten sam problem. dzisiaj chciałam kupić bilety w heliosie w szczecinie i kobieta w kasie nie miała zielonego pojęcia o czym ja mówie. jak sprawdziłam repertuar to w żadnym kinie tutaj nie będą wyświetlać Parnassusa w dzień premiery :/

edi89

Dokładnie ja tak samo tylko, że w Radomiu...prawdopodobnie w ogóle nie zagrają tego filmu.

ocenił(a) film na 10
Eckhardt

Hej uspokójcie sie z tym Multkinem i Heliosem nie zauwazyliscie, że na stronie multikina i heliosa nie ma żadnych premier na 8.01.10r. Mogę sie zalożyc, ze oni sie przygotowuja do tego musza wszystko przygotować mogę sie założyc, ze w srode bodajże czwartek juz bedzie można zamawiać bilety. Wiec spokojnie... ;))

ocenił(a) film na 6
edi89

świetnie, czy to znaczy ze muszę jechać do Poznania żeby zobaczyć ten film????? W Szczecinie nie ma Cinema City!

ocenił(a) film na 8
Qurak

tak, najlepiej już teraz i nocuj pod kinem ;P

użytkownik usunięty
Qurak

Nie musisz jechać do Poznania :) W szczecińskim Multikinie będą grać "Parnassusa" :)

Polala, nie chcę w żaden sposób bronić tego konkretnego pracownika Multikina, z którym rozmawiałaś o premierze, bo z tego co opisujesz jego wiedza była wręcz zerowa. Z pewnością dzwoniąc do kina miałaś prawo oczekiwać fachowej odpowiedzi, bo w końcu gdzie ją otrzymać jeśli nie u źródła. Szkoda jednak, że uogólniasz i przypinasz pozostałym pracownikom łatkę nieokiełzanych (z Twojego opisu wynika, że rozmawiałaś z jednym pracownikiem, a nie kilkoma pracownikami). Sam jestem pracownikiem jednego z Multikin i mnie osobiście bardzo denerwuje, że klienci całą złość wyładowują często na bogu ducha winnych pracowników (np. ostatnio dostałem opierdol, że schody ruchome nie działają, tak to z pewnością moja wina...). Wracając jednak do samego filmu, gdybyś czystym przypadkiem trafiła na mnie, z pewnością dużo więcej byś się nie dowiedziała. Tzn. doskonale wiem co to za film i też czekam na niego z utęskieniem, jednym tchem wymieniłbym Ci obsadę, krótko film zarekomendował, ale na najważniejsze pytanie - czy będzie grane w Multikinie - bym nie odpowiedział, bo uwierz, nie wiem. Nikt z kadry zarządzającej jeszcze nie wie, czy film zagramy. I wcale nie zdziwie się, jeśli ostatecznie nie zagramy, bo w 2009 roku podobnych sytuacji było kilka. I już widzę miny niezadowolonych klientów, którzy główną winą za zaistniały fakt będą obarczać kasjerów.

użytkownik usunięty
kama_reda

Witaj, daleka jestem od uogólnień, ale już kilkakrotnie trafiłam na niekompetentnych pracowników Multikina,
więc niestety nie była to sytuacja jednorazowa. Doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że są pracownicy i
"pracownicy", tak zresztą jak wszędzie. Ale sam przyznasz, że odpowiadając na moje pytanie pytaniem o "Raj
dla par" to już było lekkie przegięcie? :) Cieszy mnie to, że w Multikinie pracują jeszcze ludzie tacy jak Ty, ale
wierz mi, to są jednostki!

