Pomimo reklam w TV i znaną oficjalną datą premiery nie ma w zapowiedziach w kinach multikino. Przeoczone?
Prawda, tez jestem tym zmartwiona. Weszłam dziś na stronę Multikina i Heliosa i w żadnym nie ma zapowiedzi...Czekam na ten film już od ponad roku i będę naprawdę zła jeśli nie zobaczę go na dużym ekranie.... mam nadzieje, ze to się jednak wyjaśni...
Żeby było weselej, dzwoniłam dzisiaj do Multikina i pytam się, czy będą grać "Parnassusa", facet w ogóle nie
kojarzył tytułu, więc podałam mu oryginalny tytuł i powiedziałam, że to ostatni film Heatha Ledgera
(pomyślałam, że facet skojarzy, byłam w błędzie!), na co on mnie zapytał, czy chodzi mi o "Raj dla par"!!!!(?????
)...Odpowiedziałam mu, że nie chodzi mi o tą durnowatą komedię, ale o film w reżyserii Terry Gilliama, po tym
całym długim wstępie facet oświadczył: "aha, już kojarzę, nie chyba nie będziemy grać"...
Zatem, Multikino jak zwykle nie poinformowane, a pracownicy...szkoda gadać! Pocieszające jest jednak to, że
na stronie Multikina jest banner reklamowy, więc przypuszczalnie film będzie miał swoją premierę 8 stycznia,
tylko pracownicy jeszcze o tym nic nie wiedzą.
Jeśli jednak okaże się, że Multikino jak zwykle zrobi widzów w konia, bo przecież oni ambitnych produkcji nie
mają w zwyczaju grać, zawsze pozostaje Cinema City, do którego też dzwoniłam i na pewno będą grać już w
dniu premiery.
Pozdrawiam
Z tego co sam się orientuję to sieć Cinema City będzie grać na 110% ten film. Sieć Helios na 95%, a siec Multikino sama nie wie, a jeśli już zagra to prawdopodobnie tylko w większych multipleksach (Gdańsk, Gdynia, Bydgoszcz, Poznań, warszawa, Łódź i wrosław). Tak więc jak zwykle multikino to jedna wielka niewiadoma.
Dobrze że ten film nie dystrybuje monolith, bo wtedy w multikinie na pewno by go nie było.
mam ten sam problem. dzisiaj chciałam kupić bilety w heliosie w szczecinie i kobieta w kasie nie miała zielonego pojęcia o czym ja mówie. jak sprawdziłam repertuar to w żadnym kinie tutaj nie będą wyświetlać Parnassusa w dzień premiery :/
Hej uspokójcie sie z tym Multkinem i Heliosem nie zauwazyliscie, że na stronie multikina i heliosa nie ma żadnych premier na 8.01.10r. Mogę sie zalożyc, ze oni sie przygotowuja do tego musza wszystko przygotować mogę sie założyc, ze w srode bodajże czwartek juz bedzie można zamawiać bilety. Wiec spokojnie... ;))
świetnie, czy to znaczy ze muszę jechać do Poznania żeby zobaczyć ten film????? W Szczecinie nie ma Cinema City!
Nie musisz jechać do Poznania :) W szczecińskim Multikinie będą grać "Parnassusa" :)
Polala, nie chcę w żaden sposób bronić tego konkretnego pracownika Multikina, z którym rozmawiałaś o premierze, bo z tego co opisujesz jego wiedza była wręcz zerowa. Z pewnością dzwoniąc do kina miałaś prawo oczekiwać fachowej odpowiedzi, bo w końcu gdzie ją otrzymać jeśli nie u źródła. Szkoda jednak, że uogólniasz i przypinasz pozostałym pracownikom łatkę nieokiełzanych (z Twojego opisu wynika, że rozmawiałaś z jednym pracownikiem, a nie kilkoma pracownikami). Sam jestem pracownikiem jednego z Multikin i mnie osobiście bardzo denerwuje, że klienci całą złość wyładowują często na bogu ducha winnych pracowników (np. ostatnio dostałem opierdol, że schody ruchome nie działają, tak to z pewnością moja wina...). Wracając jednak do samego filmu, gdybyś czystym przypadkiem trafiła na mnie, z pewnością dużo więcej byś się nie dowiedziała. Tzn. doskonale wiem co to za film i też czekam na niego z utęskieniem, jednym tchem wymieniłbym Ci obsadę, krótko film zarekomendował, ale na najważniejsze pytanie - czy będzie grane w Multikinie - bym nie odpowiedział, bo uwierz, nie wiem. Nikt z kadry zarządzającej jeszcze nie wie, czy film zagramy. I wcale nie zdziwie się, jeśli ostatecznie nie zagramy, bo w 2009 roku podobnych sytuacji było kilka. I już widzę miny niezadowolonych klientów, którzy główną winą za zaistniały fakt będą obarczać kasjerów.
