Parnassus

The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009
6,6 164 tys. ocen
6,6 10 1 163937
6,2 38 krytyków
Parnassus
powrót do forum filmu Parnassus

tych osób które były na jednym jedynym pokazie w Cannes w maju. W Polsce dopiero w styczniu premiera w USA w 25 grudnia a w Wielkiej Brytanii za parę tygodni nie ma nawet pirackich kopii więc pytam się grzecznie skąd kuźwa te 498 głosów na filmwebie sie wzięło i ocena 9,62. Ludziska w dupkach żeby brzydziej nie napisać wam sie z nudów poprzewracało! Opanujcie się siachnięci idioci. Na tym portalu jest miliony filmów więc jest na co głosować. Może gdzieś tam jeszcze były jakieś pokazy przedpremierowe no ale kuźwa wątpie aby był na nich jaki kolwiek polak chyba że jakiś krytyk, dziennikarz lub inny przedstawiciel polskiej kinematografii. Z tym bym sie zgodził ale nigdy nie uwierzę ze jakis szarak co pieprzy na stołku codziennie jaieś brednie na filmwebie byleby coś napisac obejrzał ten film i sprawiedliwie ocenił po prostu ktos pokręcony lubi Gilliama i w ciemno strzela ocenę jego filmowi nawet nie wiedząc za dobrze co to jest. Skandal.
Sorry za chaos.

Swoją drogą czekam na ten film ze sporym zainteresowaniem.
A co to za utwór leci w zwiastunie?

ocenił(a) film na 9
Spiderman10

Ja podejrzewam, że tak z 80-90 procent tych głosów to są głosy rozszalałych "nastek" które są fankami Deppa i Ledgera i cokolwiek z nimi (bez względu czy widziały czy nie) oceniają i oczywiście na 10 od razu.

ocenił(a) film na 7
VisitorQ

może z tym "skandalem" to przesada, ale rzeczywiście, nabija tych punktów, a potem po filmie wchodzą i się skarżą jacy to zawiedzeni są, bo przecież był taki zachwalany a okazał się przeciętny
a może wcale nie był przeciętny, ale jak ktoś się kieruje oceną na filmwebie i zobaczy takie ponad 9 a potem film jest po prostu dobry ale bez jakiegos WOW to jest zawiedziony...

ocenił(a) film na 5
Spiderman10

Utwór ze zwiastuna to "The Odyssey" X-Ray Doga z albumu Argos ;)

marx432

czytałam recenzję na jakiejś zagranicznej stronce i film ponoć rozczarowuje

artfull

Stopklatka porównywała film do książek Gaimana, choć ocena nie była jednoznacznie do końca pozytywna.

użytkownik usunięty
Spiderman10

Moja uwaga poza samym filmem skupila sie rowniez na ocenie FW i w ogromnej mierze przyczynila sie do obejrzenia tego filmu kilka dni temu w kinie (UK). Rzeczywiscie sporo glosow musi byc chyba troche nad wyraz niepopartych niczym poza obejrzeniem trailera. Nie twierdze, ze film byl kiepski, absolutnie. Rzadko jednak na filmwebie spotyka sie film, ktory ma prawie 10 gwiazdek, a moze raczej, zagladajac np. w ranking Top Swiat zaden film nie ma oceny wyzszej niz 8.8 a przoduja filmy kultowe typu Godfather. Z mojej obserwacji, film jest dosc trudny do ogladania po angielsku, bo sporo postaci mowi dialektem. W ten sposob nie trudno przegapic pojedynczych elementow dialogu, ktore mogly byc kluczowe do zrozumienia filmu. Dlatego nie chce sie zbytnio wypowiadac na temat tresci itd, bo wiem, ze pewne rzeczy mi umknely podczas ogladania. Mimo to, nie uwazam jednak, ze film zasluguje na prawie 10 gwiazdek i zgadzam sie z przedmowcami, ze ocena moze byc podbita przez fanki/fanow Heatha Ledger'a lub ogolnie poparta obsada: Ledger/ Deep/ Law/ Farrel. Byloby milej gdyby troche wiecej obiektywizmu bylo przy ocenach filmu, a nie bazowanie na trailerze.

ocenił(a) film na 9
Spiderman10

a kuźwa stad sie wzielo odpowiadam grzecznie, ze ja np. mieszkam w irlandii i film juz tu leci od pewnego czasu.

wiec opanuj sie "siachniety idioto" i pomysl troche ;P