Wiadomość dnia: "Parnassus" pojawił się w zapowiedziach na stronie i wczoraj rozmawiałam jeszcze z dwoma
kolejnymi pracownikami Multikina i oni przyznali, że "Parnassus" trafi do kin w dniu premiery, więc... :)

Pozdrawiam!

teodozjan

wie ktoś może kiedy i gdzie będzie w Krakowie? w ogóle nie mogę tego
znaleźć :/

ocenił(a) film na 6
Fool_For_A_Lifetime

Jakis tydzień temu byłam w moim Multikinie (Szczecin) i tez nie było "Parnassusa". Nic zero, pustka nawet nie było tych małych karteczek z reklamami filmów :( Pomyślałam, że skoro jest juz ogromny tekturowy plakat "Alicji w Krainie Czarów" to "Parnassus" tez będzie, a tu d*pa :(((

użytkownik usunięty
XxChocolateFactoryxX

Kochani,
zamawiajcie upragnione bilety! Już Multikino wypuściło system rezerwacji!! Bilety na razie dostępne są w Bydgoszczy, w dwóch (na trzy) poznańskich Multikinach i we Wrocławiu (Arkady). Jeśli chodzi o Silver Screen, na razie w żadnym nie ma mozliwości zarezerwowania i kupna biletów. Multikino w Zabrzu nie będzie grać "Parnassusa". Pozostałe, niewymienione jeszcze Multikina nie udostępniły jeszcze mozliwości rezerwacji i kupna biletów. Jeśli jednak ktoś jest z Bydgoszczy, Poznania lub Wrocławia, może już kupować. Ja już mam je przed sobą! :)

Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 9

a co w końcu z Cinema City? Ja pisałam maila w tej sprawie, ale niestety nikt mi nie odpisał... wie ktoś może czy będzie grany "Parnassus" w CC?

Cheyennee

w CC na 100% poleci tylko nie dali jeszcze piątku w repertuarze. robią to specjalnie coś mi się zdaje! :/

multikino w innych miastach prawdopodobnie też już ruszyło z tym filmem, bo
można rezerwować już np. w krakowie ;)

ocenił(a) film na 9
teodozjan

Znaczy ja czekam na premierę w Silesii (Katowice) to jest cinema city. I tam nawet na cały piątek nie ma repertuaru... Czekam od soboty na rezerwację, a nie mogę, bo repertuaru nie ma! Buu..?

ocenił(a) film na 10
Osoba_bez_imienia

Ja tez czekam na cc , w wawie
jak nie trzeba to mają repertuar 2 tygodnie do przodu a jak chce isć na ten film to mają tylko do czwartku czyli 2 dni -.-

piotreq_3

Już jest repertuar CC. Film jest z napisami.

ocenił(a) film na 10
Asia986

fahtycznie
jeeesssttt :)
wreszcie , juz rezerwuje

ocenił(a) film na 8
teodozjan

A czy ktos moze wie czy Parnassus bedzie grany w olsztynie w heliosie?
Kurcze , patrzylam na stronie i nie ma zadnej informacje, w samym kinei tez nic nie wiedza...
Jak nie bedzie tego filmu w olsztynie, to jade do trojmiasta!

Agula_95

No sory, ale w repertuarze Multikina w Poznaniu ten film już jest .
Od piątku 8.
Cinema City jeszcze nie podała, ale zadzownię to się dowiem.

Anka_53

No ja również jestem zawiedziona, bo w Płocku chyba też nie będą grać, ani w Heliosie, ani w Przedwiośniu :P Dwa kina, a żadnego pożytku.

użytkownik usunięty
Anka_53

No sory, ale już o 15.05 pisałam, że w Poznaniu już jest ;)

użytkownik usunięty

w Częstochowie będzie, ale często, gęsto nie ma filmowych 'złotek'. kiedyś totalnie się napaliłam, żeby iśc na Sweeney Todd. i nie grali...

ocenił(a) film na 9

tak...pamiętam jak nie grali u nas Sweeneya... wrrr! ale na szczęście Parnassus będzie;)

ocenił(a) film na 5
teodozjan

ufff dzięki pocieszyliście mnie z tą Cinemą City ;D już myślałam, że nie będą grać :D

ocenił(a) film na 9
Tarantinka19

Właśnie zarezerwowałam bilety w Cinema City. Aaaale się cieszę;]

teodozjan

W rzeszowskim heliosie nędza...
w "alternatywie" ciacho tudzież raj dla par :/

be_cocaine_1316

dzwoniłam do Zorzy w Rzeszowie, Parnassus będzie wyświetlany po 22 stycznia!:D