Witaj, daleka jestem od uogólnień, ale już kilkakrotnie trafiłam na niekompetentnych pracowników Multikina,
więc niestety nie była to sytuacja jednorazowa. Doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że są pracownicy i
"pracownicy", tak zresztą jak wszędzie. Ale sam przyznasz, że odpowiadając na moje pytanie pytaniem o "Raj
dla par" to już było lekkie przegięcie? :) Cieszy mnie to, że w Multikinie pracują jeszcze ludzie tacy jak Ty, ale
wierz mi, to są jednostki!
Wiadomość dnia: "Parnassus" pojawił się w zapowiedziach na stronie i wczoraj rozmawiałam jeszcze z dwoma
kolejnymi pracownikami Multikina i oni przyznali, że "Parnassus" trafi do kin w dniu premiery, więc... :)
Pozdrawiam!
Jakis tydzień temu byłam w moim Multikinie (Szczecin) i tez nie było "Parnassusa". Nic zero, pustka nawet nie było tych małych karteczek z reklamami filmów :( Pomyślałam, że skoro jest juz ogromny tekturowy plakat "Alicji w Krainie Czarów" to "Parnassus" tez będzie, a tu d*pa :(((
Kochani,
zamawiajcie upragnione bilety! Już Multikino wypuściło system rezerwacji!! Bilety na razie dostępne są w Bydgoszczy, w dwóch (na trzy) poznańskich Multikinach i we Wrocławiu (Arkady). Jeśli chodzi o Silver Screen, na razie w żadnym nie ma mozliwości zarezerwowania i kupna biletów. Multikino w Zabrzu nie będzie grać "Parnassusa". Pozostałe, niewymienione jeszcze Multikina nie udostępniły jeszcze mozliwości rezerwacji i kupna biletów. Jeśli jednak ktoś jest z Bydgoszczy, Poznania lub Wrocławia, może już kupować. Ja już mam je przed sobą! :)
Pozdrawiam!
a co w końcu z Cinema City? Ja pisałam maila w tej sprawie, ale niestety nikt mi nie odpisał... wie ktoś może czy będzie grany "Parnassus" w CC?
w CC na 100% poleci tylko nie dali jeszcze piątku w repertuarze. robią to specjalnie coś mi się zdaje! :/
multikino w innych miastach prawdopodobnie też już ruszyło z tym filmem, bo
można rezerwować już np. w krakowie ;)
Znaczy ja czekam na premierę w Silesii (Katowice) to jest cinema city. I tam nawet na cały piątek nie ma repertuaru... Czekam od soboty na rezerwację, a nie mogę, bo repertuaru nie ma! Buu..?
Ja tez czekam na cc , w wawie
jak nie trzeba to mają repertuar 2 tygodnie do przodu a jak chce isć na ten film to mają tylko do czwartku czyli 2 dni -.-
A czy ktos moze wie czy Parnassus bedzie grany w olsztynie w heliosie?
Kurcze , patrzylam na stronie i nie ma zadnej informacje, w samym kinei tez nic nie wiedza...
Jak nie bedzie tego filmu w olsztynie, to jade do trojmiasta!
No sory, ale w repertuarze Multikina w Poznaniu ten film już jest .
Od piątku 8.
Cinema City jeszcze nie podała, ale zadzownię to się dowiem.
No ja również jestem zawiedziona, bo w Płocku chyba też nie będą grać, ani w Heliosie, ani w Przedwiośniu :P Dwa kina, a żadnego pożytku.
w Częstochowie będzie, ale często, gęsto nie ma filmowych 'złotek'. kiedyś totalnie się napaliłam, żeby iśc na Sweeney Todd. i nie grali...
tak...pamiętam jak nie grali u nas Sweeneya... wrrr! ale na szczęście Parnassus będzie;)
ufff dzięki pocieszyliście mnie z tą Cinemą City ;D już myślałam, że nie będą grać :D